Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požární ochrana v obcích
Advertisements

Integrovaný záchranný systém
Pojistná smlouva č O odpovědnosti za škody
Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
Rozdíly mezi SDH a JSDH obce
Pojistná smlouva pro členy SH ČMS
Akciová společnost Jiří Řípa, C2B.
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
ZALOŽENÍ TJ/SK Brigita Stloukalová. Nastudujte si sami: Šimková, E. Základy managementu a marketingu pro neziskové organizace. Kap. 5. Manažer v organizaci.
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Problémy a řešení stranické struktury Kateřina Klasnová místopředsedkyně strany VV.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Volba rektora Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního.
Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 –
STATUT ČESTNÝCH VYZNAMENÁNÍ A TITULŮ SH ČMS
SMĚRNICE ČINNOSTI S KOLEKTIVY MLADÝCH HASIČŮ
Okresní sdružení ČUS Tábor
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
EKONOMIKA AKCIOVÁ SPOLEČNOST Ing. Hana Kročová
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
Prezidentské volby v USA (v porovnání s ČR)
Stejnokrojový předpis
Stejnokrojový předpis
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Volba předsedy a místopředsedů Rady vysokých škol pro funkční období 2012 – sněm RVŠ 26. ledna 2012.
EKONOMIKA Družstvo Ing. Hana Kročová
Vypracovaly: Gabriela Janečková Radka Janků
(ZOK §132 – 242).  nejpoužívanější forma obchodní společnosti u nás (především u drobných a středních podnikatelů) Způsob založení  Zakladatelskou listinou.
Společnost s ručením omezeným
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
MOC ZÁKONODÁRNÁ Právní řád – není neměnný, lze jej měnit
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Volby VY_32_INOVACE_ 15 Volby.
Název školy: Základní škola Městec Králové
ORGANIZACE ČK Fortis, sobota , Lelekovice
Akciová společnost Právnická osoba, typická kapitálová společnost, anonymita společníků Společnost je podnikatelem, ale může být založena i k nepodnikatelskému.
Volba předsedy a místopředsedů RVŠ pro funkční období 2009 – února 2009 Podklady pro volební komisi.
ÚSTAVNÍ PRÁVO Prezident republiky JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
AKCIOVÁ SPOLEČNOST II.. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1171Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2014 / 2015 SPRÁVNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Jednání podnikatele Fyzická osoba - sama
Orgány právnické osoby Jednání za právnickou osobu.
Korporace – obecná ustanovení zákona Zpracoval Ing. Jan Weiser.
Školení vedoucích mládeže Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska je registrováno jako občanské sdružení Ministerstvem vnitra ČR (Zák.
Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR, o.s. Ing. Jaromír Zajíček, MPA Ing. Jaromír Zajíček, MPA vedoucí úřadu Magistrátu města Děčín a předseda.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2014.
Volební právo VY_32_INOVACE_03-54 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Občanská výchova Tematický okruh: Stát a právo Téma:
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Vedoucí Ústřední odborné rady ochrany obyvatelstva
Okresní sdružení ČUS Tábor
Požární ochrana v obcích
PŘEDVOLEBNÍ KAMPAŇ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola Městec Králové
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Působnost valné hromady
Další vnitrostátní předpisy
Výchova k občanství Volby jako základ demokracie
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Transkript prezentace:

Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 – 013 - 2003 Volební řád SH ČMS Jitka Fabianová Garant vzdělávání č. 3 – 1995 Lektor č. 9 – 013 - 2003

Základní ustanovení Volební řád Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska vychází ze Stanov přijatých III. řádným sjezdem SH ČMS a změn přijatých Shromážděním starostů OSH a upravuje zásady pro volby orgánů SH ČMS od výboru SDH až po sjezd SH ČMS.

Volby v orgánech SH ČMS 1. SDH – funkce ve výboru SDH – VVH SDH 2. Okrsek – okrskové funkce – VVH okrsků 3. OSH/MSH – okresní/městské orgány – shromáždění delegátů SDH 4. KSH – krajské orgány – shromáždění představitelů OSH 5. SH ČMS – ústřední orgány – sjezd

Výroční valná hromada SDH volí a odvolává starostu, jeho náměstka nebo náměstky, velitele sboru, vedoucího kolektivu mladých hasičů a vedoucí zájmových kolektivů, další členy výboru (jednatel, hospodář, preventista, vzdělavatel…), předsedu a členy kontrolní a revizní rady sboru nebo revizora účtů u SDH do 30 členů, volí delegáty na shromáždění delegátů sborů, navrhuje kandidáty na funkce ve vyšších orgánech.

Shromáždění delegátů sborů okrsku volí starostu okrsku, náměstky okrsku, členy výboru okrsku, členy aktivu okrsku.

Shromáždění delegátů sborů okresu volí a odvolává starostu OSH, jeho náměstky, další členy výkonného výboru OSH, předsedu a členy okresní kontrolní a revizní rady, volí delegáty sjezdu SH ČMS, navrhuje kandidáty na funkce ve vyšších orgánech.

