Z0027 Geografická analýza trhu práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

GYMNÁZIA V JEDNOM KOLE KONFERENCE AŘG ČR– STARÉ SPLAVY, 26. – 28. BŘEZNA 2012.
Podpora dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji Nutnost dalšího vzdělávání pro zvýšení zaměstnanosti Podpora dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Obyvatelstvo zaměstnaní nezaměstnaní.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Analýza vnitropodnikového trhu práce
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Imigranti na trzích práce v EU
1 Aktuální vývoj nabídky na trhu práce Smilovice, František Cvengroš.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti.
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Chce být ekonomie udržitelná resp. je toho vůbec schopna? Ing. Lubor Tvrdý, Ph.D. PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek Listopad 2004.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Teorie lidského kapitálu význam vzdělání
Vývoj nezaměstnanosti, segmentace pracovního trhu
( vzdělanostní struktura obyvatel )
1 SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými Diferencovaná rizika nezaměstnanosti Hana Pořízková.
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 8 Sociální výhody v nezaměstnanosti ve vybraných zemích EU.
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Úvod do problematiky, definice základních pojmů 1. přednáška.
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Personální plán pro podnikatelský plán
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání 1. prosince 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
Czech Statistical Office Na padesátém 81, Praha, Český statistický úřad odd. regionálních analýz a informačních služeb Praha Jana Podhorská.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Postavení osob do 25 let, nad 50 let a absolventů a mladistvých na trhu práce 24. listopadu 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
Ekonomika Nezaměstnanost 4. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.4_2_15.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Milan Šimek Ekonomická fakulta VŠB-TUO Dlouhodobá nezaměstnanost znevýhodněných skupin obyvatel v Moravskoslezském kraji.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Analýza sociálně vyloučených lokalit v ČR Tisková konference.
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Studijní obor: Sociální činnost
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Postavení osob na trhu práce dle nejvyššího dosaženého vzdělání
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Kontaktní pracoviště v Mostě
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
Rodičovství biologické a pěstounské
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

Z0027 Geografická analýza trhu práce Postavení osob do 25 let, nad 50 let a absolventů a mladistvých na trhu práce 26. listopadu 2015 Z0027 Geografická analýza trhu práce

Vymezení skupin dle věku zvýšená péče pro uchazeče, kteří ji pro svůj zdravotní stav, věk, péči o dítě nebo z jiných vážných důvodů potřebují dříve vymezeny tzv. rizikové skupiny: a) osoby do 25 let, absolventi a mladiství, b) osoby nad 50 let, atd. absolvent = uchazeč do 30 let věku, doba od úspěšného ukončení jeho studia nepřekročila 2 roky mladistvý = uchazeč ve věku 15 až 18 let doba poskytování podpory v nezaměstnanosti a) do 50 let věku 5 měsíců b) od 50 do 55 let věku 8 měsíců c) nad 55 let věku 11 měsíců Z0027 Geografická analýza trhu práce

Nezaměstnanost podle věku (1) vývoj obecné míry nezaměstnanosti podle věku v období let 2003 až 2013 v ČR (roční průměry) nízká nezaměstnanost u kategorií 15-19 let a 60-64 let, ALE otázka vymezení podílu nezaměstnaných osob vysoká nezaměstnanost: osoby 20 až 30 let a osoby nad 50 let nízká nezaměstnanost: osoby 30 až 50 let

Nezaměstnanost podle věku (2) vývoj obecné míry nezaměstnanosti podle věku v období let 2003 až 2013 v ČR (roční průměry) vysoká nezaměstnanost u osob 15-19 let a 20-24 let, ALE otázka absolutního počtu relativně vysoká nezaměstnanost u osob 25-29 let a 30-34 let ukázka z pedagogických účelů, pro srovnání v ČR nevhodné

Nezaměstnanost podle věku (3) oběma ukazatelům společná křivka ve tvaru „U“ (tj. vysoká nezaměstnanost mladých a lidí nad 50 let, nízká kolem 40 let)

Podíl uchazečů určité skupiny na všech uchazečích data k 31. 12. 2014, extrémy: - do 18 let v celé ČR: 3 923 uchazečů = 0,7 % všech uchazečů - nad 65 let v celé ČR: 759 uchazečů = 0,1 % všech uchazečů rizikové skupiny: - ve věku 15 až 24 let: 79 931 uchazečů = 14,7 % - ve věku nad 50 let: 158 087 uchazečů = 29,2 % (nad 55 let 17,9 %) rozlišovat obecnou míru nezaměstnanosti x podíl nezaměstnaných uchazečů x podíl určité věkové skupiny či skupin na všech uchazečích Z0027 Geografická analýza trhu práce

Z0027 Geografická analýza trhu práce Okresní úroveň Z0027 Geografická analýza trhu práce

Z0027 Geografická analýza trhu práce Evropské srovnání (1) obecná míra nezaměstnanosti osob ve věku 15-24 let v členských zemích EU k 31. 12. 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce

