kreslící tablety a plottery

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC Výstupní periferie.
Advertisements

Periferní zařízení počítače
Identifikátor materiálu: EU
Periferní zařízení počítače
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupy z GIS Pojmy a typy výstupů, aneb pro koho, co a jak Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
POČÍTAČOVÝ TISK.
Vstupní a výstupní zařízení
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
VY_32_INOVACE_E3-02 POČÍTAČOVÝ TISK AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: POČÍTAČOVÝ TISK Časová náročnost:
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Tiskárny Josef Maleček učo:
HARDWARE II Periferie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 2 Základy informatiky a výpočetní techniky 1.
Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa
WinBase tiskové sestavy Návod Postupy Příklady.
Poměr čísel a,b zapisujeme Poměr a : b můžeme zapsat ve tvaru zlomku
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
HARDWARE 3. část.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
VSTUP A VÝSTUP Vstupní a výstupní zařízení počítače jsou označované také jako periferie. Vstupní a výstupní zařízení zajišťují: interakci s uživatelem.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Počítač a jeho složení.
Plotter Je to grafické výstupní zařízení.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_19.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Počítačová grafika. Rastrová grafika Fungování monitoru Jak může monitor zobrazit barvy tak věrně? Kolik barev vůbec dokáže zobrazit?
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vstupní a Výstupní zařízení. Co to je? Vstup/výstup (I/O, anglicky input/output) označuje ve výpočetní technice hardwarové zařízení, která zprostředkovávají.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Jiří Trefilík Název prezentace (DUMu): 3. Pomůcky a zásady kreslení Název sady: Technická dokumentace pro 1.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PC Výstupní periferie.
Druhy čar podle tloušťky
Multimédia- zvuk , TV, příslušenství
Výstupní zařízení - plotr
Výstupní zařízení počítače - plotr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní deska 12 května Co tam je Ceny Obrázky Osnova
Výstupní zařízení počítače - skener
PC Vstupní periferie.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
LED TISKÁRNY, PLOTTER, MODEM A POČÍTAČOVÉ REPRODUKTORY
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_05
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Vytvořila: Sabina Dolečková
Herní zařízení-tablety
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
Transkript prezentace:

kreslící tablety a plottery Co to je Za kolik se prodávají Ovládání Historie/zajímavosti Zdoroje Tady mate osnovu

Co to je Je to grafický tablet který slouží ke kreslení na lepší úrovni Můžete si tam zvolit různou velikost, barvu, tvary a další Zjednodušeně je to jen normální tablet,ale na tomto nemůžete hrát hry ,dívat se na internet nebo ostatní Na kreslících tabletech si můžete navolit barvy velikosti odstíny tvary a další věci.

Kreslící tablety Prodávají se od 1 299,00 Kč Wacom - CTL-471-EU A nejdražší od 86 990 Kč Tady máte porovnání mezi nejlevnějším a nejdrašim.

Kreslící tablety Kreslící tablety Dají se ovládat speciálním perem a u některých i dotykem Na dotyk se používají speciální rukavice Tyto tablety můžete ovládat buť Speciálním perem nebo elastickými rukavicemi

Historie kreslících tabletů byly vytvořené roce 1957. Tyhle tablety byly patentovány roku 1888 Elishou Grayem. Tyhle tablety vyrábí tyto firmy Kanvus, Wacom, KYE, Systems, Iball, Hanvon, Samsung, Dell, Prestigio, Archos, ASUS Tyto tablety by vytvořeny roku 1957 ale byly patentované roku 1888 Elishou greyem Tady máte firmy ., které tyto tablety vyrábí

plottery V druhé části vám budu prezentovat o plotterech

Plotter co to je? Plotter je grafické výstupní zařízení počítače. Klasický plotter kreslí obraz pomocí tužky nebo pera Použití je převážně na technické výkresy, které kvůli rozměrům nelze na běžné tiskárně vytisknout. Plotter je grafický výstup počítače Klasické plottery jsou tužkové nebo , které používají pero Tyhle tiskárny se používají na reklamní poutače ne billboardy

plottery Nejlevnější Nejdražší Řezací plotr PRIME MH 365 Stojí 7 490 KČ Nejdražší Řezací plotr Secabo T160 Stojí 89 900 KČ Tady máte nejlevnějši a nejdražší plotter

Zajímavosti plotterů Máme více druhů plotter:Tužkový plotter Můžeme se setkat s plottery tužkovými využívající různé speciální barevné tužky toto pero připomíná fix. Řezací plotter:Je stejný jako ostatní ale místo pera má vyřezávacím nože. Máme i více druhů plotterů Fixové Řezací Tužkové Nejčastěji používané jsou řezací plottery

Zdroje https://sk.wikipedia.org/wiki/Grafick%C3%BD_ta blet https://cs.wikipedia.org/wiki/Plotter Tady máte zdroje a děkuji za pozornost.