ŘÍKAJÍ NÁM PŘEDPOVĚDI POČASÍ PRAVDU?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Advertisements

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Účetní závěrka (Sbírka listin)
PRŮZKUM TRHU základy. 1. Odběratelé (zákazníci) Dotazníky nejdůkladnější způsob zjišťování potřeb, názorů a zvyklostí zákazníků.
Senioři a sociální sítě. Kolik je ale na sociální síti vlastně českých seniorů? Je to asi 5% z 3,5 mil.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_31.
Gymnázium, Český Krumlov Prezentace k začátku školního roku pro studenty 1. ročníků.
Insolvenční řízení v ČR Zmar nebo nová šance?. Uspokojení věřitelů: World Bank65 % (údaj z dotazníkové akce) Reálná data ,4 % Co víme o insolvenčních.
Vzdělávací program v oboru dětské lékařství MUDr. Jana Mathonová, prim. dětského oddělení Kroměřížské nemocnice a.s.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Seminář výchovných poradců základních a středních škol okresu Semily.
,, O.S. ZA KRÁSNÉ A VESELÉ OTICE,, Tak šelll čas … a rok 2014.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová POJĎTE, HONEM, PŘICHÁZEJÍ, UŽ NASTÁVÁ ČAS. KLUCI, HOLKY - KAŽDÝ TO VÍ,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Název školy : Základní škola Nový Kostel, okres Cheb Autor : Pavla Smrčková Název materiálu : VY _32_INOVACE_ČESKÝ JAZYK PRO 2.ROČNÍK_07_MĚSÍCE,ROČNÍ OBDOBÍ.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_14_ZIMA TÉMA: ZIMA ČÍSLO PROJEKTU:
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Gymnázium Brno-Řečkovice, Terezy Novákové 2
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
NA STŘEDNÍ ŠKOLY A STŘEDNÍ ODBORNÁ UČILIŠTĚ
Přijímací řízení 2016/17.
A School Year Calendar ZŠ Třebíč, Horka-Domky, Václavské nám. 44/12, Česká republika Gymnázium v Kunowie, Polsko.
Komplexní systém hodnocení
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Základní škola Lednice Břeclavská 510
Procesní management v oddělení logistiky
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Během kalendářního roku se vystřídají čtyři roční období.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Název vzdělávacího materiálu
e-Mole - (relativně) nový časopis pro podporu výuky přírodních věd
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zobecněné rozdíly kvalitativního a kvantitativního výzkumu
Z0076 Meteorologie a klimatologie
Teplota – souhrnná cvičení II.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Porovnání vlastností vodíku a kyslíku
Poměr v základním tvaru.
ORIENTACE V ČASE VY_32_INOVACE_1C_08 Číslo projektu: CZ /1. 5
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 9. října 2017
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
METEOROLOGIE Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
Společné informace o studiu
Projekt: Generální oprava traktoru Zetor 4011
Gymnázium Brno-Řečkovice, Terezy Novákové 2
Hledáme klíč k právům dětí
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY V ROCE 2018
Poměr v základním tvaru.
POČASÍ A PODNEBÍ.
PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM 2019/2020
Přijímací řízení na víceletá gymnázia pro školní rok 2019/2020
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Projekt Karmelka: Školní kiosek
Třídní schůzky 4.A
Život bez střeva , Praha.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
ATMOSFÉRA - vzdušný obal Země.
VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE
Transkript prezentace:

ŘÍKAJÍ NÁM PŘEDPOVĚDI POČASÍ PRAVDU? GLOBE tým Karviná Vojta, Niki, Míša, Barča

NÁŠ KROUŽEK Rok 2015 Iniciativa studentů 25 členů 11 až 19 let Projekty: Meteorologie Hydrologie Vegetační pokryv Školní web, nástěnka

„V AKCI“

NÁŠ PROJEKT Podzim 2016 Aladin Yr.no

Který ze dvou námi zkoumaných serverů je přesnější? Jak moc a jak často se liší předpověď počasí od skutečnosti? Který ze dvou námi zkoumaných serverů je přesnější? Liší se předpověď od skutečnosti více v zimě nebo na jaře a na podzim?

Na jaře a na podzim budou odchylky o více jak 4ºC četnější, než v zimě Na jaře a na podzim budou odchylky o více jak 4ºC četnější, než v zimě. Jaro a podzim jsou totiž co do počasí proměnlivější a nestálejší. Předpověď teplot se bude lišit o více než 4ºC ve více než 30% případů u obou serverů. Server Aladin bude pro předpověď počasí u nás přesnější, neboť jde o český sever. Předpověď srážek (zjišťujeme jen, zda prší či nikoliv) se bude lišit ve více než 30% případů u obou serverů.

PROVEDENÍ Každodenní měření v meteobudce (včetně víkendů, svátků a prázdnin) 3 dny dopředu zápis hodnot ze serverů Zápis naměřených hodnot Porovnání hodnot

ČETNOST ODCHYLEK DENNÍ TEPLOTY NOČNÍ TEPLOTY SRÁŽKY ALADIN ALADIN 55% YR.NO 46,43 % NOČNÍ TEPLOTY ALADIN 20,71% YR.NO 27,14% SRÁŽKY ALADIN 23,57 % YR.NO 30 %

DENNÍ TEPLOTY (°C) LISTOPAD - PROSINEC LEDEN - ÚNOR BŘEZEN

NOČNÍ TEPLOTY (°C) LISTOPAD - PROSINEC LEDEN - ÚNOR BŘEZEN

SRÁŽKY (mm) LISTOPAD - PROSINEC LEDEN - ÚNOR BŘEZEN

PROKÁZÁNÍ Denní teploty – odchylky jsou větší na jaře a na podzim Noční teploty – odchylky na jaře jsou o dost viditelnější Srážky – více odchylek od skutečnosti v zimě

POTVRZENO U NOČNÍCH TEPLOT A SRÁŽEK Na jaře a na podzim budou odchylky o více jak 4ºC četnější, než v zimě. Předpověď teplot se bude lišit o více než 4ºC ve více než 30% případů u obou serverů. POTVRZENO POTVRZENO U DENNÍCH TEPLOT Server Aladin bude pro předpověď počasí u nás přesnější, neboť jde o český sever. Předpověď srážek (zjišťujeme jen, zda prší či nikoliv) se bude lišit ve více než 30% případů u obou serverů. POTVRZENO U NOČNÍCH TEPLOT A SRÁŽEK VYVRÁCENO

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Cílem bylo obohacení projektu o názory spolužáků Zajímalo nás, jestli jejich sledování předpovědí počasí je objektivní, a jakou mají zkušenost s jejich přesností. Po dokončení průzkumu jsme srovnali výsledky dotazníků s našimi zjištěními

Ve kterém ročním období si myslíte, že jsou předpovědi nejméně přesné? ZHODNOCENÍ Zkuste odhadnout (z vaší subjektivní zkušenosti), v kolika procentech případů se předpovědi shodují se skutečným počasím, které pak nastane. OTÁZKA č. 6 Lidé - 50-75% Skutečnost - 66% Subjektivní názor je stejný jako realita Ve kterém ročním období si myslíte, že jsou předpovědi nejméně přesné? OTÁZKA č. 7 Lidé - jaro Skutečnost - jaro Subjektivní názor je stejný jako realita

Děkujeme za pozornost! Studenti Gymnázia Karviná