HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář 25.1.2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hydroekologický informační systém VÚV TGM, v.v.i.
Advertisements

Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Pilotní projekt základního registru územní identifikace a nemovitostí („PP ZRÚIN“) Vít Suchánek, ČÚZK.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
„Integrované dopravní systémy – informační systémy pro podporu rozhodování veřejné správy při výstavbě a provozování IDS v České republice“ Výzkumný projekt.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Due diligence Lucie Hladká Postup při právní prověrce  Organizace času a (ostatní) práce  Revize dostupných relevantních přípravných dokumentů.
Ing. Ladislav Sýs vedoucí oddělení správy povodí Ministerstvo zemědělství w w w. v o d a. g o v. c z w w w. w a t e r. g o v. c z w w w. v o d a. g o v.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Co nového ve VVIS Tereza Černá
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Vývoj a koncepce nového univerzitního webu Ondřej Kudlík
Ivo Krsička Jedinečné spojení znalostí obchodu a distribuce energií.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
model fungování a praxe
Finanční účetnictví RADNICE
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Komplexní systém hodnocení
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Úřad práce České republiky
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
RASC Standardy řízení služeb
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
Vědeckovýzkumný IS Milan Šorm.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra - ředitelka sekce
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Digitální učební materiál
Ochranná pásma vodních zdrojů – aktuální stav a jak dál?
Pozemkové úpravy.
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Centralizované rozvojové projekty 2017
Zkušenosti ze zkoušek účinnosti čištění DČOV
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Atestační středisko pro ISVS
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Život bez střeva , Praha.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář 25.1.2017 VÚV TGM, v.v.i., Praha

Program semináře Informace o provozu HEIS VÚV: novinky, data, nástroje a nabízené služby Aktualizace směrnice „ Zásady provozu HEIS VÚV“ Sběr informací o úkolech vč. jejich publikování na stránkách VÚV TGM Možnosti využití HEIS VÚV při publikování výstupů Problematika dat HEIS/DIBAVOD, ISVS-VODA a vazby na Národní geoportál INSPIRE a Vodohospodářský informační portál

Historie do roku 1995 Projekt HEIS ČR: tvorba metodických standardů HEIS ČR koordinovaná VÚV TGM 1995 Zahájení projektu HEIS VÚV 1996 Úvodní projektová dokumentace, datová a funkční analýza (VÚV TGM), Prováděcí projekt (Hydrosoft Veleslavín s.r.o.) 1997-1999 Realizace prováděcího projektu (vývoj aplikací, plnění daty) a zkušební provoz 2000 Zahájení provozu 2001 Zpřístupnění dat na internetu od roku 2004 Vedení vybraných evidencí ISVS v oblasti "voda" v rámci podpory MŽP ČR 2016 Aktualizace stránek portálu HEIS VÚV

HEIS VÚV – publikace dat

Portál HEIS VÚV

Směrnice HEIS VÚV Směrnice Q/V/S053/161201 „Zásady provozu HEIS VÚV“ upravuje zásady provozu HEIS VÚV zejména s ohledem na: zajištění dostupnosti dat v oblasti vodního hospodářství a ochrany vod pro potřeby řešení zakázek VÚV TGM, v.v.i., a informování veřejnosti, zajištění kvality při tvorbě a jednotnosti při užívání dat a databází v rámci zakázek VÚV TGM, v.v.i., vedení evidence výstupů zakázek VÚV TGM, v.v.i., zajištění publicity vybraných zakázek v prostředí internetu, zajištění provozu HEIS VÚV.

Sběr informací o úkolech vč. jejich publikace na webu VÚV Základní informace: data o úkolech jsou shromažďována od roku 2000, vedení evidence je zakotveno v interní směrnici VÚV TGM, v.v.i. „Zásady provozu HEIS VÚV“ (směrnice č. Q/V/S053/161201), databáze slouží k ukládání a zpřístupnění základních informací o úkolech řešených ve VÚV TGM, v.v.i., jedním z hlavních úkolů (účelů) je archivace výstupů v elektronické podobě.

Sběr informací o úkolech – tok informací a dat Řešitel předává do HEIS: Základní informace o úkolu Výstupy – zprávy, datové sady Údaj o omezení dostupnosti výstupů (veřejné, VÚV, vybraní uživatelé, archiv) a jeho možného dalšího využití Správa HEIS: Administrace databáze Zpřístupňuje podle požadavků řešitelů (intranet/internet/internetové stránky VÚV)

Sběr informací o úkolech – schéma

HEIS VÚV a zajišťování publicity projektů Směrnice „Zásady provozu HEIS VÚV“ mj. stanovuje: HEIS VÚV zajišťuje publicitu projektů v prostředí internetu a požadavky řešitelů na publikaci výstupů projektů, požadavky jsou zabezpečovány primárně vlastními prostředky HEIS VÚV, jinak návrh alternativního řešení (v kooperaci s odděleními GIS a LAN), je sestaven „katalogový ceník“ internetových prezentací http://prgheisv/soubory/publicitaprojektu (Praha) http://10.1.40.18/soubory/publicitaprojektu (pobočky).

HEIS VÚV a zajišťování publicity projektů Ukázky: internetová prezentace projektu „Raci“, internetová aplikace pro pro modelování dopadů socio- ekonomických změn ve společnosti na spotřebu vody, internetová prezentace – Biosucho (mapa rizika vysychání drobných vodních toků v ČR).

NÁRODNÍ GEOPORTÁL INSPIRE, VODOHOSPODÁŘSKÝ PORTÁL, ISVS-VODA, NÁRODNÍ GEOPORTÁL INSPIRE, VODOHOSPODÁŘSKÝ PORTÁL, HEIS/DIBAVOD,

„ISVS-VODA“ Zahrnuje evidence vedené podle vodního zákona jako součást informačních systémů veřejné správy Podrobněji specifikuje (rozsah evidencí, gesce za jejich vedení) vyhláška 252/2013 Sb. VÚV (oddělení HEIS a GIS) eviduje: útvary povrchových a podzemních vod a jejich stav lososové a kaprové vody ochranná pásma vodních zdrojů, CHOPAV citlivé oblasti zranitelné oblasti koupací oblasti záplavová území

Vodohospodářský informační portál Jedna data dostupná z více míst MŽP (CENIA) MZe+MŽP VÚV HEIS / DIBAVOD Národní Geoportál INSPIRE Vodohospodářský informační portál Uživatelé

Kontakty heis@vuv.cz Dotazy, připomínky nebo návrhy: Řešitelé: Ing. Petr Vyskoč petr_vyskoc@vuv.cz Ing. Jiří Picek jiri_picek@vuv.cz Ing. Jiří Dlabal jiri_dlabal@vuv.cz Mgr. Silvie Semerádová silvie_semeradova@vuv.cz Mgr. Erika Procházková erika_prochazkova@vuv.cz Mgr. Hana Černá hana_cerna@vuv.cz RNDr. Renata Filippi renata_filippi@vuv.cz Ing. Pavel Richter, Ph.D. pavel_richter@vuv.cz

Konec prezentace. Děkujeme za pozornost. Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, v.v.i. | Podbabská 30/ 2582, 160 00 Praha 6 | +420 220 197 111 info@vuv.cz, www.vuv.cz, Pobočka Brno | Mojmírovo náměstí 16, 612 00 Brno-Královo Pole | +420 541 126 311 info_brno@vuv.cz, Pobočka Ostrava | Macharova 5, 702 00 Ostrava | +420 595 134 800 | info_ostrava@vuv.cz