Seminář k podávání projektů pro rok 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Advertisements

Psaní grantových žádostí
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing
Hodnocení škol a školských zařízení
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
INTERNÍ GRANTOVÁ AGENTURA FLD
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Realizace Vnitřních grantů Obecné informace k realizaci projektu/harmonogram Realizace začíná podáním návrhu na přiznání stipendia na GO, podávat.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
, 2. sněm RVŠ Závěry ankety k novele zákona č. 130/2002 Sb. Zpracovali : B. Tremlová a F. Ježek.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Školení IGA AF MENDELU 2015 IGA AF MENDELU 2015 týmové projekty Havlíček doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
Psaní grantových žádostí Vědecká komunikace.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Ing. Jarmila Hawlová
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Interní grantová soutěž 2017 (IGS 2017) Základní informace Mgr. Galina Cimová, CSc.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Doktorské studium na FLD
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Řešení projektů SGS na EF TUL – problémy a časté chyby doc. Ing
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
Institucionální program
Zapojení odborníka z Univerzity v St
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Seminář k podávání projektů pro rok 2017 Ahoj GACR Seminář k podávání projektů pro rok 2017

Přehled projektů a jejich stručná charakteristika projektů Interní grantová soutěž Rozvojový projekt, podpora pedagogické práce a inovace studijních programů, oborů, předmětů Financování z prostředků IRP 2017 Publikační výstup, podmínkou je alespoň jeden kontrolovatelný publikační výstup , nemusí jít o výstup s vazbou na RIV Řešitelem může být pouze akademický pracovník, student fakulty event. externí pracovník fakulty Specifický výzkum Vědecko- výzkumný projekt, podporující řešení vědecko- výzkumného tématu v souladu s oborovým profilem fakulty Financování z prostředků MŠMT Publikační výstupy, s vazbou na RIV, jejich spoluautory musí studenti Řešitelem projektu je student doktorského stud. programu, akademický, vědecký, výzkumný pracovník Podmínka zapojení stud. do projektu Podpora Excelence Vědecko- výzkumný projekt, podporující řešení vědecko- výzkumného tématu v souladu s oborovým profilem fakulty Financování z prostředků MŠMT Publikační výstupy, s vazbou na RIV Řešitelem může být pouze akademický, vědecký, výzkumný pracovník fakulty

Harmonogram podporovaných projektů pro rok 2017 Interní grantová soutěž rozhodnutí děkana č. 36/2016 směrnice kvestora č. 4/2016 Konečný termín odevzdávání návrhů projektů 15.1.2017 Evaluace hodnotící komisí Vyhlášení výsledků 12.2.2017 Specifický výzkum rozhodnutí děkana č. 34/2016 směrnice kvestora č. 3/2016 Konečný termín odevzdávání návrhů projektů 5. 2. 2017 Evaluace hodnotící komisí Vyhlášení výsledků 5. 3. 2017 Nutná podmínka: zapojení studentů doktorských nebo magisterských stud. programů do řešení projektu Podpora Excelence rozhodnutí děkana č. 37/2016 Konečný termín odevzdávání návrhů projektů 25. 1. 2017 Evaluace hodnotící komisí Vyhlášení výsledků 15. 2. 2017

Harmonogram podporovaných projektů pro rok 2017 Interní grantová soutěž (1 letý projekt) doporučená min. finanční dotace je 50 000,- Termín podávání projektů do 15. 1. 2017 Vyhlášení výsledků 12. 2. 2017 Počátek řešení projektu 1. 3. 2017 Uzavření ekonom. náležitostí do 30. 11. 2017 !! Odevzdání závěr. zpráv do 4. 1. 2018 Oponentní řízení do konce ledna 2018 Specifický výzkum (1 – 2 leté projekty) doporučená min. finanční dotace je 100 000,- Termín podávání projektů 4.1.2017 - 5. 2. 2017 Termín vyhlášení výsledků do 5. 3. 2017 Žádosti o změny v rozpočtu do 10. 11. 2017 Uzavření ekonom. náležitostí do 15. 11. 2017 Odevzdání výroč. / průběž. zpráv do 4. 1. 2018 Odevzdání závěr. zpráv do 4. 1. 2018 Oponentní řízení do 29. 1. 2018 Podpora Excelence (1 – 2 leté projekty) Konečný termín odevzdávání návrhů projektů 25. 1. 2017 Vyhlášení výsledků 15. 2. 2017 Počátek řešení projektu 1. 3. 2017 Uzavření ekonom. náležitostí pro daný rok do 15. 11. 2017 Odevzdání kontrolních zpráv do 4. 1. 2018