Z0027 Geografická analýza trhu práce Evropské srovnání (2) obecná míra nezaměstnanosti osob ve věku 50-64 let v členských zemích EU k 31. 12. 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce

Postavení osob ve věku 50 let a více na trhu práce zvyšuje se naděje dožití, prodlužuje se věková hranice pro odchod do důchodu (otázka výkonu manuálně náročných povolání po překročení 50 let věku) mix předsudků a reality: - hůře se učí novým věcem, hůře se adaptují na změny - jsou pomalejší - nezvládnou udržet krok s technologickým vývojem současná kvalifikace obvykle neodpovídá požadavkům zaměstnavatelů menší dlouhodobá perspektiva z hlediska firmy vyšší nemocnost menší ochota dojíždět do zaměstnání (převážně z vesnic) pocity méněcennosti, malá sebedůvěra opomíjejí celoživotní vzdělávání pozitiva: zkušenosti, zodpovědnost, loajalita, výkonný tým ve spojení s mladšími kolegy, časová flexibilita (doma je nečekají děti), motivace udržet si stávající pracovní pozici, méně požadavků na volný čas cesta předčasného důchodu, ale ty pak mají vliv na výši starobního důchodu a na možnosti přivýdělku Z0027 Geografická analýza trhu práce

Postavení osob ve věku 15 až 24 let a více na trhu práce nepotkávající se struktura uchazečů o práci dle oborů a struktura volných pracovních míst, poptávané jsou především technické a přírodovědecké profese nedostatek praxe, ale kde ji vzít? nedostatek pracovních zkušeností a informací („jak to chodí“) více vystaveni „nestandardním“ formám zaměstnání: dočasné zaměstnání, (nedobrovolná) práce na částečný úvazek, dočasné zaměstnání prostřednictvím agentury, práce bez pracovní smlouvy -> mnohdy jediný způsob získání první práce náchylnější k práci s nepravidelnou pracovní dobou, nižším platem pozitiva: nejnovější znalosti ze škol, dobrá znalost jazyků a práce s informačními technologiemi, časově flexibilní (ještě nemají rodiny) mají menší problémy se za prací přestěhovat či dojíždět významná role brigád, praxí, stáží a obecně pracovních zkušeností během studia (otázka však v jakém oboru) zisk práce, resp. mzda ovlivňuje ekonomické osamostatnění, vlastní bydlení, založení rodiny, seberealizaci a sebedůvěru díky internetu a sociálním sítím mají velké množství známých a přátel, zisk práce přes známé a přátele Z0027 Geografická analýza trhu práce

Absolventi škol a mladiství statistika MPSV (Integrovaný portál) - nezaměstnaný absolvent (po 1. 1. 2004): uchazeč o zaměstnání evidovaný na ÚP podle místa jeho trvalého bydliště, u kterého doba od úspěšného ukončení jeho studia nepřekročila 2 roky - nezaměstnaný absolvent (před 1. 1. 2004): uchazeč, jehož celková doba zaměstnání v pracovním nebo obdobném poměru nedosáhla po úspěšném ukončení studia (přípravy) 2 let – bez ohledu na délku evidence v ÚP nezaměstnaní absolventi se evidují na ÚP dle místa trvalého bydliště, tj. místo studia a místo trvalého bydliště (= místo evidence) se mohou lišit, zejména u vysokoškoláků pololetní statistiky, k 30. dubnu a k 30. září http://portal.mpsv.cz/sz/stat/abs Z0027 Geografická analýza trhu práce

Pololetní statistiky absolventů pozice geografie na MU Z0027 Geografická analýza trhu práce

Kvalifikační struktura absolventů Z0027 Geografická analýza trhu práce

Postavení vysokoškoláků a uplatnění absolventů VŠ pravidelná studie Univerzity Karlovy v Praze Nezaměstnaní absolventi VŠ - absolventi VŠ a VOŠ mají výrazně nižší nezaměstnanost oproti jiným skupinám - přesto existují rozdíly v nezaměstnanosti absolventů různých oborů a různých škol - vliv mají faktory, které škola může ovlivnit (úroveň a kvalita vzdělání) i které nemůže ovlivnit (odlišná úroveň regionálních trhů práce) - využití: informace pro uchazeče o studium a pro státní správu (systém terciárního vzdělávání řídí a monitoruje) Databáze Střediska vzdělávací politiky Z0027 Geografická analýza trhu práce

Postavení vysokoškoláků a uplatnění absolventů VŠ 2013 Z0027 Geografická analýza trhu práce

Postavení vysokoškoláků a uplatnění absolventů VŠ 2013 Z0027 Geografická analýza trhu práce

Postavení vysokoškoláků a uplatnění absolventů VŠ 2013 Z0027 Geografická analýza trhu práce

Postavení vysokoškoláků a uplatnění absolventů VŠ 2013 Z0027 Geografická analýza trhu práce