Shromáždění představitelů OSH volí a odvolává starostu KSH, jeho náměstky, jednotlivé členy VV KSH, předsedu a členy KKRR, jmenuje a odvolává vedoucí odborných rad KSH.

Sjezd SH ČMS volí a odvolává starostu, jeho náměstky, členy výkonného výboru mimo vedoucích odborných rad, předsedu a členy kontrolní a revizní rady.

Volební komise je zvolená na příslušném jednání v čele s jejím předsedou, předsedu si sama volí ze svého středu, je odpovědná za řádnou přípravu a provedení voleb, musí zajistit bezchybné sčítání výsledků voleb a neprodleně s nimi seznámit jednání orgánu, který ji k této činnosti ustavil.

Hlasování podle rozhodnutí orgánu, který se k jednání sešel se volby provádějí: - veřejným nebo - tajným hlasováním, tento orgán může též rozhodnout o tom, který funkcionář nebo funkcionáři budou volení veřejně a kteří tajně.

Právo volit dle klíče určeného patřičným organizačním článkem mají: na sjezdu SH ČMS řádně zvolení delegáti s hlasem rozhodujícím, na shromáždění představitelů OSH starosta KSH, starostové OSH působící v obvodě působnosti KSH a případně další představitelé těchto OSH , na shromáždění delegátů sborů na valné hromadě okrsku řádně zvolení delegáti SDH zastoupených v okrsku, na valné hromadě sboru řádní členové sboru od 18 let.

Veřejné hlasování delegáti volí zvednutím ruky nebo zvednutím mandátního - delegačního lístku, vzhled mandátního - delegačního lístku navrhuje příslušná organizační jednotka SH ČMS.

Tajné hlasování probíhá s hlasovacími lístky, které delegáti obdrží od volební komise a po určené úpravě (označení jména kandidáta, kterému delegát dává svůj hlas), vloží hlasovací lístek do připravené volební urny , hlasovací lístky musí být opatřeny patřičným razítkem organizační jednotky SH ČMS, jakákoliv jiná úprava hlasovacích lístků, nebo použití jiných hlasovacích lístků než k danému volebnímu aktu určených má za následek neplatnost takto odevzdaného hlasu, dopsaná jména na hlasovacím lístku, která nebyla schválena jednajícím orgánem nebudou brána v úvahu.

Podmínky pro zvolení ve výkonných orgánech SH ČMS členem orgánů OSH se člen SH ČMS může stát nejdříve po 3 letech členství, členem ústředních orgánů se člen SH ČMS může stát nejdříve po 5 letech členství, starosta SH ČMS a jeho náměstci nesmějí být členy vedení a představenstva obchodních společností se kterým je SH ČMS ekonomicky spojeno, starosta SH ČMS musí splňovat podmínky §10a zákona o pojišťovnictví (od 1. 1. 2014 ustanovení OZ).

Podmínky pro zvolení v kontrolních orgánech SH ČMS členem orgánů OSH se člen může stát nejdříve po 3 letech členství, členem ústředních orgánů se člen SH ČMS může stát nejdříve po 5 letech členství, člen ÚKRR nesmí být členem statutárního nebo kontrolního orgánu obchodní společnosti se kterým je SH ČMS ekonomicky spojeno, člen ÚKRR nesmí být starosta organizační jednotky SH ČMS a ředitelé nebo náměstci ÚHŠ a CHH, členové ÚKRR musí splňovat podmínky §10a zákona o pojišťovnictví (od 1. 1. 2014 ustanovení OZ).

Průběh voleb při volbě funkcionářů - starosty, jeho náměstků a předsedy kontrolní a revizní rady bude zvolen kandidát, který obdrží nadpoloviční většinu hlasů přítomných delegátů (řádných členů) s hlasem rozhodujícím, pokud nezíská v prvním kole žádný z kandidátů nadpoloviční většinu hlasů, uskuteční se druhé kolo voleb, nezíská-li ani v tomto kole žádný z kandidátů nadpoloviční většinu hlasů, uskuteční se třetí kolo voleb, ve třetím kole, bude zvolen po provedení volby obdobným způsobem jako v kole prvním a druhém ten kandidát, který získá nejvíce hlasů.

Dokumentace provedených voleb o průběhu voleb orgánů SH ČMS, KSH, OSH, okrsku či SDH se pořizuje záznam jehož správnost potvrzuje předseda volební komise, záznam obsahuje zejména složení volební komise, přehled počtu získaných hlasů kandidátů na zvolení se jmény a danou funkcí u kterých byly z rozhodnutí jednajícího orgánu provedeny volby, v případě uskutečnění tajných voleb jsou součástí dokumentace i odevzdané hlasovací lístky.

Děkuji za pozornost a přeji příjemnou cestu domů Děkuji za pozornost a přeji příjemnou cestu domů. Jitka Fabianová, starostka OSH Vyškov, členka ÚORVo a ÚORVz ITI.fabi@seznam.cz www.oshvyskov.cz 724 761 977