Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Role nelékařů v českém zdravotnictví
ohroženým domácím násilím
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Dítě se specifickými potřebami Doporučení a zjištění veřejné ochránkyně práv Marie Lukasová, Sepetná 2015 © Copyright Veřejný ochránce práv, 2015.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
SmoČR a senioři v obcích
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
Obor zdravotních služeb MZ
Dobrý život v našich obcích – pro všechny Iva Holmerová, Radka Vepřková, Olga Starostová Petr Wija et al. CELLO-ILC-CZ.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Komunitní plánování v okrese hodonín
Transkript prezentace:

Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín V Hodoníně 18.5.2017 Projekt „Posílení spolupráce a rozvoj kompetencí veřejné správy a dalších organizací k začleňování ohrožených skupin ve správním obvodu ORP Hodonín“

Realizátor projektu: Město Hodonín - odbor sociálních věcí a školství Popis činností Oddělení sociální pomoci a služeb: vyhledávání klientů sociální práce v jejich přirozeném prostředí, poskytují sociální poradenství provádění posouzení životní situace klienta, individuální plánování cílů a kroků vedoucích u klientů k řešení jejich nepříznivé sociální situace motivace a vedení klientů tak, aby dokázali sami ovlivňovat své sociální prostředí a měnit podmínky svých životů, realizace činností zaměřených na změnu sociálního prostředí klienta, spolupráce s navazujícími organizacemi při řešení nepříznivé životní situace klienta, spolupodílí se na realizaci preventivních aktivit, jejichž cílem je předcházet vzniku nepříznivých životních situací klientů.

Východiska projektu Demografický vývoj Prodlužování délky života Seniorský věk významnou fází života Postupný úbytek psychických, fyzických a sociálních kompetencí Vyšší stupeň závislosti kolem 75.roku Zvyšování počtu neurodegenerativních onemocnění

Východiska projektu Výstupy z komunitního plánování sociálních služeb – oblast péče o seniory Umožnění seniorům setrvat v přirozeném prostředí – podpora terénních sociálních služeb, návazných aktivit Nedílnou součástí péče o seniory musí být i podpora rodiny a zapojení rodinných příslušníků do poskytovaných služeb Novela zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb. Vznik sociálně-zdravotních služeb: Sociální služby poskytované osobám v terminálním stavu Propojení těchto resortů Vymezení nové cílové skupiny – neformálně pečující Přenos komplexních informací (systém integrovaných podpůrných služeb (SIPS) – koordinace, depistáž, dispenzarizace a poradenství

Zaměření a cíle projektu Podpora neformální péče v ORP Hodonín, Podpora systému začleňování osob se zdravotním handicapem, Zajištění systémové a komplexní informovanosti o sociálních službách a pomoci. Cíle projektu posílení koordinační role Města Hodonína v oblasti prevence sociálně znevýhodněných osob a jejich rodinných příslušníků, vytvoření funkčního systému přenosu informací mezi orgány veřejné správy, poskytovateli sociálních služeb, zdravotníky, místní samosprávy a neformálními pečovateli, zvýšení informovanosti a rozvoj spolupráce mezi resorty a spádovými obcemi, komplexní podpora neformálně pečujícím

Koho se projekt dotýká? domácí pečovatelé a další osoby poskytující péči osobám s omezenou soběstačností v přirozeném prostředí, poskytovatelé a zadavatelé sociálních služeb, služeb pro rodiny a děti a dalších služeb na podporu sociálního začleňování, zaměstnanci veřejné správy, kteří se věnují sociální, rodinné nebo zdravotní problematice.

Výstupy projektu Analýza péče o osoby se sníženou soběstačností v ORP Hodonín Analýza potřeb pečujících Aktualizovaný katalog sociálních a navazujících služeb (tedy i zdravotních) Vzdělávací kurzy pro neformálně pečující Vyšší kvalita neformální péče Důvěra rodinných pečujících v sociální pracovníky Lepší orientace v systému sociálních a zdravotních služeb Zajištění odpovídajících služeb pro vyšší komfort péče

Další výstupy projektu: Vydání brožur Průvodce nepříznivými situacemi Databáze neformálně pečujících a asistentů sociální péče Podmínka asistentů: uzavření smlouvy s Městem Hodonínem, výpis z trestního rejstříku, Při odpovídajícím vzdělání: 50% účast na vzdělávacích akcích pro pečující Bez odpovídajícího vzdělání: má praxi v péči o osobu se sníženou soběstačností 50% účast na vzdělávacích akcích pro pečující Bez odpovídajícího vzdělání: 80% účasti na vzdělávání a intenzívní spolupráce asistenta se sociálním pracovníkem města Hodonína (dohled a kontrola, metodické vedení)

Kontakt Bc. Marcela Prchalová Vedoucí oddělení pomoci a služeb MěÚ Hodonín Tel. 518 316 318, Email: prchalova.marcela@muhodonin.cz Bc. Kateřina Klimešová Odborný pracovník projektu Tel. 518 316 354, Email: neformalni.pece@muhodonin.cz