Interní grantová soutěž 2017 se řídí těmito dokumenty rozhodnutí děkana č. 36/2016 směrnice kvestora č. 4/2016

Interní grantová soutěž 2017 zásady, okruhy a pravidla soutěže projekt musí být v souladu s prioritními cíli Dlouhodobého záměru MŠMT a prioritami dlouhodobého záměru vysoké školy (UHK) projekt zaměřený na inovaci kurzů/předmětů musí být zároveň v souladu s deklarovaným profilem absolventa daného studijního programu, zejména s ohledem na znalosti, dovednosti a způsobilosti, které student skutečně získá a které jsou relevantní pro jeho další uplatnění

Interní grantová soutěž 2017 zásady, okruhy a pravidla soutěže Okruhy IGS Podpora pedagogické práce akademických pracovníků a profilace a inovace studijních programů na úrovni předmětů/kurzů Projekty budou směřovat ke zvýšení odborných kompetencí akademických pracovníků zvýšení kvality vyučovaných předmětů zvýšení kvality práce se studenty v jednotlivých studijních oborech či předmětech Příklad Inovace či tvorba nového předmětu stávajících studijních programů v českém nebo anglickém jazyce podpora tvorby nových studijních materiálů multimediálního charakteru zpracování výukových přístupů a jejich implementace na PdF aj.

Interní grantová soutěž 2017 zásady, okruhy a pravidla soutěže Okruhy IGS Tvůrčí práce studentů směřující k inovaci vzdělávací činnosti Projekty budou směřovat ke rozvoji výuky a napomohou jejímu zkvalitnění Projekt se musí týkat alespoň jednoho akreditovaného studijního programu a alespoň jednoho předmětu Příklad podíl studentů na tvorbě výukových materiálů, příprava multimediálních studijních opor, aj.

Interní grantová soutěž 2017 zásady, okruhy a pravidla soutěže řešitelem či spoluřešitelem projektu může být pouze akademický pracovník PdF, student PdF, event. externí pracovník PdF, se kterým je uzavřen pracovně právní vztah v případě projektu podporujícího tvůrčí práci studentů musí být projekt zastřešen akademickým pracovníkem (příkazce), dále student musí být studentem v prezenční či kombinované formě studia po celý rok 2017 projekty budou řešeny v období leden – listopad 2017 doporučená minimální částka finanční dotace je 50 000,- Kč. přidělená dotace musí být v plné výši a včas vyčerpána listopad 2017

Interní grantová soutěž 2017 doporučení pro projekty Jednoznačný popis a vymezení projektu Projekt koncipovat jako ucelený úkol 1 návrh projektu podává vždy jeden akademický pracovník Není zde uznávána reciprocita mezi fakultami tj. řešitelé zapojení do projektů z jiných fakult nemohou v projektu čerpat žádné osobní náklady a žádné náklady na cestovné vč. konfer. poplatků Pokud je v projektu navržena účast na konferenci s příspěvkem, lze žádat o fin. prostředky na cestovné a konf. poplatek pouze pro takový počet osob, kolik příspěvků bude prezentováno (1 příspěvek=náklady na cestovné vč.konf.popl.pro 1 osobu) Doporučená max. výše stipendia je 8000Kč/student, stipendia je nutné vždy řádně zdůvodnit Doporučená max. výše odměny akad. pracovníka je 5000Kč vč. odvodů SZP! (tj. 3700+odvody)

