& Osvobozené divadlo Semafor

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ČJ. 8.07_Jan Werich, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Advertisements

OSVOBOZENÉ DIVADLO.
Autor: Květa Stejskalová
Mgr. Lenka Venclová 8. ročník
Divadlo SEMAFOR.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.09 Název pro školu:
VY_32_INOVACE_ČJ _ Osvobozené divadlo Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
OSVOBOZENÉ DIVADLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Jan Werich Jiří Voskovec
Identifikátor materiálu: EU –
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Název Divadlo Semafor Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Jiří Voskovec.
Jiří Voskovec, jan werich
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
DIVADLO SEMAFOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
VY_32_INOVACE_ČJ _Divadlo Semafor Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Český jazyk a jazyková kultura –
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY Divadla malých forem I. Mgr. Ludmila Růžičková.
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Petr Suk Gymnázium Jiřího ortena V8A
Osvobozené divadlo 9. ročník.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Osvobozené divadlo.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Nezapomenutelná dvojrole ve filmu Císařův pekař - Pekařův císař. JAN WERICH.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.2.8 Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Použité zdroje Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 3. ročníku střední odborné školy a pro žáky nástavbového studia. Text se zabývá meziválečným obdobím v české literatuře,
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_17 Název Divadlo Semafor Téma hodiny Divadelní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
Jan Werich Monika Kupková.
Suchý a šlitr AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Spisovatelé a ilustrátoři
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Divadlo Semafor – 2. část Název : VY_32_inovace_20 Český jazyk a.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_428_SEMAFOR - B (opakování – 9. roč. ) Mgr
VY_32_INOVACE_ČJ.9.A NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.14_Jiří Suchý a Jiří.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/14
Konstrukce pravoúhlého trojúhelníku pomocí Thaletovy kružnice,
Osvobozené divadlo VY_12_INOVACE_Rů_I_16
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
Název učebního materiálu
DIVADLO 60. LET.
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Transkript prezentace:

& Osvobozené divadlo Semafor Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Osvobozené divadlo Semafor Scéna? Kdy? Kdo? Jiří Suchý Jiří Voskovec 1929–38, 1945–48 1959 – dodnes Jan Werich Kdo? Jiří Suchý herec, dramatik, spisovatel, na gymnáziu (1926) se setkal s Voskovcem dětství prožil v Klatovech, grafik, vzor: Osvob. divadlo, píše texty, působí v Redutě Jiří Voskovec Jiří Šlitr herec, dramatik, režisér, překladatel, zajímá se o avantgardu, poetismus právník, klavírista, zpěvák, herec Jaroslav Ježek (1929 k V+W) Miloslav Šimek skladatel, klavírista, dirigent, zakladatel moderní české taneční a jazzové hudby; měl šedý zákal, na jedno oko byl slepý, na druhé pouze slabě viděl, ještě k tomu nedoslýchavý; nejznámější dílo je „Bugatti step” Jiří Grossmann vytvářejí Návštěvní dny, politická a společenská satira

Co? Díla? Film? Osvobozené divadlo Semafor Vest pocket revue, němá groteska, improvizační scénky, absurdní dialogy, parodie, společenská témata, inspirace publikem, reakce na fašismus – problémy, všichni odjíždějí do USA Co? navazují na OD, zlatá éra v 60. letech, vznikají písně, divadelní hry, laskavý humor, vtipné texty, reakce na soudobé poměry Vest pocket revue, Ostrov Dynamit, Osel a stín – protifašis. Člověk z půdy, Zuzana je sama doma, Kytice Díla? Film? Pudr a benzin, Peníze nebo život Kdyby tisíc klarinetů

Konec? Další osobnosti? Osvobozené divadlo Semafor 2. světová válka a únor 1948 rozpad 1. dvojice – 1969 umírá Jiří Šlitr Ježek umírá v roce 1942 – choroba ledvin rozpad 2. dvojice – 1971 umírá Jiří Grossmann Voskovec emigruje v roce 1950, Francie a USA, umírá v roce 1981 poté se střídají různé osobnosti, rozdělení divadelní scény, problémy mezi tvůrci, revoluce Werich zůstává, divadlo ABC, některé hry obnoveny, herec, spisovatel – Fimfárum, po r. 1968 opomíjen, z donucení podepsal Antichartu, umírá v roce 1980 2004 umírá Miloslav Šimek L. Sobota, P. Nárožný, J. Dvořák, J. Molavcová, Olympic, K. Gott, W. Matuška, H. Hegerová Další osobnosti? Miroslav Horníček