Modrý kříž v České republice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Opatření na straně poptávky Drogové minimum SANANIM 4 – 6. ledna 2006.
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Farní charita Litomyšl
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Ing. Stanislava Správková
občanské sdružení Prev-Centrum
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
ohroženým domácím násilím
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
Most k naději o. s. Kontaktní centrum pro lidi ohrožené drogou Liberec
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Studium pro školní metodiky prevence
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
Kam kráčíš komunito ? Změny terapeutických komunit v měnícím se světě. Bratislava 2008 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
R OZDÍLNOST INTERVENCÍ SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA PŘI N ETSTREETWORKU A PŘI I NTERNETOVÉM PORADENSTVÍ Centrum Anabell, z. s. Mgr. Klára Gelnarová.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Závislí jako cílová skupina sociálních služeb. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Pomoc pachatelům domácího násilí Mgr. Alexandra Lammelová SOS centrum Diakonie ČCE.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
NZDM V SÍTI – DOBRÁ PRAXE
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Ing. Stanislava Správková
člen Asociace občanských poraden
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Modrý kříž v České republice Výstupy z poskytování případových intervencí cílové skupině mladistvých Modrý kříž v České republice

Základní informace Případová práce s mladistvými uživateli návykových látek, popř. s jejich rodinami, adiktologické poradenství od 1.9. 2014 – Ostrava od 1.1.2015 – Frýdek – Místek, Karviná poskytováno v rámci služby Odborné sociální poradenství snížení věkové hranice klientů rozšíření týmu pracovníků na poradnách

Klient – mladistvý uživatel závislost x experimentální x škodlivé, rizikové užívání motivace - jak se k nám dostanou věk pohlaví návyková látka

Výstupy – práce s mladistvými navázání vztahu stereotyp podřízené role, motivace k vlastní odpovědnosti krátkodobá spolupráce manuál pro specifickou skupinu klientů využití negativních/pozitivních vzorů harm reduction hlavní téma volný čas

Klient rodič - rodina motivace rodiče/ů kdy přicházejí návyková látka

Výstupy – práce s rodinou jednorázové (krátkodobé) poradenství užívání - stigma zvyšování informovanosti význam práce s celou rodinou - dlouhodobá

Statistika - fakta Ostrava - 33 klientů - z toho 14 mladistvých Frýdek-Místek - 24 klientů - z toho 10 mladistvých Karviná - 27 klientů - z toho 11 mladistvých

Výstupy – ostatní propagace spolupráce – budování sítě potřebnost pilotní ověření individuální x skupinová práce

Děkuji za pozornost. Jana Kupková