PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jaguár americký.
Advertisements

Medvědi.
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
Lichokopytníci.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Referát -Tygři Jakub Šavrňák
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
SAVCI 3. A 4. TŘÍDA.
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_15
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Adopce gorily nížinné.
Tropický deštný les SAVCI.
Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící. Výskyt – křovité oblasti, polopouště Etiopie a Keňi.
Tropický pás - živočichové
ŠELMY.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Trénink v určování savců ČR
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Ledňáček říční.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
velemlok obrovský – Andrias japonicus
Gorila.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Savci.
Psovité šelmy.
Živočichové tropických deštných lesů (2)
Tropický Deštný Les ‘‘Plíce Země‘‘.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
ŠELMY- MEDVĚDOVITÍ Filip Grábl 8.B
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Správná odpověď ► klik na obrázek
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
SAVCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_24.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Živočichové u vody 3. ročník.
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Autor: Mgr. Vladislava Slepičková
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Důležité údaje o ZOO. Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící Zebra Grévyho je ze všech zeber největší.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ZOO Severní Amerika Hra Pravidla Zdroje obrázků
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lumír.
Transkript prezentace:

PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani Panda červená Pavilon šelem Sloni Psoun prériový mlád´ata vydry Velemlokárium gorila

PRAŽSKÁ ZOO Byla založena roku 1881.V novinách vyšel text k výzvě hraběte SWEERKS-SPOKAR k založení ZOO PRAHA.

KŮŇ PŘEVALSKÉHO Kůň Převalského byl poslední divoký kůň který byl vyuben mezi 60. a 70. lety minulého století.

ŽIRAFA Žirafa je přežvýkavec Žirafí samci dosahují velikosti 4,8 až5,5ma váží 900kg Samice jsou menší a lehčí Žirafy žijí ve skupinách

LACHTANI Od příbuzných se lachtani odlišují tmavým zbarvením, zašpičatělým čenichem s hustými hmatovými vousy, především stavbou zadních končetin, které mohou podsunout pod tělo, což jim umožňuje rychlejší pohyb po souši. Zbarvení lachtanů je tmavě hnědé, rezavé až černé, u některých druhů však i šedé nebo dvoubarevné. Po namočení jejich srst silně ztmavne, takže se u většiny druhů zdá být téměř černá

PANDA ČERVENÁ Panda Červená se nazývá také Panda Malá je menší stromová šelma je o něco větší než kočka domácí Má rudo-hnědou srst a dlouhý ocas, který jim pomáhá udržet se na stromech.

Kočka Rybářská Tygr Lvi PAVILON ŠELEM

ŠELMY TYGR KOČKA RYBÁŘSKÁ LEV

SLONI Slon je největší žijící suchozemský samec. Při narození váží okolo 100kg. Slon se dožívá 60 až 70 let. Velmi blízkým příbuzným byl i vyhynulý mamut.

PSOUN PRÉRIOVÝ Psoun prériový je denní hlodavec, který žije od jihozápadní Kanady až po severní Mexiko. Dorůstají 30–40 cm. Obývají planiny v nadmořských výškách 1 300–2 000 m. Mláďata opouštějí noru po 6 týdnech.

PAVILON ŠELEM Pavilon je vybudován na násypu vysokém 2–5 m. Výběhy zvířat jsou oddělené sklem a s venkovními výběhy spojené vyvýšenými tunely. Střed pavilonu zabírá velké atrium s prosklenou střechou, nacházejí se zde také terária a prostorné akvaterárium. Plocha pavilonu činí 2 275 m2, plocha výběhů 2 750 m2. Pavilon prošel dvojí rekonstrukcí -- poprvé bezprostředně po povodních v roce 2002 a podruhé mezi lety 2011 a 2012.

MLÁĎATA VYDRY Chovatelům Zoo Praha se jako prvním v Evropě podařilo rozmnožit vydry hladkosrsté. Sedm vzácných mláďat přišlo na svět v lednu. Nejdřív se o mláďata, která vůbec nevylézala z boudy, starala pouze samice. Po prvním měsíci, kdy se vydrám začaly otevírat oči, se do péče zapojil i samec. Volně žijící vydry hladkosrsté se nacházejí v jihovýchodní Asii, Indii a Iráku.

VELEMLOKÁRIUM Velemlokárium je expozice vybudovaná pro největší obojživelníky světa - velemloky čínské je zároveň poctou Karlu Čapkovi a jeho Válce s Mloky. Mimo velemloků můžete v pavilonu spatřit i další mimořádně zajímavé živočichy – chřestýšovce mangšanského, želvu dlaždicovitou a další.

GORILA Gorila je rod největších žijících primátů. Žijí na zemi a jsou převážně býložravé. Obývají lesy střední Afriky. Gorily obývají tropické a subtropické lesy.

VYROBILY Andrea Fany Sophie