Informační systém pro správu a vyřizování objednávek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komenský by se radoval aneb škola hrou
Advertisements

Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Prezentace společnosti ZAJDO Transport Logistics s.r.o.
Talent marketingových komunikací. O firmě / instituci co je hlavním předmětem činnosti Výroba a prodej přívlastkového moravského vína na jakých trzích.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
Množství nabízených doprav, výběr přepravce a automatizace expedice.
MM – system s.r.o. MM - system s.r.o Prezentace společnosti.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický OPTIMALIZACE PROCESŮ VÝROBY NÁBYTKU VE SPOLEČNOSTI ARBYD CZ S.R.O. Obhajoba diplomové.
Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu s potravinářských zbožím Autor: Veronika Janáková Vedoucí práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Marketingová analýza společnosti Pivovar Ferdinand s. r. o.
Analýza materiálového toku ve společnosti Jihostroj, a.s.
Analýza procesů v oddělení mechanické konstrukce výrobního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingový plán podniku
Obhajoba bakalářské práce
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zdanění provozu motorových vozidel v České republice
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škole technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Autor diplomové práce: Bc. Eva Slabší
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Logistický a výrobní proces ve firmě DOOSAN BOBCAT EMEA s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Logistické procesy ve firmě AGRIO MZS s. r. o
„Racionalizace nákladových položek vybrané dopravní společnosti“
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Optimalizace výrobního procesu s využitím principů štíhlé výroby
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Využití technologie RFID ve společnosti Nábytek Penta, s. r. o.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Autor: Bc. Michaela Kolářová Vedoucí: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D.
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ZEFEKTIVNĚNÍ ZPRACOVÁNÍ OBJEDNÁVKY VE SPOLEČNOSTI ROBERT BOSCH Autor diplomové práce: Bc.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Autor práce: Michaela Janová
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Transkript prezentace:

Informační systém pro správu a vyřizování objednávek Vedoucí: Ing. Marek Vokoun, Ph.D. Autor: Bc. Michal Kubát Červen 2016

Struktura prezentace cíl diplomové práce představení společnosti informační systém společnosti propojení informačního systému výsledky zkoumání IS závěr

Cíl diplomové práce Cílem diplomové práce je popsat a vysvětlit principy fungování informačního systému pro správu a vyřizování objednávek v praxi ve vybrané společnosti.

Představení společnosti společnost Velkoobchod-eshop.CZ obchodní a marketingová společnost obor podnikání – stavebnictví zaměření společnosti – velkoobchodní online prodej působnost – Česká republika spolupráce s 5 hlavními obchodními partnery spolupráce se 3 dopravci produktové portfolio s několika tisíci produktů

Informační systém společnosti unikátně navržený IS – vývoj 1 rok testovací provoz 3 měsíce online propojení jednotlivých částí a automatizace zaměření na marketing s cílem zvýšit prodejnost vývoj unikátních marketingových funkcí omezení přístupu z důvodu know how

Propojení informačního systému

Výsledky zkoumání IS Klady: propracované marketingové funkce – vlastní know how společnosti online propojení jednotlivých částí společnosti (účetní, obchodní oddělení, marketing, sklady) omezenost přístupu zaměstnanců do částí systému využívání externích přepravních společností

Zápory: nepropracovaný systém a ceník za doručení zboží – vícenáklady na balení, konsolidaci, dekonsolidaci a expedici zboží zbytečná administrativní náročnost v procesu expedice zboží špatné rozložení produktového portfolia do skladů administrativně náročné zpracování objednávek neefektivní expediční proces s vícekusovými zásilkami

Návrhy řešení Chyby jsou především v procesu expedice zboží. vložení funkce „váha“ do IS systému vyřešení ceníku za dopravu - automatizace automatický návrh v IS na přepravní jednotku – paleta, balík odstranění administrativní náročnosti – online fakturace, elektronické podepisování, automatizace produktové portfolio – lepší uspořádání do skladů, odstranění dodatečných nákladů na přepravu zboží

Závěr marketingové zaměření a unikátní funkce systému online propojení celého IS společnosti rychlost a kvalita doručení – externí přepravní společnosti kvalitní informovanost zákazníků o průběhu objednávky a doručení – online sledování zásilky neefektivní uspořádání produktů v jednotlivých skladech – vícenáklady za přepravu zboží, administrativní a informační náročnost → jednotný sklad, přerozdělení produktů intuitivní prostředí IS – ze strany zaměstnanců i zákazníků

Doplňující otázky Oponent diplomové práce: Jak autor ošetřil únik dat z jím navrhovaného systému? Jaké jsou reálné možnosti vstupu tohoto systému na zahraniční trh? Jaký je reálný počet zaměstnanců (správců) systému? Jak omezit či úplně vytěsnit lidskou chybu (faktor) při rozčleňování objednávek?

Doplňující otázky Vedoucí diplomové práce: Jaké logistické metody SW umožňuje? Jaké jsou provozní náklady na SW oproti konkurenci? Jak hodnotí zahraniční zdroje informatickou podporu logistických procesů ve firmě?

Děkuji za pozornost.