Stein Knudsen og Erik Andreassen ATV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Špatný den ? Klikni si, dej nohy na stolec, a jaký byl. Den blbec.
Advertisements

Rozhovor s Bohem.
Aneb do každé skupinky jedno nové dítě. Toto je cesta, kterou Petr přišel k Ježíši: (J 1,35-42)
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Ponoř se do modra ….
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Jedině Bůh je naděje Ref: Jedině Bůh je naděje a Jeho láska, kterou v Synu dal. Jedině Bůh je pro svět naděje, i kdyby svět se tomu stále smál. Jedině.
MYTER OG SAGN FRA GRØNLAND GRÓNSKÉ MÝTY A POVĚSTI KNUD RASMUSSEN.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, ve které byl život přirovnán k cestě vlakem. Je to vyjímečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Víš, co je štěstí ? Je to dům, auto a chata ? V í š, c o j e š t ě s t í ? J e t o d ů m, a u t o a c h a t a ?
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, v které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výmečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Centrum Pomněnka České Budějovice
Co je štěstí ….
Vedení obtížného rozhovoru
Třídní schůzky I. čtvrtletí
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Dominikánské misie Martin Rosenbaum. To jsou oni.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
ŠIKANA I Pavlína Janošová Psychologický ústav AV ČR Praha
Věta vedlejší příslovečná podmínková
3.wydání 3.wydání Hmm nemám nápady.jé teď mě něco napadlo přidám sem fotky naší školy.
Charlie Chaplin klik.
Dopis od Boha.
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
Jessica COX.
DUM může pomoci při výuce učiva o pravidlech a jejich významu.
Rodinné právo II Milana Reichlová.
Děti by nikdy neměly trpět bolestí Léčba musí probíhat ve spolupráci s rodinou Stále někdy nedostatečná léčba Dítě nedokáže bolest dobře vyjádřit a popsat.
Práva dětí Petr Machala.
Dejte slovo do věty II Translate the words in parentheses into Czech. Use the appropriate form of the word. Vzor: My žijeme v dvacátem (apartment). My.
1. Někdo mě vede za ruku, | když bojím se jít tmou
K bakalářské práci 2 Proces Podzim Typy nadpisů Norsk polarlitteratur: historie og mottakelse Navn forteller historie. Utviklingen av fornavn i.
Harmonogram projektu a činnosti pediatra. Časový plán ve zkratce Říjen 08 – únor 09 Vytvoření výzkumného týmu, přípravné práce Březen 09 – duben 09 Oslovení.
Náhradní rodinná péče -NRP
Klikej, abys viděl obrázky...
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Psychologická problematika rodin s dvojčaty a vícerčaty Olomouc PhDr.Petra Tenglerová.
Vintercup 2009 Minde L15 Tt14 An13 Adr13 Fre13 Eri12 Ni11 Ph10 La10 Jen10 Sigu9 Ole9 Jak9 Ing9 Da9.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Opakujeme vedlejší věty 2 Český jazyk 2. stupeň 1 Eva Beranová, Základní škola, Čapkova 126, Klatovy VY_32_INOVACE_04_Opakujeme vedlejší věty 2.
Prevence. Osnova Jak to u nás vypadá Mé hodnoty Práce s žákem Práce se třídou Celoškolní akce Práce s učiteli Práce s rodiči.
„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb.
ZUŘIVEC BARBORA JAKOBSEN A MORTEN NYSTRØM 13. ÚNORA 2017
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Název školy: Základní škola Městec Králové
FILM ZUŘIVEC Oslo
Příjemce podpory: TRIALOG
Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Den otevřených dveří Datum: Čas: od 10 do 14 hodin
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Když vlastní rodina chybí
Plánované rodičovství
11. Portfolio dítěte Portfolio je uspořádaný soubor prací dítěte shromážděný za určité období, které poskytuje informaci o výsledcích dítěte, průběhu učení.
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Člověk a společnost 2
Rozhovor s Bohem.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Daniela Fischerová ( ).
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Předsudky proti střídavce
Transkript prezentace:

Stein Knudsen og Erik Andreassen 15.9.2016 ATV

SINNA MANN ZUŘIVEC 11000 barn. 11000dětí 470 kom og fortalte om voldsepisoder. 470 se svěřilo, že je vystaveno násilí. 95 skoler, 426 klasser. 95 škol, 426 tříd. Ingen visning siste time eller fredager. Promítnutí filmu jsme neplánovali na poslední hodinu a také ne na pátek. Åpning for samtale etter siste visning. Sammen med helsesøster eller sosiallærer. Možnost rozhovoru s dětmi po promítnutí filmu spolu se zdravotní sestrou/sociální pracovnicí/pracovníkem

