Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Práce s okny.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE. ikony aplikací (programů) složka soubor pracovní plocha hlavní panel nabídka STARTspuštěné aplikace oznamovací oblast.
Registry OS Windows.  Registry (přesněji Windows Registry) jsou databází, do které si Windows (95/98/Me/NT/2000, XP, 7, 8) ukládají všechna svá nastavení.
Digitální učební materiál
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
HLAVNÍ PANEL tlačítko START
Ovládací panel Pomocí něj změníte nastavení a přizpůsobíte funkčnost svého počítače.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – nastavení ikon.
IT začátečníci - Word Modul 3.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
…potom klepněte na zástupné symboly a přidejte vlastní obrázky a titulky. Vyberte rozložení…
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.17 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě OS WIN 7, 1. část Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
Vytvoření hypertextového odkazu
Pracovní prostředí počítače
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Operační systémy. Výpočetní systém Stroj na zpracování dat vykonávající samočinně předem zadané operace.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Základy práce s OS Windows
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
Vypracoval / Roman Málek
Přepínání mezi okny Lukáš Jelšina 1.A.
Spuštění programu ve windows
Zapnutí a vypnutí počítače
Přepínání mezi programy
Operační systémy - úvod
SPRÁVCE ÚLOH Adéla Veselá 1. A.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Pracovní prostředí počítače
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_12_20 Stav počítače   Patří do spuštění počítače spuštění programu Kreslení? Je třeba pro vypnutí počítače vypnout spuštěné.
Kofigurace & napájení Windows
Malování - uložení a otevření obrázku
Práce s procesy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Tlačítka pro zavírání a změnu velikosti
Operační systémy.
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny služby systému Windows, informace o výkonu PC, informace o využití sítě a připojených uživatelích

Spuštění správce úloh Klepnutím pravým tlačítkem myši na oblasti data a času ( vpravo na hl.panelu) zvolíte z nabídky možnost Spustit správce úloh Správce úloh také spustíte pomocí klávesové kombinace Ctrl+Shift+Esc Stiskněte kombinaci kláves CTRL+ALT+DELETE a potom klepněte na tlačítko Správce úloh.

Ukončení, přepnutí nebo spuštění programu Karta Aplikace zobrazuje stav programů spuštěných v počítači. Program ukončíte, přepnete nebo spustíte následujícím způsobem: 1) Klepněte na kartu Aplikace. 2)Pokračujte podle toho, co chcete provést: Ukončení programu Program ukončíte tak, že na něj klepnete a potom klepnete na tlačítko Ukončit úlohu. Poznámka: Pokud ukončíte program tímto způsobem, ztratíte veškerá neuložená data.

Přepnutí do jiného programu Do jiného programu přepnete tak, že na něj klepnete a pak klepnete na tlačítko Přepnout. Spuštění programu Chcete-li spustit program, klepněte na tlačítko Nová úloha. V dialogovém okně Vytvořit novou úlohu klepněte na tlačítko Procházet, vyhledejte a vyberte program, který chcete spustit, klepněte na tlačítko Otevřít a potom klepněte na tlačítko OK. Poznámka:Tento postup je podobný tomu, když spouštíte program pomocí příkazu Spustit v nabídce Start.

Ukončení procesu Karta Procesy zobrazuje informace o procesech spuštěných v počítači. 1) Klepněte na kartu Procesy. 2) Pokračujte podle toho, co chcete provést: Chcete-li ukončit jen jediný proces, klepněte na něj a pak klepněte na tlačítko Ukončit proces. Chcete-li ukončit proces a všechny procesy, které s ním přímo nebo nepřímo souvisejí, klepněte na něj pravým tlačítkem myši a potom klepněte na příkaz Ukončit strom procesu.

Sledování výkonu počítače Klepněte na kartu Výkon. Karta zobrazuje dynamický přehled výkonu počítače, mimo jiné i následující: grafy využití CPU a paměti, celkový počet spuštěných popisovačů, podprocesů a procesů, celkový počet kilobajtů (kB) fyzické paměti, paměti jádra a využití paměti.

Vypracovala: Kateřina Hasmanová/1.L Zdroje: Google, učebnice Děkuju za pozornost :)