Ověřování inovací metodikou ETV v mezinárodním kontextu 21

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

24/09/2016 REFORMA ZEMĚDĚLSKÉ POLITIKY „ Vláda bude usilovat o vyvážený rozvoj venkova s cílem podpory zaměstnanosti a podnikání, zejména s využitím evropských.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Lidská společnost digitálního věku
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
ČISTÉ BOTY NA KAŽDÉM KROKU HEUTE CZ, s.r.o.. O nás Co nabízíme Program SHINE & GO Naše zařízení.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
EU ETV zkušenosti a příležitosti 22. září 2016, MPO Ing. Evžen Ondráček.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
Pojistný trh nabídka a poptávka po pojistných produktech investování prostředků technických rezerv.
Ing. Ladislav Friedrich, CSc. Prezident Svazu zdravotních pojišťoven ČR Nákupy léčivých přípravků a zdravotnických prostředků do nemocnic.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Jsou venkovské školy horší než městské?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Česko-čínské obchodní a ekonomické vztahy
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Ing. Vladimír Študent, CEMC
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol
Kalkulátor emisí skleníkových plynů
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Zákon o sociálním podnikání
Výroba elektrické energie - obecná část
Malé a střední podnikání
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Název vzdělávacího materiálu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Inovační potenciál České republiky
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
2. ČNB a její role v platebním styku.
Benefit7.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Rozvoj pracovních programů pro osoby se zdravotním postižením
Název projektu: Moderní škola
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
Školení – představitelé příspěvkových organizací
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
© 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Oběhové hospodářství v praxi
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Role ČEB při realizaci exportní strategie
Prodeji produktu nebo služby
Národní akční plán čisté mobility
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Transkript prezentace:

Ověřování inovací metodikou ETV v mezinárodním kontextu 21 Ověřování inovací metodikou ETV v mezinárodním kontextu 21. březen 2017, Hustopeče Ing. Evžen Ondráček

Podstata ETV ETV = Nezávislé ověření prohlášení výrobce/ dodavatele o výkonnosti technologie Technologie = produkty, procesy a služby Co ETV přináší: Informace pro rozhodování cílové skupiny Referenci o výkonnosti technologie Průzkum trhu Informace & Důvěru & Autorizaci

Pilotní projekt EU ETV současnost a budoucnost 2017 vyhodnocení pilotního programu v závislosti na vyhodnocení programu rozhodne EK o dalším směrování programu po roce 2017 V současnosti EK hledá možnosti synergií v rámci jednotlivých DGs a v rámci environmentálních politik (veřejné zakázky, legislativa, ecodesign, uhlíková stopa) Vydána nová norma ISO 14034, která zjednodušuje cestu k mezinárodní vzájemné uznatelnosti mezi ETV systémy

Celkový počet verifikací celosvětově

Distribuce verifikací podle technologických oblastí

Distribuce verifikací podle ETV programů

1.Čistění a monitoring vody Monitoring kvality vody z pohledu mikrobiologického a chemického znečištění (např testovací soupravy, měřící sondy, analyzátory) Čištění pitné vody (např. filtrace, chemická desinfekce, pokročilá oxidace) a odsolování mořské vody Čištění odpadních vod (např. separační techniky, biologické čištění, elektrochemické metody, malé čističky pro málo osídlené oblasti) CEMC je akreditován pro tuto oblast

2.Materiály, odpady a zdroje Recyklace průmyslových „vedlejších“ produktů a odpadů do druhotných surovin, recyklace stavebního odpadu a jeho přeměna do stavebních materiálů (např. přepracování cihel) Recyklace baterií, akumulátorů a chemikálií (např. technologie přepracování kovů) Separační nebo třídící technologie pro pevný odpad (např. zpracování plastů, směsného odpadu a kovů), obnova materiálů Snížení znečištění rtutí z tuhých odpadů (např. separace, technologie odstranění rtuti z odpadů a technologie bezpečného ukládání) Produkty vyrobené z biomasy (zdravotní produkty, produkty z optických vláken, bioplasty, biopaliva, enzymy) CEMC je akreditován pro tuto oblast

3.Energetické technologie Výroba tepla a elektrické energie z obnovitelných zdrojů energie (např. vítr, moře, geotermální a biomasa) Využití energie z odpadů (např. třetí generace biopaliv a spalovací technologie) Energeticky účinné technologie (např. mikroturbíny, vodíkové a palivové články, tepelná čerpadla, kombinovaná výroba tepla a elektrické energie, logistika) v ČR není nikdo akreditován pro tuto oblast

Možnosti využití EU ETV Komercionalizace projektů aplikovaného výzkumu a inovací Žadatelé (výrobci a dodavatelé na trh), úplné ověření Hodnocení projektů VaVaI, vč. certifikovaných metodik Správce dotačních výzev, investiční skupiny, úplné ověření a RO Potvrzení uznatelnosti nákladů VaVaI Finanční úřady, RO Veřejné zakázky Výkonnost jako kritérium Využití: Kolik projektů má RO a nebo úplné ověření? Kolik projektů je připraveno pro trh?, Kolik žadatelů o dotaci to myslí vážně s uvedením na trh (tuzemský/ zahraniční) Předběžné hodnocení = RO, u vybraných úplné Hodnocení následné = přínos registrace technologie v databázi EU ETV Kategorie přínosu pro uživatele a ŽP (řeší některý ze zásadních problémů) Je technologie bezpečná, není v rozporu s legislativou či standardy? Porovnání se světem/trhem EU Na co se soustřeďují inovace (postupy, výkonové parametry, materiály, ukončení životnosti…? Efektivnost nakládání s veřejnými prostředky "U patentové ochrany se nejčastěji zapomíná na to, že je teritoriálně omezená. Požádám-li o ochranu patentem či užitným vzorem v Česku, maximum, čeho se domohu, je, že získám patent nebo užitný vzor platný uvnitř hranic Česka a přitom své řešení zveřejním, tedy vyzradím všem na celém světě, kteří jej mohou vně Česka okamžitě volně využívat, protože když uplyne jeden rok od podání přihlášky, už nemám šanci jít dál do světa s prioritou. Takové řešení dáváme světu zadarmo," vysvětluje Josef Kratochvíl.

Přínosy ETV je marketingový nástroj, který o Vás dá vědět, získáte image inovátora a nabídky zahraniční spolupráce ETV nabízí evropský vizuální styl prezentace a podává odpovědi pro business Prohlášení o ověření je klíčová zpráva o technologické výhodě, kterou oslovujete globální trh

Možnosti financování HORIZON 2020 Program LIFE Agentura pro podnikání a inovace – program Inovace a Aplikace Co Polsko?

Děkuji za pozornost Evžen Ondráček 28. pluku 524/25, 101 00 Praha 10 tel.: +420 777 234 070 ondracek@cemc.cz, http://www.tretiruka.cz/eu-etv/ https://ec.europa.eu/environment/ecoap/etv/