FORARBEID PŘÍPRAVA Helsesøstre. Spec.zdravotní sestry/bratři. Etatsleder. Ředitel/ka Skoleledelse. Vedení školy. Barnevern. Informert og invitert. OSPOD – pozván a informován. Lærermøter. Setkání s učiteli. Foreldremøter. Setkání s rodiči. Brev Dopis Lærere. Učitelům Foreldre Rodičům Barn Dětem

PRAKTISK GJENNOMFØRING plán Vi kommer ”før tiden”. Přicházíme s časovým předstihem. Hvordan barn kommer inn i rommet? Jak přicházejí děti do třídy? Hva forbinder dere med VOLD? Co si představí pod pojmem NÁSILÍ? Ulike voldsformer. Hva ser dere? Různé formy násilí. Které znáte? Sinna Mann. Zuřivec. Reaksjoner under filmen. Sledování reakcí na film. Hva så dere? Refleksjoner. Čeho jste si všimli? Reflexe. Si det videre! Til hvem? Řekni to někomu. Komu? Samtale med elever sammen med helsesøster. Rozhovor s dětmi a spec. zdravotní sestrou/bratrem.

Sikkerhetsplanlegging/ Konsekvenser Následky. Bezpečnostní plán. Ikke siste time. Nikdy poslední hodinu. Ikke fredag. Ne v pátek. Barnevernet. OSPOD. Bekymringsmeldinger. Nahlášení obavy o dítě. Akutte omsorgsovertagelser. Akutní zásah do rodiny. Politianmeldelser. Trestní oznámení. Rettssak. Soud. Samtaler. Rozhovory. Helsesøster – spec. zdravotní sestra/bratr Familievern. – rodinné centrum

Er det lys i tunellen eller er det toget Er det lys i tunellen eller er det toget? Vidíte světlo na konci tunelu nebo přijíždějící vlak?

Dersom det er vold, så har søren meg læreren vår brukt mye vold mot oss! Jente 10 år. Jestli to, o čem mluvíte je násilí, tak na nás náš učitel páchá hodně násilí. Dívka 10 let

Utsagn fra barn. Citáty – děti «Ikke fortell lærer`n min om det jeg fortalte, for da mister pappa jobben.» Jente 13 år. Neříkejte tátovi, co jsem řekla nebo přijde o práci. Dívka 13 let «Det gjør vondt i hodet mitt når pappa drar meg etter beina over dørstokken» Gutt 12 år. Bolí mě z toho hlava, když mě táta táhne za nohy přes práh od dveří. Chlapec 12 let «Når jeg går i byen er jeg redd for å møte pappa.» Jente 13 år. Když jdu po městě, bojím se, že potkám tátu. Dívka 13 let.

Utsagn fra barn. Citáty – děti «Det er en ting jeg ikke vil snakke om. Hva er det du ikke vil snakke om? Voldtekt.» Jente 13 O jedné věci nechci mluvit. O čem nechceš mluvit? O znásilnění. Dívka 13 let. «Du er den første jeg har fortalt det til» Jente 13 Nikdy jsem to ještě nikomu neřekla. Dívka 13 let. Begge mine foreldre slår og sparker meg og mine søsken hver dag. Og noen andre vet om det, men de blir også slått av sine foreldre.» Gutt 11 år. Oba i rodiče mě bijí a kopou mě a moje sourozence. Někdo o tom ví, ale jeho také bijí. Chlapec 11 let.

Tanker Myšlenky - závěrem Hvordan forholder barnevernet seg til den økende mengde av bekymringsmeldinger? Jak zvládá OSPOD stále se zvyšující počet ohlášení obav o dítě. Hvilke hjelpetiltak er det i kommunene/ fylket/ staten når barn/ familier/ skoler/ helsesøstre avdekker vold i familien? Jak zvládá kraj/město/rodina/škola/pomáhající profese zjištění, že dítě je vystaveno násilí v rodině? Hva skjedde for barnas del etter at turneen/ besøket var over? Co bylo s dětmi po našem ‚turné‘? Hva tenker helsesøstrene etter turneen? Jaké to bylo pro spec. zdravotní sestry/bratry, se kterými jsme spolupracovali? Hva kan familievernet gjøre for disse barna/ familiene? Co může udělat rodinné centrum pro tyto rodiny? Hvordan stiller vi oss til ”barn som angivere” i familien? Jak přistupujeme k otázce – děti – jako ti, kteří ohlašují násilí v rodině?