Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Advertisements

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Identifikátor materiálu: EU
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
MS Windows.
X EXEL.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Školení počítače Excel
5.0 WINDOWS. Windows  Je operačním systémem počítače – základním programem, který oživuje počítač.  Existuje několik druhů:  - Windows 98  - Windows.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Power Point– pracujeme se snímky
Základní pojmy v informatice –II.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MICROSOFT EXCEL 2..
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
Tabulkové kalkulátory
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
Mgr. Karel FischerSchránka1 Schránka Schránka je část paměti windows, do které si můžeme nějaké soubory ( data) vložit a poté si je můžeme ze schránky.
Microsoft Excel Téma: Vkládání grafů Krok 1 Nejprve otevřete nebo udělejte tabulku, pro kterou budete graf vytvářet.
Základní operace v OS 2011.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
VY_III/2_INOVACE_40_Schránka ve Windows Schránka ve Windows Miroslav Kaňok.
10.1 Průzkumník – správa dat
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Základy práce s OS Windows
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Digitální učební materiál
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Informační a komunikační technologie
OKNa/ práce s oknem ve windows
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
Myš Pravé tlačítko Levé tlačítko
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
MS Word - označení, mazání, vkládání a kopírování textu
Malování - uložení a otevření obrázku
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Použití pravého a levého tlačítka myši
Transkript prezentace:

Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše

PŘEJMENOVÁNÍ OBJEKTU(SLOŽKY, PROGRAMU) Klikneme levým tlačítkem myši na objekt, který chceme přejmenovat Nyní máme na výběr 2 možnosti: buď stiskneme tlačítko F2 a nebo klepneme na textu popisky objektu ještě jednou levým tlačítkem. Po každé z těchto operací by měl být popisek ikony objektu přístupný pro psaní textu Teď už jen napíšeme nové jméno a stiskneme klávesu enter a je přejmenováno

SMAZÁNÍ OBJEKTU POMOCÍ KOŠE Po smazání určitého množství dat prostřednictvím koše se místo na disku neuvolní až do té doby než je koš vysypán. To znamená že „vyhozením“ do koše se objekt nesmazal úplně ale pouze „zmizel z očí“ Pokud koš vysypeme data se smažou definitivně Dokud koš nevysypeme můžeme vše co je v koši obnovit U koše jde samozřejmě nastavit např. to, aby se všechny vymazané objekty ihned z koše automaticky vymazaly

Mazání probíhá přetažením souboru nebo složky na ikonu koše 1) na ikoně objektu, který chcete smazat stiskněte a držte levé tlačítko myši 2)táhněte se stálým stisknutím směrem k ikoně koše tak, aby jste zastavili zcela na koš 3)jakmile ikona koš změní barvu uvolněte levé tlačítko, objekt je smazán

OBNOVA DAT VYHOZENÝCH DO KOŠE Obnovu lze provést z koše na pracovní ploše i z koše v Průzkumníkovi Windows a to dvěma způsoby Buď přetažením obnoveného souboru do požadované složky, nebo prostřednictvím tlačítka Obnovit tuto položku U druhého případu je následující postup: 1)Otevřete okno s košem tak, že na něj 2x poklepete levým tlačítkem myši 2)Otevře se koš s veškerými objekty smazanými od posledního vysypání, označte jeden nebo více objektů, které si přejete obnovit 3)Klepněte na tlačítko obnovit tuto položku

VYSYPÁNÍ KOŠE Vysypání koše se provede v otevřeném koši klepnutím na položku vysypat koš v hlavní nabídce tohoto okna, systém se zeptá jestli je tato operace myšlena vážně pokud ji potvrdíte, smažete data definitivně Celý koš jde ale také vysypat velmi jednoduše takto: 1)Klepněte na ikonu koše jednou pravým tlačítkem myši 2)V otevřené nabídce zvolte položku vysypat koš 3)Budete dotázáni zda vysypání myslíte vážně, po potvrzení se koš vysype

KOPÍROVÁNÍ VLOŽENÍ 1) Před kopírováním je třeba část textu, obrázek, nebo jiný objekt označit (viz min. kapitola). 2) Zvolte jednu z následujících možností kopírování: - pomocí hlavní nabídky v menu Úpravy - Kopírovat - na ozačené části textu, vyvolejte pomocí jednoho kliku pravého tlačítka myši kontextovou nabídku, kde zvolte Kopírovat - stiskem kláves Ctrl+C zkopírujete ozn. text do schránky 1)) Přesuňte kurzor myší, či klávesnicí na cílové místo  2) Zvolte jednu z následujících možností vložení:  - pomocí hlavní nabídky v menu Úpravy - Vložit - na označené části textu, vyvolejte pomocí jednoho kliku pravého tlačítka myši kontextovou nabídku, kde zvolte Vložit - stiskem kláves Ctrl+V vložte text ve ze schránky na urč. místo

PŘESUN SOUBORU A SLOŽEK Jedním kliknutím vyberte soubor, který chcete přesunout. Klikněte pravým tlačítkem a vyberte Vyjmout nebo zmáčkněte Ctrl+X. Přejděte do jiné složky, kam chcete soubor přesunout. Kliknutím na tlačítko s nabídkou a zvolením Vložit přesun souboru dokončíte. Nebo můžete zmáčknout Ctrl+V. Soubor se z původní složky odebere a přesune se do jiné složky.

DĚKUJI ZA POZORNOST  Zdeňka Vaníčková 1.L