Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Daniel Všetečka, MSc. Ing. Martin Dittrich
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Individuální projekt OP VVV
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Fond rozvoje sdružení CESNET
Delegování expertů ČR do ERA organizační podmínky
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Institucionální program
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM Zpracovala: Ing. Jana Juřicová Odbor strategických programů a projektů

Odbor strategických programů a projektů Program EUPRO II Doba trvání programu EUPRO II je leden 2010 - prosinec 2017. Program je zaměřen na podporu infrastruktury mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji (nejde o řešení výzkumného projektu). Celkové výdaje na uskutečnění programu ze státního rozpočtu na výzkum a vývoj byly navrženy ve výši 397 485 tis. Kč . MŠMT vyhlásilo 5 veřejných soutěží, k podpoře bylo celkem vybráno 53 projektů. Rozpočet programu byl překročen o cca 13 % , celkové náklady činí 448 693 tis. Kč. Poslední veřejná soutěž byla vyhlášena v lednu 2015, k podpoře bylo přijato 12 projektů. V roce 2018 proběhne hodnocení programu EUPRO II. Odbor strategických programů a projektů

Odbor strategických programů a projektů Program EUPRO II v roce 2016 V roce 2016 podporuje MŠMT činnost 34 projektů, z toho: 22 Oborových kontaktních organizací; 8 Regionálních kontaktních organizací; 4 ostatní projekty: CZELO, EURAXESS, Evropské centrum Univerzity Karlovy, Česká republika v ERA 2. Odbor strategických programů a projektů

Oponentní řízení projektů programu EUPRO II v roce 2016 V oponentním řízení se ověřuje a hodnotí průběh, výsledky a splnění cílů řešení projektu stanovených smlouvou o poskytnutí podpory a posuzuje se správnost a účelnost využití poskytnutých finančních prostředků. Periodické a závěrečné zprávy o projektu je třeba odevzdat do 31.1.2017 v tištěné i elektronické podobě. V elektronické podobě se ukládají PEZ/ZAZ včetně příloh do Úložiště, které je na adrese: https://intervesvav.msmt.cz/frontend/index.jsp Přístupové údaje do „Úložiště“ Vám byly odeslány. Odbor strategických programů a projektů

Oponentní řízení projektů programu EUPRO II v roce 2016 Poskytovatel prostřednictvím administrátora programu schvaluje oponenty pro písemné vypracování oponentských posudků a další členy oponentního řízení. Člen oponentní rady nesmí: a) spolupracovat na řešení projektu, b) být v příbuzenském vztahu k řešiteli, c) být v antagonistickém vztahu k řešiteli. Oponenty nemohou být zaměstnanci příjemce nebo jedné právnické osoby. Náklady spojené s oponentním řízením nejsou uznatelným nákladem projektu. Odbor strategických programů a projektů

Vrácení nedočerpaných finančních prostředků Prostředky, o kterých víte, že je do 31. 12. daného roku určitě nevyčerpáte, máte možnost vrátit do 30. 11. daného roku na výdajový účet MŠMT č. ú. 821001/0710 ( V případě veřejných vysokých škol a veřejných výzkumných institucí může být 5 % z ročního rozpočtu převedeno do FÚUP). Při zúčtování se Státním rozpočtem ČR vracíte prostředky v lednu následujícího roku na účet 6015-821001/0710. Avízo o vratce, prosím, zasílejte e-mailem na paní Ing. Zuzanu Plencnerovou (zuzana.plencnerova@msmt.cz). V avízu musí být vrácené prostředky označeny - z jakého programu nebyly dočerpány (např. EUPRO II), kód projektu (např. LE15001). Odbor strategických programů a projektů

Vrácení nedočerpaných finančních prostředků Účelově určené prostředky převedené do fondu v předešlých kalendářních letech musí být do konce řešení projektu vyčerpány k účelu, ke kterému byly poskytnuty, v případě jejich nedočerpání se tyto prostředky vrací na účet MŠMT: 19-821001/0710 v rámci finančního vypořádání vztahů se státním rozpočtem na začátku následujícího rozpočtového roku. Odbor strategických programů a projektů

Podprogram mezinárodní spolupráce INTER-INFORM Podprogram INTER-INFORM je součástí programu mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji INTER-EXCELLENCE. Poskytovatel: MŠMT Doba trvání: Program je schválen na léta 2016 – 2024 pro projekty s délkou řešení čtyři roky. Veřejné soutěže budou vyhlašovány v letech 2016-2021. Podprogram v plné míře nahrazuje program EUPRO II. Zaměření podprogramu: Obecným cílem podprogramu je umožnit pomocí podpory účast českých výzkumných institucí na koordinaci evropského výzkumu, zvýšit účast českých výzkumných institucí v mezinárodních programech výzkumu a vývoje pomocí budování a udržitelnosti informačních sítí. Odbor strategických programů a projektů

Harmonogram veřejné soutěže podprogramu INTER-INFORM Veřejná soutěž podprogramu INTER-INFORM Harmonogram veřejné soutěže podprogramu INTER-INFORM Termín vyhlášení veřejné soutěže: 22. srpna 2016 počátek soutěžní lhůty: 23. srpna 2016 ukončení soutěžní lhůty: 4. října 2016 počátek hodnotící lhůty: 5. října 2016 ukončení hodnotící lhůty a vyhlášení výsledků: 1. února 2017 Odbor strategických programů a projektů

Veřejná soutěž podprogramu INTER-INFORM Rozpočet veřejné soutěže je 104 mil. Kč, přičemž pro každý rok ( 2016-2019) je určena částka 26 mil. Kč. Do veřejné soutěže se přihlásilo 27 návrhů projektů. K hodnocení odbornými oponenty a Odborným poradním orgánem podprogramu INTER-INFORM postoupilo po zhodnocení splnění formálních podmínek 26 návrhů projektů. Zasedání Odborného poradního orgánu se uskuteční 21.12.2016. Odbor strategických programů a projektů

Nedostatky při řešení projektů Časté výměny řešitelů projektů a s tím spojené změny v uznaných nákladech. U jednoho projektu jsme ihned po podepsání smlouvy navyšovali uznané náklady (ne dotaci) a po změně řešitele jsme tyto náklady zase snižovali na původní hodnotu. Přiměřenost nákladových položek (nakupování učebnic angličtiny pro začátečníky u projektu, který předpokládá vysokou znalost anglického jazyka, použití vnitropodnikové dopravy dle vnitřní směrnice, kdy cesta z Prahy do Plzně byla účtována ve výši 5 tis. Kč apod.) Včasné oznamování změn v řešitelském týmu. Zasílání žádostí o změnu rozpočtu před uskutečněním změny. Odbor strategických programů a projektů

Odbor strategických programů a projektů Děkuji za pozornost. Odbor strategických programů a projektů