Jitka Houfková Zdeněk Drozd

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Advertisements

Věda na scéně Science on Stage Jitka Houfková, KDF MFF UK Praha Vojtěch Hanák, PřF MU Brno Václava Kopecká, ZŠ Horoměřice.
Věda na scéně Science on Stage
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov Modelářsko-robotický a CAD/CAM kroužek PROJEKT OPVK - PODPORA TECHNICKÉHO A PŘÍRODOVĚDNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ.
LÉTO NA SEVERU Městské informační centrum Liberec Barbora Celerýnová Hotel Jalta
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
GOETHE-INSTITUT Němčina pro bystré hlavy / Deutsch für helle Köpfe Kreativně k jazykové výuce Pátek, 19.listopadu 2010 Mgr. Štěpánka Laňová.
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Co je Science on Stage Mezinárodní projekt – 25 zemí, učitelů Od roku 2000 (Physics on Stage) Navazování kontaktů mezi učiteli z různých zemí.
DÍLNY HEURÉKA 2015 (2. – ) Lucie Kolářová. Jiráskovo gymnázium Náchod Hlavní organizátor: Zdeněk Polák.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
DO JABLONCE NAD NISOU ZA SKLEM, BIŽUTERIÍ A VÁNOČNÍMI OZDOBAMI.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování Jana Husa a husitské revoluce (test) Název.
1 Virtuální Univerzita třetího věku. 2 Seniorské vzdělávání Univerzita třetího věku (U3V) je součást Celoživotního vzdělávání, organizované veřejnými.
Studentské aktivity ZSF JU 2010/2011 Anna Staníková místopředsedkyně AS ZSF JU místopředsedkyně SR JU studentka 3 RPBP.
Projekt střední školy stavební Jihlava Partneři: Vysočina Education Romsdal Videregående skole Godalen Videregående skole.
Nadaní studenti Ústavu managementu Ing. Sylvie Formánková, Ph.D.
Výchovná poradkyně D. Pospíšilová. Přijímací řízení 2016 Maximálně 2 přihlášky originál a kopie v 1. kole Zrušení výstupního hodnocení Pozvánka na přijímací.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_06 Magnetické.
Insolvenční řízení v ČR Zmar nebo nová šance?. Uspokojení věřitelů: World Bank65 % (údaj z dotazníkové akce) Reálná data ,4 % Co víme o insolvenčních.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Soutěž „nul a jedniček“ pro fotografující nadšence Zruč n. Sázavou 27. února 2016.
Cíle a činnost SUUK. KDO JSME? o Největší studentská organizace na UK o Zastupujeme 32 spolků UK ze 17 fakult Univerzity Karlovy o Naší hlavní činnosti.
I. Literární exkurze II. Sout ěž e III. Projekt Mladé fronty Dnes IV. Č tená ř ské dílny V. Literární ve č ery.
Pojďte s námi uspořádat jednu z největších sportovních akcí tohoto roku v kraji Vysočina..
Ing. Kateřina Lichtenberková
Workshop – práce s násilnou osobou Zkušenosti a praxe PMS ČR
STUDY VISITS Praha
Platformy projektu KAP LK
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inventing the Future of Science Education
Zlepšení metodologických kompetencí učitelů anglického jazyka
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika
Pozvánka na kulatý stůl „Proč řezat a brousit už nestačí - moderní přístupy a technologie ve vzdělávací oblasti Člověk a svět práce “ pořádaný.
Erasmus+ projekty Keramka se učí v Evropě – KA €
TÉMA: JAROSLAV SEIFERT AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Science Gate / Brána k poznání přírodních věd
BASKETBAL DÍVKY
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
Pozvánka na kulatý stůl „Centrum robotiky – partner v polytechnickém vzdělávání “ pořádaný v rámci MAP pro ORP Plzeň Robotika Příležitost pro školu Obavy.
Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity
Úvodní a seznamovací hry
Program celoživotního učení Comenius
Spolek krušnohorských včelařů
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Naše škola Střední odborná škola Managementu a Práva s.r.o.
PODPORA TALENTOVANÝCH ŽÁKŮ GYMNÁZIA OSTRAVA-ZÁBŘEH
Talentcentrum – rozvíjíme talentované žáky SŠ a ZŠ společně
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
BASKETBAL DÍVKY
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Inventing the Future of Science Education
Mentoring jako forma profesní podpory začínajícího učitele
Seminář Energetické úspory v budovách v praxi
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Dějepisné soutěže pro SŠ
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Spolupráce s rodiči a komunitou
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
JARNÍ TRHY 2019.
10 let KRAJIN ČEŠTINY a společného setkávání v DZS
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Transkript prezentace:

