Věta se skládá ze slov Název školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Doudleby Autor : Mgr. Jana Blažková Téma : Násobilka v oboru do 100 Název : VY_32_INOVACE_20_DĚLENÍ 6-9 Číslo.
Advertisements

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Z obrázků vytvoř věty jednoduché Některé věty napište na tabuli.
Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_52_INOVACE_05_srnec TémaSrnec obecný.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_04_SHODA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: AUTOR: Jana Hofrichterová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Podstatná jména TÉMA.
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Slovní.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr. Brno- venkov, příspěvková organizace AUTOR: Tomanová Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_05- Přídavná.
VY__III/2__INOVACE__04 Český jazyk PODSTATNÁ JMÉNA.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_05_Český jazyk Téma : Skloňování.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_29_Číslo.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
Charakteristika výukového materiálu
Český jazyk – Slovní druhy
Podstatná jména hromadná, pomnožná, látková
Věta se skládá ze slov Název školy
SLOVNÍ DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Věta se skládá ze slov Název školy
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_27_ VOLNĚ ŽIJÍCÍ ŽIVOČICHOVÉ.
VY_32_INOVACE_04_SLOVNÍ DRUHY_PŘÍDAVNÁ JMÉNA 1
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Pády Základní škola a Mateřská škola
Podstatná jména jsou slova ohebná, skloňují se.
Věta se skládá ze slov Název školy
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_PLODY
Věta se skládá ze slov Název školy
Autor: Mgr. Irena Pohořalá
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_05_Český jazyk
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Procvičení a upevnění učiva
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 19 Český jazyk 1.ročník
VY_32_INOVACE_01_SLOVNÍ DRUHY_PODSTATNÁ JMÉNA 1
TÉMA: Přírodní společenstva
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A15Prv2_Rodina
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Věta se skládá ze slov Název školy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ČESKÝ JAZYK
Věta se skládá ze slov Název školy
Metodický list: Slovní druhy – 3. část
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
VY__III/2__INOVACE__161 Režim dne školáka.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Věta se skládá ze slov Název školy
Věta se skládá ze slov Název školy
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Rod podstatných jmen Mgr. Iveta Vališková
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: : VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA_RODINA.
Autor: Mgr. Marie Švehlová Název: VY_32_INOVACE_1B39Čj2_Slovesa
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Věta se skládá ze slov Název školy
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

Věta se skládá ze slov Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod Autor Mgr. Marie Hanzlíková Datum 10.7.2012 Název VY_32_INOVACE_12_Slovní druhy Téma Slovní druhy – podstatná jména Ročník 2.,3.,4. Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0835 Věta se skládá ze slov

Anotace: Prezentace slouží jak ke společnému vyvození nové látky ve 2. a 3. ročníku, tak k pozdějšímu opakování. Žáci mohou pracovat pod vedením učitele s interaktivní tabulí nebo samostatně na osobním počítači. V úvodních snímcích je stručná charakteristika podstatných jmen, podpořená vizuálním vjemem z obrázků. Žáci s pomocí učitele vyvozují další podstatná jména. Následující snímky slouží k procvičování s okamžitou kontrolou (posun nebo výběr provádíme kliknutím ). V další části žáci ověřují své znalosti samostatně (např. písemně). V závěru prezentace je hodnocení předchozího cvičení, které si mohou žáci provést sami v rámci sebehodnocení. Přechody mezi jednotlivými snímky provádíme kliknutím. Citace: V prezentaci byly použity obrázky volně dostupné v galerii Microsoft Office.

SLOVNÍ DRUHY PODSTATNÁ JMÉNA

Podstatná jména jsou názvy osob: máma, Tom, lidé zvířat: kuře, myš, slon věcí: lampa, židle,stůl vlastností: krása, radost dějů: skok,vaření,běh

Ptáme se na ně KDO? CO?

Ukazujeme na ně TEN: muž, vlak, cíl, pes TA: žena, radost, růže TO: dítě, kuře, město TI : hoši, sloni, žáci, lvi TY: koně, domy, stoly TA: koťata, přání,děvčata

V řádcích najdi podstatná jména : les, růžová, mlynář, nese, mládí domek, dcera, létám, oči, smutek los, starý, lenost, krása, učitelka postel, čtyři, nebe, pán, chválí

Najdi vetřelce v každém řádku se schovalo jedno slovo, které není podstatným jménem les, lesník, lesík, lesní, polesí, lesíček domek, domovník, doma, domeček krása, krasavec, krásné, krasotinka pán, paní, panáček, panský, panna

Rozděl podstatná jména auto stavení TEN péče otec stůl sova TA léto dívka pole lékař příklad TO kopretina Toto jsou podstatná jména čísla jednotného.

VÝBORNĚ! A ještě jednou.

Rozděl podstatná jména srnci dlaně TI mláďata selata růže stavení TY piloti kluci tulipány úsměvy hříbata TA řidiči Toto jsou podstatná jména čísla množného.

A teď si ověříme naše znalosti: VÝBORNĚ! Už ti to jde dobře! A teď si ověříme naše znalosti:

Vypiš z textu podstatná jména: V sobotu jsme šli na výlet. Maminka zabalila svačinu do batůžku. Tatínek naplánoval trasu a vyrazili jsme. Naším cílem byl nedaleký hrad. Sluníčko nám svítilo na cestu. Pěšina se vinula mezi loukami k lesu. Tam na kopci stál hrad. Jeho hradby se tyčily vysoko k nebi. Výstup k hlavní bráně byl namáhavý. Vyšplhali jsme až na vrchol hradní věže. Naše námaha byla odměněna nádherným výhledem do okolí a dobrotami z maminčina batůžku.

Řešení : V sobotu jsme šli na výlet. Maminka zabalila svačinu do batůžku. Tatínek naplánoval trasu a vyrazili jsme. Naším cílem byl nedaleký hrad. Sluníčko nám svítilo na cestu. Pěšina se vinula mezi loukami k lesu. Tam na kopci stál hrad. Jeho hradby se tyčily vysoko k nebi. Výstup k hlavní bráně byl namáhavý. Vyšplhali jsme až na vrchol hradní věže. Naše námaha byla odměněna nádherným výhledem do okolí a dobrotami z maminčina batůžku.

Hodnocení : 27 – 25 bodů Výborně, chválím, podstatná jména už poznáš. Chválím, ale sem tam ti ještě něco unikne, procvičuj! 21 – 19 bodů Ještě to ujde, musíš ale hodně procvičovat! 18 – 16 bodů Podstatná jména ještě moc nepoznáš, hodně se uč! 15 – méně bodů Tohle opravdu nestačí, máš před sebou hodně práce!