Business Intelligence

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Advertisements

Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
PRŮZKUM TRHU základy. 1. Odběratelé (zákazníci) Dotazníky nejdůkladnější způsob zjišťování potřeb, názorů a zvyklostí zákazníků.
Přecházíme na WordPress Hynek Beran Správa ICT město Hořice
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Plánovací část projektu Cíl projektu - vychází z řešení z prognostické části, - odpovídá na otázku, čeho má být dosaženo? - představuje slovní popis účelu.
Martina Vasková Hana Abbasová.  Cíle projektu  Profil společnosti  Nanotechnologie  Analýza prostředí – JAPONSKO  Strategie vstupu na japonský trh.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
Rozhodování. Podle typu rozhodovacího problému  za jistoty  za rizika (nejistoty)  za neurčitosti Kdo bude řešit  Skupina  Jednotlivec.
Ivo Krsička Jedinečné spojení znalostí obchodu a distribuce energií.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Jsou venkovské školy horší než městské?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Ing. Kateřina Lichtenberková
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Vysoká škola technická a ekonomická
Co je program CEF? Nástroj pro propojení Evropy (Connecting Europe Facility – CEF) je zaměřen na poskytování finanční pomoci Unie na transevropské sítě.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zkušenosti s implementací vybraných požadavků ISO 9001:2015
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Inovace a regionální rozvoj
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Společenská odpovědnost ve školství
Situační analýzy prostředí – v konečném sestavení SWOT
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Základní informace o poskytovateli
Marketingový plán společnosti
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Vítejte na Marketingu.
2. P marketingového mixu Cena. 2. P marketingového mixu Cena.
Strategie na různých trzích
Organizační struktura
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Národní Technická Knihovna
Digitální učební materiál
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
GDPR: ochrana osobních údajů
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Skorkovský KPH Úvod PIS1(2) a RIOP Skorkovský KPH
Datové sklady a BI Řízení kvality v prostředí veřejné správy
Cena ako nástroj marketingu
Charakteristika organizácie:
Implementácia horizontálnej priority Marginalizované rómske komunity
4 Stratégia implementácie INSPIRE & Akčný plán v SR
Elektronické verejné obstarávanie
MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ V TELEFÓNICA O2 CZECH REPUBLIC
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Ústav znalectví a oceňování
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Prodeji produktu nebo služby
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán.
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
Klíčové aktivity projektu
Praktické přínosy WEP pro české podniky
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Transkript prezentace:

Business Intelligence Ivan Mudronček Martin Pavelka

Obsah Mýty o BI Oborová řešení BI Open source riešenie BI Návrh systému Využívání BI Oborová řešení BI Open source riešenie BI

Mýty o návrhu systému Časté zaměření na technologickou stránku Důležitější je zaměření na procesy Příslušné kategorie procesů Důkladná analýza Jasně definované procesy Vrcholové řízení

Mýty o návrhu systému Rozdělení do dvou skupin Projektování budoucnosti Monitoring dosaženého výsledku Hlubší znalosti metod a postupů řízení pro správný návrh procesního modelu BI Kontakt s procesy na kterých BI stojí Přizpůsobení stávajících Tvorba nových

Mýty o využívání Řízení pouze pomocí pohledu zpět Nepoměr využití času a financí na práci s minulostí a budoucností Využití BI jako plánovací a simulační nástroj Největší pokrok v reakci na potřeby trhu

Mýty o využívání Upřednostnění vizuální a grafické stránky Grafika je pouze špička ledovce Špatná data nelze nahradit lepší vizuální stránkou Základem jsou kvalitní datové a procesní modely

Oborová řešení BI Cílené zdokonalování podpůrných procesů Nutnost využití odborníků z daného businessu Specifické znalosti odvětví Zkušenost dodavatelů BI Nároky na tyto dodavatele se stále zvyšují Potenciál obrovských přínosů pro firmu

Open source riešenie BI Open source nie je pripravený na produkčné využitie, nedokáže tom čo komerčné riešenie. Komerčné BI riešenia sú preverené, open source je riziko. Open source závisí na komunite, komerčný produkt má záruku a zákaznícku podporu.

Funkcie open source riešení Dátové transformácie, čistenie dát, tvorba dátových skladov. Vizuálne grafické nástroje na návrh a ladenie procesov. (škálovateľné) Reporting, voliteľné formáty, automatická distribúcia. Interaktívne OLAP nástroje. Tvorba analytických, operatívnych, strategických dashboardov. Data mining, pokročilé metódy štatistickej analýzy a vizuálne nástroje.

Open source a riziko Priveľa úprav dodávaného riešenia zákazníkom. Neškolená obsluha. Nedostatočná podpora projektu vedením spoločnosti. Nedostatky pri vedení a plánovaní projektu nasadenia BI. Open source technológie nepatria medzi objektívne diskutované riziká projektu.

Podpora open source Open source BI systémy zastrešené firmami. Poskytovateľ prevádzkuje profesionálnu zákaznícku podporu, školenia. Financovanie vývoja a opráv poskytovaním služieb. Profesionálna podpora open source hodnotená lepšie ako podpora komerčných riešení. (Gartner 2009).

Implementácia open source riešenia Ťažké hodnotenie návratnosti komerčného riešenia BI kvôli cene. Nižšia počiatočná investícia. Potenciál pro implementáciu ľubovoľne komplexných BI riešení.

Děkujeme za pozornost

Zdroje https://www.systemonline.cz/business- intelligence/myty-o-vyuziti-business- intelligence.htm https://www.systemonline.cz/business- intelligence/oborova-reseni-business-intelligence.- vize-nebo-realita.htm https://www.systemonline.cz/business- intelligence/myty-kolem-open-source-pro-reseni- business-intelligence.htm