Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct),
Advertisements

Moučníky z tvarohového těsta
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Houbový koláč s parmezánem
Moučníky z kynutého těsta
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Projektový den - vaření
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
TATARSKÁ KUCHYNĚ aneb něco do zobáčku… Autor: noname.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Moučníky z bramborového těsta
Recept na perník.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Romština a komunikace I.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept jak udělat krtkův dort…
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Štědrovečerní večeře.
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace. 2 Tvarohové knedlíky Vlastní kalkulace Hmotnost v g Použité suroviny:10 porcí3 porce tvaroh měkký strouhanka20060.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky
Přílohy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
SUŠENKOVÝ SALÁM (Melisa) 22/01/15 | Recept | IrákIrák
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky.
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
LÍVANCE pancakes.
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
BRAMBORÁK Tradiční český recept
Transkript prezentace:

Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00025/vareniky

Vareniky (Nataliye) Vareniky jsou plněné knedlíky pro Ukrajinu tak typické, že jsou dokonce považovány za její národní jídlo. Nicméně pokud vám “vareniky”, jejichž název doslova znamená “vařené”, nápadně připomínají polské pirohy nebo ruské pelmeně, asi na tom něco bude... Doba přípravy: 1 hod Nasytí: 8 - 10 osob (recept vystačí asi na 100 vareniků při použití hrnku o průměru 9 cm)

Na přípravu potřebujeme: Těsto:. Náplň: 1 kg mouky Na přípravu potřebujeme: Těsto:  Náplň: 1 kg mouky 2 kg brambor 1 vejce 2 krabičky tvarohu 1 hrnek teplého mléka sůl sůl 3 cibule zakysaná smetana Postup: Těsto: Do mísy nasypeme mouku s trochou soli, doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme 1 vejce. Pomalu přiléváme teplé mléko a mícháme, až vznikne měkké těsto. Náplň: Brambory uvaříme, rozšťoucháme a smícháme je s tvarohem a trochou soli. Poté oddělujeme kousky těsta, rozvalujeme je na co nejtenčí placky a skleničkou z nich vykrajujeme kolečka. Neustále trochu posypáváme moukou, aby se těsto nelepilo. Na kolečka pokládáme vychladlou náplň (brambory už nesmí být teplé) a okraje slepujeme tak, aby vznikaly malé půlkruhy. Takto připravené vareniky postupně vaříme. Vkládáme je do osolené vroucí vody, pomalu mícháme a když vyplavou, necháme je ještě 2 minuty vařit. Uvařené je pokládáme do mísy. Nakonec na pánvi osmahneme cibulku a nalijeme ji na hotové vareniky. Náš tip: Při jídle můžeme ochutit zakysanou smetanou.

Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016