Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT14 Vytvořeno:3.
Advertisements

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT11 Vytvořeno:1.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_224 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_PORTY.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT17 Vytvořeno:5.
Základní deska Slouží k mechanickému upevnění komponent počítače. Propojuje veškeré komponenty počítače pomocí sběrnic a zajišťuje jejich napájení. Svými.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Vzdělávací oblast: Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. INFORMAČNÍ.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT20 Vytvořeno:6.
Počítač zepředu a zezadu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Základní pojmy pro práci s OS Windows
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hmotnost
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Inf Počítač a lidé s handicapem
RAM, rozšiřující karty NÁZEV ŠKOLY
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informatika HARDWARE I. ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Indukční čáry magnetického pole Číslo DUM: III/2/FY/2/2/20 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Krytosemenné dvouděložné rostliny
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Elektrický proud
Sčítání desetinných čísel
OBJEM JEHLANU VY_42_INOVACE_ 30_02.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čestina
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Název školy: Základní škola Městec Králové
Základní komponenty počítače
Opakování učiva pro 9. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Přídavné karty.
MS Excel Úvod.
VY_12_INOVACE_20_POČÍTAČE KOLEM NÁS_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Informatika – Opakování základů ICT
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Magnety
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 9. ročník
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Mgr. Jiří Benda Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název: VY_32_INOVACE_I.ICT12 Vytvořeno: 1. 8. 2012 Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Tematický okruh: Hardware Určeno pro: 6. ročník Anotace: Základní deska a sběrnice. Žáci se detailněji seznámí s uvedeným hardwarem. Na závěr jsou pro ně připraveny otázky a pro kontrolu řešení. Inovace – využití ICT (interaktivní tabule). Metodický pokyn: K plnému využití učebního materiálu je třeba připojení k internetu, neboť prezentace obsahuje odkazy na obrázky ( lupa) a dokumenty (obrázek filmu), které tvoří nedílnou součást prezentace. Je vhodné mít k dispozici základní desku, aby si ji žáci mohli prohlédnout. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Benda.

Základní deska a sběrnice

Funkce základní desky obsahuje množství slotů, konektorů a patic, do kterých se vkládají jednotlivé komponenty, které se v PC nacházejí propojuje všechny komponenty a součásti umožňuje zapojení: procesoru operační paměti pevného disku grafické karty mechanik (CD, DVD) rozšiřujících karet (např. zvukové)

Části základní desky socket pro procesor napájecí konektor sloty pro paměť RAM konektor síťové karty paralelní port pro tiskárnu konektory zvukové karty slot pro grafickou kartu sloty pro rozšiřující karty

Dokument Sledujte pozorně následující dokument. Později odpovíte na několik otázek. Délka 03:30 minut.

Sběrnice svazek vodičů na základní desce, kterými proudí data mezi jednotlivými komponenty ovlivňuje rychlost PC

Dokument Sledujte pozorně následující dokument. Po jeho zhlédnutí odpovíte na několik otázek. Délka 00:40 minut.

Otázky Co obsahuje základní deska? K čemu slouží? Co je to socket? Uveďte alespoň tři konektory či sloty, které se nacházejí na základní desce. Co je to sběrnice?

Řešení Základní deska obsahuje množství slotů, konektorů a patic. Základní deska propojuje všechny komponenty a součásti. Socket je zástrčka pro procesor. Na základní desce jsou sloty pro grafickou, zvukovou, síťovou kartu, pro paměť RAM, ... Sběrnice je svazek vodičů, kterými proudí data mezi jednotlivými komponenty.

Zdroje Snímek číslo: Citace obrázků: 2 (základní deska) DARKONE. Wikimedia Commons [online]. [cit. 1.7.2012]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.5 Generic (CC BY-SA 2.5) na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/ASRock_K7VT4A_Pro_Mainboard.jpg 4 (vnitřek skříně) Datakabinet [online]. [cit. 1.8.2012]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na materiály firmy Datakabinet,s. r.o. Dostupný na WWW: http://www.datakabinet.cz/files/img/products/tab_informatika_zakladni_pojmy.png?w=450&h=380 5, 7 (film) Office [online]. [cit. 1.7.2012]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900431011.jpg 5 (základní deska) Picdrome [online]. [cit. 14.6.2012]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: http://www.picdrome.com/albums/technology/computer-motherboard-components.jpg 6 (sběrnice) SERGIO.BALLESTRERO. Wikimedia Commons [online]. [cit. 1.7.2012]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0) na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/VMEbus.jpg 6 (lupa) Office [online]. [cit. 1.7.2012]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: http://officeimg.vo.msecnd.net/en-us/images/MH900433829.jpg