Jitka Houfková Zdeněk Drozd Science on Stage Jitka Houfková Zdeněk Drozd KDF MFF UK Praha

Co je Science on Stage Mezinárodní projekt – 25 zemí Navazování kontaktů mezi učiteli z různých zemí a sdílení zkušeností Rozvoj spolupráce učitelů s odborníky, vědeckými pracovišti a průmyslem Určen učitelům přírodních věd od školek po střední školy i lektorům volnočasových zařízení

Co je Science on Stage Projekt probíhá v dvouletých cyklech Vyvrcholením každého cyklu je mezinárodní festival, na kterém se setkávají vybraní reprezentanti ze všech zúčastněných zemí Každá země má daný počet účastníků: ČR = 9 V ČR jsou reprezentanti vybráni na Národní přehlídce v iQLANDII v Liberci 3

Co je Science on Stage Mezinárodní festival je vlastně několikadenní mezinárodní „veletrh nápadů“ (jednotliví účastníci mají přidělené své stánky, na kterých předvádějí své dovednosti), doplněný dílnami, ukázkovými hodinami, přednáškami a pódiovými vystoupeními i kulturním a společenským programem

Národní přehlídka SonS 2014 31. 5. 2014 v iQLANDII v Liberci v rámci Muzejní noci, kterou navštívilo přes tisíc návštěvníků. 24 projektů, které představilo 28 soutěžících Patnáctičlenná porota vybrala devět reprezentantů ČR na mezinárodní festival Science on Stage 2015 v Londýně. Dále byla udělena Cena dětské poroty a Cena veřejnosti. 5

Národní přehlídka SonS 2014

Science on Stage Festival 2015 17. – 20. 6. 2015 Queen Mary University, Londýn 388 účastníků z 25 zemí 41 workshopů a 8 seminářů 4 dny pokusů a zábavy FOR TEACHERS FROM TEACHERS 7

Česká delegace na SonS v Londýně Reprezentanti vybraní na Národní přehlídce: Petr Desenský, Jakub Šesták - Pohádka o chemickém království Rita Chalupníková - Obléhací zbraně ve středověku Kateřina Lipertová - Papírová geometrie Václav Piskač - Fyzika s vozíky Zdeněk Polák - Fotoluminiscence v experimentech Renata Rydvalová - Medové království Jitka Soukupová - Fyzikální experimenty s plechovkami Peter Žilavý - Elektřina kolem nás Organizátoři: Zdeněk Drozd a Jitka Houfková

Česká delegace na SonS v Londýně

Česká delegace na SonS v Londýně

Česká delegace na SonS v Londýně

České úspěchy na SonS v Londýně Renata Rydvalová - získala European Science Teacher Award 2015 za první místo v kategorii Science and its Applications s projektem Medové království Zdeněk Polák - jeho workshop Fotoluminiscence v experimentech byl účastníky hodnocen jako třetí nejlepší workshop ze 41 workshopů

Workshopy ze SonS v Londýně v Praze Srdečně vás zveme na dva workshopy, které se budou konat na MFF UK, V Holešovičkách 2, Praha 8 22.10.2015 od 15:00, Troja učebna KDF Kouzelné cívky Jendrek Miklos, Maďarsko 27.10.2015 od 16:00, Troja posluchárna T2 Skládání kmitů Takis Lazos, Řecko

Prosím řekněte o SonS i biologům, chemikům a prvostupňařům! Budoucnost SonS Národní přehlídka SonS ČR – na podzim 2016 v iQLANDII v Liberci Přihlášky přijímáme od ledna 2016 Přihlášky a podrobné informace naleznete na www.science-on-stage.cz Prosím řekněte o SonS i biologům, chemikům a prvostupňařům!

Kategorie na SonS FOR TEACHERS FROM TEACHERS Science for the youngest Projects for pre-school and primary school children. Science and our environment Projects which use science to explore environmental, health and sustainability issues. ICT in Science Education Projects which use information and communication technologies in the classroom. Inclusive Science Projects which address socio-economic, gender and cultural inequalities. Cooperation for Science Teaching Projects developed in cooperation with schools, the industry or universities. Low-cost Science Projects which are simple and can be adapted by everyone. Joint projects Projects developed in cooperation between teachers from different countries, one of whom at least participated in a previous festival.

Budoucnost SonS Mezinárodní festival 29.6.-2.7.2017 v Debrecínu v Maďarsku Očekává se 350 učitelů z 25 zemí – buďte mezi devíti z ČR! Děkujeme za pozornost 16