Věcné učení VY_32_INOVACE_06_11_smysly člověka (sluch 2)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Advertisements

ZLOMENINY A PORANĚNÍ HLAVY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
PRVNÍ POMOC PŘI ZDRAVOTNÍCH OBTÍŽÍCH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_8_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_BŘETISLAV A JITKA Název: BŘETISLAV.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_06 Magnetické.
VLASTNOSTI KAPALIN POVRCHOVÉ NAPĚTÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_29.
VY_32_INOVACE_16_20_kouření. Spoj název s obrázkem.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Simona Lehrausová Datum/období: Podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Stres a jeho důsledky. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
VAR Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_04_32.
Centrum ekologické výchovy „Aquila“ v Bartošovicích na Moravě.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Hronková Pavlína Název : VY_52_INOVACE_11_Člověk.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
VZÁJEMNÉ PŮSOBENÍ TĚLES Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_02_29.
Ústrojí sluchové. N Á ZEV Š KOLY: Gymn á zium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 Č Í SLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ N Á ZEV MATERI Á LU: VY_32_INOVACE_6C_01_sluchové.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_05_CÉVNÍ SOUSTAVA
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Název školy: MŠ a ZŠ , Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_04_01_ žlázy s vnitřní sekrecí.
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Název projektu: Moderní škola
Název projektu: Moderní škola
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Volně žijící zvířata – rybník, potok
Barva světla, šíření světla a stín
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VYPAŘOVÁNÍ SUBLIMACE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_32.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Právo sociálního zabezpečení
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_07 Téma Zimní příroda
Věcné učení VY _32 _INOVACE_11_07_smysly člověka (zrak 1)
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_09
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_CERTOVSKE_RYMOVANI Název materiálu:
VY__III/2__INOVACE__161 Režim dne školáka.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
První pomoc.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Věcné učení VY_32_INOVACE_06_11_smysly člověka (sluch 2)

Bolí Vás ucho? Zejména když si sami zatlačíte před ústím zevního zvukovodu? Nebo když koušete? Máte ucho dokonce zalehlé? Teče z něj něco?

První pomoc - výrazná bolest v uchu doprovázená zvýšenou teplotou můžete si doma se svolením rodičů vzít léky proti bolesti a teplotě.

(otorinolaryngologa). Při přetrvávající bolesti ucha je vhodné vyhledat lékaře (otorinolaryngologa). Vyšetří vás a předepíše vám vhodnou léčbu. .

První pomoc Když Vás začne trápit výrazná bolest v uchu doprovázená zvýšenou teplotou můžete si doma vzít léky proti bolesti a teplotě. V žádném případě se nesnažte si ucho pomocí štětičky nebo čehokoli jiného vyčistit, protože byste se mohli zranit a způsobit více škody než užitku. Při přetr U lékaře Při příchodu do ordinace se Vás lékař bude ptát na Vaše obtíže a délku jejich trvání. Poté Vás orientačně celkově vyšetří. Podívá se Vám do krku, do nosu, sáhne si na okolí ucha, jestli není na dotek citlivé…

Poté pomocí speciálního ušního zrcátka, vyšetří obě uši. Toto vyšetření nebolí, ale někomu se nemusí zdát příjemné, zvláště pak při vyšetřování bolavého ucha může být nepříjemné.

Odpověz na otázky ? Bolí vyšetření u ušního lékaře? Ne, může být nepříjemné. Čím ušní lékař ucho vyšetřuje? Pomocí speciálního zrcátka. Na kterém obrázku je ušní zrcátko?

Popis Prezentace k tématu sluch je zaměřena na vyšetření u ušního lékaře.

Zdroje http://absolventi.gymcheb.cz/2009/sohrusk/cich.html http://office.microsoft.com http://youtu.be/MMJCrgp0CMQ http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900056348.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900233220.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900023462.jpg http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900289663.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/93/Clinical_thermometer_38.7.JPG/800px-Clinical_thermometer_38.7.JPG Autorem tohoto materiálu, pokud není uvedeno jinak je Bc. Daniela Pavlíková