Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Advertisements

Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, Cheb Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu.
N á zev a adresa š koly: Integrovan á st ř edn í š kola Cheb, Obrn ě n é brig á dy 6, Cheb Zlep š en í podm í nek pro vzd ě l á v á n í na st ř.
N á zev a adresa š koly: Integrovan á st ř edn í š kola Cheb, Obrn ě n é brig á dy 6, Cheb Zlep š en í podm í nek pro vzd ě l á v á n í na st ř.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Změny skupenství látky
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Společenstva polí Živočichové
Vytápění Tepelné ztráty
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Strojní zařízení – Zhutňování
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Gastronomická zařízení - HACCP
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic     EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
ALIMENTÁRNÍ NÁKAZY A OTRAVY
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední škola Cheb, Obrněné brigády 6, 350 11 Cheb Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0290 Číslo a název klíčové aktivity: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_01Kra_10 Název DUM: Příčiny kažení potravin, sanitace v potravinářství Jméno autora: Mgr. Marta Králová Ročník: 1. Vzdělávací oblast: Potraviny a výživa Vzdělávací obor: Kuchař - číšník Klíčová slova: vlivy způsobující kažení potravin, živočišní škůdci, sanitace, sanitační řád, dezinfekce, dezinsekce, deratizace. Anotace: prezentace uvádí příčiny kažení potravin – fyzikální, chemické i biologické vlivy a živočišné škůdce, osvětluje problematiku sanitace. Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list, test Očekávaný výstup: žák uvede příčiny kažení potravin, objasní pojem sanitace, sanitační řád a vysvětlí pojmy dezinfekce, dezinsekce, deratizace. Zpětnou vazbu si ověří pomocí testu. Metodika učebního materiálu: prezentace - projektor

PŘÍČINY KAŽENÍ POTRAVIN sanitace v potravinářství

Kažení potravin způsobují: fyzikálně – chemické vlivy biologické vlivy živočišní škůdci

Fyzikálně –chemické vlivy: teplo světlo vlhkost vzdušný kyslík

Biologické vlivy: bakterie plísně kvasinky

Živočišní škůdci: hmyz (mouchy,roztoči) hlodavci (myši, krysy, potkani) ptáci (vrabci)

Sanitace v potravinářství: Sanitační řád Dezinfekce Dezinsekce Deratizace

Dezinfekce ničení choroboplodných mikroorganismů provádí se fyzikálními a chemickými prostředky fyzikální = sterilizace chemická - chloramin, persteril, jodonal

Dezinsekce je ničení hmyzu a roztočů moučný mol, potemník moučný, pilous sítě v oknech (mouchy)

Deratizace je ničení hlodavců jed (specializované firmy) oplechované dveře do výšky 30 cm skladování odpadků v kovových nádobách

Sanitační řád musí být na každém pracovišti vymezuje úklidové prostory druhy úklidu fáze čistícího postupu druhy čistících prostředků

Kontrolní otázky: Jaký vliv má vlhko na skladované potraviny Proč zatemňujeme okna ve skladech Vysvětlete pojmy dezinfekce,dezinsekce,deratizace

Použitá literatura: Šebelová,M. Potraviny a výživa, učebnice pro odborná učiliště. Praha:PARTA, 2004. ISBN 80-7320-054-6 Autor prezentace: Mgr. Marta Králová