Interní grantová soutěž 2017 hodnocení projektů Soulad s podmínkami soutěže - viz priority Jasné a logické cíle řešení Výstižnost a srozumitelnost názvu i popisu projektu Postup řešení – odpovídá cílům, je jasný a přehledný Postup je objevný, reálný, akceptovatelný Kontrolovatelné výstupy mají požadovaný charakter Výstupy jsou přiměřené počtu řešitelů a požadované finanční dotaci Přínos k rozvoji fakulty je zřetelný a významný Cílovou skupinou projektu je min. jeden či více oborů Řešitelský tým je přiměřený řešenému problému Náklady projektu jsou uvážené a přiměřené, dobře zdůvodněné

se řídí těmito dokumenty Specifický výzkum 2017 Specifický výzkum se řídí těmito dokumenty rozhodnutí děkana č. 34/2016 směrnice kvestora č. 3/2016

Specifický výzkum 2017 pravidla Pravidla – projekt je vědeckovýzkumný Nutnou podmínkou je zapojení studentů doktorských nebo magisterských studijních programů do projektu Projekty, které nesplní směrnice kvestora č. 3/2016, budou vyřazeny jedná se zejména o: - počet studentů doktorského nebo magisterského studijního programu v řešitelském týmu je vyšší nebo roven počtu ostatních členů řešitelského týmu - více než 60% z celkových mzdových nákladů je tvořeno mzdovými náklady studentů Projekt musí být završen publikačním výsledkem/výsledky, které budou zadány do OBD s vazbou na RIV Každý ze studentů zapojených do řešení projektů musí být také autorem nebo spoluautorem některého z publikačních výstupů projektu Doba řešení projektu je min 1 rok

Specifický výzkum 2017 doporučení akademický pracovník vždy 1 návrh projektu student - řešitel/spoluřešitel jen v 1 návrhu projektu V případě, že je školitel či spoluřešitel projektu akad. pracovník/student z jiné fakulty nemůže z projektu čerpat žádné osobní náklady a žádné náklady na cestovné vč. konfer. poplatků pokud je v projektu navržena účast na konferenci s příspěvkem, lze žádat o fin. prostředky na cestovné a konf. poplatek pouze pro takový počet osob, kolik příspěvků bude prezentováno (1 příspěvek=náklady na cestovné vč.konf.popl.pro 1 osobu) doporučená max. výše stipendia je 8000Kč/student, stipendia je nutné vždy řádně zdůvodnit doporučená max. výše odměny akad. pracovníka je 5000Kč/ak.prac. vč. odvodů SZP!(tj.3700+odvody) prioritou při řešení projektů je jejich úspěšné uzavření

se řídí těmito dokumenty Podpora Excelence 2017 Podpora Excelence se řídí těmito dokumenty rozhodnutí děkana č. 37/2016

Podpora Excelence 2017 pravidla Vědecko-výzkumný projekt Podpora projektů s plnou afiliace k PdF Výsledky projektu musí splňovat vědeckou hodnotu v rovině originality, inovace a excelence Výsledky projektu musí být zařazeny především do kategorie Jimp nebo monografie (vydaná v prestižním nakladatelství s vědeckou radou/ redakcí) Doba řešení projektu je 1 -2 roky

Podpora Excelence 2017 pravidla Úvazek řešitele/řešitelů může být v součtu max. 0,5 úvazku. Současná výše úvazku řešitele/řešitelů na PdF UHK nemusí být přitom navýšena, ale promítne se do odpovídajícího snížení výukové povinnosti řešitele/řešitelů Finanční prostředky určené na projekt poslouží k uhrazení osobních nákladů Ostatní náklady na projet budou poskytnuty zvlášť z prostředků VaV Každý rok předloží odpovědný řešitel kontrolní zprávu o projektu a jeho výsledcích

. Kontaktní osoby: Referát VaU PhDr. Nella Mlsová, Ph.D. Ing. Šárka Vítová – referentka VaU Centrum pedagogického výzkumu PhDr. Petra Besedová, Ph.D.