Česká republika - Plzeň

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_429, 22. sada, Prvouka
Advertisements

PLZEŇSKÝ KRAJ.
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Plzeňský kraj                  Plzeňská brána Lucie Valentová, 9.C.
Plzeň – naše krajské město
PLZEŇSKÝ KRAJ.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Identifikátor materiálu: EU
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.
Plzeň Plzeň.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Znak plzeňského kraje.
42.1 Plzeňský kraj– poznáš jeho dominanty?
Plzeňský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Plzeňský kraj.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
Plzeňský kraj.
PLZEŇSKÝ KRAJ Ludmila Langrová, Sinika Výšková- 9.A
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách.
Plzeňský kraj. Rozloha:7 561 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění:73 obyvatel/km² Nejvyšší bod:Blatný Vrch (1 376 m) Počet okresů:7 (Domažlice,
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školy:Základní škola Okříšky Autor:Mgr. Jana Němcová Název:VY_32_INOVACE_15 Téma: Pravopis – psaní velkých písmen Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_26_Český_ráj Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_15_ČSR.
PLZEŇSKÝ KRAJ. KRAJSKÉ MĚSTO PLZEŇ DALŠÍ MĚSTA KLATOVY DOMAŽLICE ROKYCANY SUŠICE.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
1. Základní informace 2. Navštěvované oblasti 3. Zdroje.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách. VY_32_INOVACE_60_První_světová_válka.
Vlastivěda – 5. ročník, Plzeňský kraj
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Česká republika Plzeňský kraj.
Dějiny ČR – románský sloh
Dějiny ČR Vynálezy mění svět
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Česká republika - Brněnské pověsti
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Česká republika – České Budějovice
Česká republika - Kutná Hora
Česká republika - Pardubice
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
VY_32_INOVACE_59_romantismus Autor projektu: Mgr. Renata Holanová
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Plzeňský kraj. Plzeňský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Zvířata v lese - slepýš křehký autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_19_ Test 1
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
VY_32_INOVACE_VL4.08       Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: květen 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9
PLZEŇSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_49_Povrch krychle a kvádru
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Pravoúhlá soustava souřadnic
Transkript prezentace:

Česká republika - Plzeň Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_21_Plzeň

Plzeň Město piva a lokomotiv

Leží na soutoku řek Mže, Radbuzy, Úhlavy a Úslavy, dále pokračuje jako Berounka. Čtvrté největší město v České republice. Známé průmyslové a pivovarnické město.

Plzeň a západní Čechy byly za 2 Plzeň a západní Čechy byly za 2. světové války osvobozeny americkými jednotkami pod vedením generála Pattona 6. května 1945. Podle americko – sovětské dohody Patton už nesměl pokračovat dále v osvobozování. Střípky z historie V Plzni začaly jezdit tramvaje už v roce 1899. Pomník osvobození americkou armádou

Škoda Plzeň Od roku 1869 vlastněna Emilem Škodou, po němž byla továrna později pojmenována. Vyráběla např. děla do I. a II. světové války, dále také traktory autobusy, trolejbusy a lokomotivy, dokonce i 2 typy tanků.

Plzeňské pivovary Nejznámější jsou Prazdroj a Gambrinus. První pivo se v Plzni vařilo už v roce 1842.

Velká synagoga – největší synagoga v republice Historické budovy Mezi nejcennější patří jádro města a okolní ulice. Jsou chráněny jako městská památková rezervace. Renesanční radnice Kostel sv. Bartoloměje s nejvyšší českou kostelní věží – je vysoká 102m Velká synagoga – největší synagoga v republice

Další významné budovy v Plzni Měšťanská beseda Divadlo J. K. Tyla Právnická fakulta Na virtuální prohlídce městem můžete pokračovat na http://www.virtualtravel.cz/plzen.html Západočeská univerzita v Plzni Státní knihovna, bývalý klášter dominikánek

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Plze%C5%88,_Sady_P%C4%9Btat%C5%99ic%C3%A1tn%C3%ADk%C5%AF,_z%C3%A1stavba.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Great_Synagogue_in_Pilsen-2010.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:Plze%C5%88_od_Karlova.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:St.-Bartholom%C3%A4us-Kathedrale_Plze%C5%88.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Plzen_small_CoA.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pilsner_Urquell_2.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pilsner_Urquell_logo(Beer-_czech_republic).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gambrinus_(Beer-_czech_republic).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gambrinus_logo(Beer-_czech_republic).jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:View_St_Bartholomew_Plzen_113.JPG http://wikimediafoundation.org/wiki/File:Map_cz_Plze%C5%88_kroton.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lokomotive_556.036.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gun_turret_on_SMS_Tegetthoff.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:350_Csorba.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:TT_Ke_St%C3%ADrce_-_Elektr%C3%A1rna_Hole%C5%A1ovice,_Trojsk%C3%A1,_%C5%A0koda_14T.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bus_21Ab_Brno.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_(podnik) http://cs.wikipedia.org/wiki/Plzen http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Rathaus_(Town_Hall),_Plze%C5%88.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Plze%C5%88_knihovna_fas_DSCN0803.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Divadlo_JKTyla.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mestanska_beseda_Plzen.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Plze%C5%88,_n%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD_Republiky,_Tatra_T3,_jih.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Plze%C5%88,_pomn%C3%ADk_osvobozen%C3%AD_U_Pr%C3%A1ce.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:ZCU-FAV-FST-UUD1.jpg

Vytvořeno jako DUM do předmětu vlastivěda na ZŠ Mladá Boleslav 17. listopadu 1325 pro čtvrtý a pátý ročník základní školy. Materiál slouží jako doplněk učiva o městech v rámci tématu Česká republika. Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru nebo na monitorech žáků. Materiál byl vytvořen a pilotován v 1. pololetí školního roku 2011/2012.