Formy rychlého stravování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stravovací služby – formy a realizace rychlého občerstvení
Advertisements

Káva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Anotace – Otázky Anotace - Pracovní list k procvičení tvoření otázek pomocí tázacích zájmen, překlad vět Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština,
ŽIVNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Anotace - Animals Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby Autor - Mgr. Martina Kolářová Jazyk - Čeština, angličtina Očekávaný výstup - Plynulé.
HMYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
Využití ovoce v kuchyni
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ZVÍŘECÍ RODINKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Cemerková Golová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Světová a národní gastronomie
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
BANKOVNICTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Vízum a vízové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Poznej bankovky a mince
Realizace produktu hostinských zařízení
Průvodce CR a skupiny návštěvníků
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Finanční gramotnost Základní pojmy
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH
Lázeňské služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Orgány a organizace cestovního ruchu ve světě
Kategorie odbytových středisek
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti snímku
Přírodní vědy DUM 15 KOLOBĚH VODY
Podstatná jména Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Pravidla pro počítání s mocninami
Práce po skončení slavnostní hostiny
ZMĚNY ROZVAHOVÝCH STAVŮ V ROZVAZE (přehled na příkladu)
Rozumíš mi 2 HRAČKY Čtecí list:
Bc. Anna Hana Kučeráková
Výrobní středisko a jeho vybavení
Zrakové vnímání 9 Variabilní hra
Představujeme a sestavujeme krychli
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
pedagogických pracovníků (NÚV).
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Podstata a zvláštnosti služeb cestovního ruchu
Rozumíš mi 1 Zvířata Čtecí list:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
V dílně Hádáme … 1. Zatlučeme s ním hřebík. 2. Vyvrtáme s ní díru.
KVARTETO ZRAKOVÉ VNÍMÁNÍ
Zaměřené na orofacionální cvičení
Transkript prezentace:

Formy rychlého stravování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Rychlé stravování považováno za moderní, úsporné zemí původu: USA rozdělení podle nabízeného sortimentu: fast food restaurace typu mauredo a churasco (steak house) minigril nebo pipigril kebab a gyros patisserie lunch restaurace barbecue pizzerie

Fast food speciální sortiment jídel připravovaných před zraky hostů hamburgery, cheesburgery, hot-dogy plněné taštičky, zmrzliny saláty, hranolky nealkoholické nápoje

Restaurace typu mauredo a churasco (steak house) steaky minimálně na pět způsobů studené nebo teplé omáčky talíř salátu alkoholické nebo nealkoholické nápoje

Minigril nebo pipigril kuřata řízky sladké teplé moučníky

Kebab a gyros jehněčí a vepřové maso ořezávané z rotačního grilu žemle z chlebového těsta zelenina cibule konzumace vstoje nebo přes ulici

Patisserie speciální cukrárny teplé moučníky a zákusky ve tvaru pizzy alkoholické a nealkoholické nápoje

Lunch restaurace Skandinávie za jednotný poplatek výběr ze studeného nebo teplého bufetového stolu nápoje se platí zvlášť samoobsluha

Barbecue jídla na roštu nebo na rožni připravována před zraky hostů

Pizzerie prodej pizzy k okamžité konzumaci nebo přes pult

Kontrolní otázky: Jaké vlastnosti jsou přisuzovány rychlému občerstvení? moderní, úsporné Kde zakoupíte teplé moučníky a zákusky ve tvaru pizzy? v patizzerii (speciální cukrárna) V jakém typu rychlého stravování je možné zakoupit steaky minimálně na pět způsobů? restaurace typu mauredo a churasco (steak house)

Jsou v barbecue připravována jídla v kuchyni nebo přímo před zraky hostů?

Zdroje: ORIEŠKA, J. Technika služeb cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Idea servis, 1999. IBSN 80-85970-27-9.