Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Finanční analýza Michal Šimek, 4. A/1.
Vítám Vás na další hodině firemních financí. Pokud jste v průběhu našich cvičení došly k některým otázkám, které je nutné objasnit – neváhejte a vneste.
Finanční analýza.
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Moderní metody hodnocení výkonnosti podniku − Benchmarking
Příklad Využijte níže uvedené účetní výkazy (v mil. Kč) k sestavení základních poměrových ukazatelů rentability (ROE, ROA a ROS), likvidity (L1, L2, L3),
Ad 2) Cash flow Pojem Význam.
Finanční výkazy obchodních společností
VEOLIA Voda Česká Republika, a.s.
ÚVOD Účetnictví je chápáno jako stavová či výsledková karta podnikání.
Základy firemních financí (teze seminářů - platí pro seminární skupiny 1,4,10,11) Ing. František Řezáč, Ph.D. Katedra financí ESF MU.
Hodnocení vybraného podniku na základě finančních výkazů se zaměřením na ukazatel EVA Vypracovala: Bc. Ivana Kotoučková Vedoucí práce: Ing. Radka Redlichová.
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Roman Němeček ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Kolektivní investování z pohledu možnosti zhodnocení volných finančních prostředků podniku Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent:
VYHODNOCENÍ EKONOMICKÉ VÝKONNOSTI STAVEBNÍ FIRMY
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
Vysoká škola technická a ekonomická
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Marketingový plán podniku
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Obhajoba bakalářské práce
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Pořízení a dodání zboží z pohledu DPH v rámci Evropské Unie
Vysoká škole technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému
Hodnota vnímaná zákazníkem
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
zakladatelský projekt fitness centra GymForAll
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace finančních toků ve vybrané společnosti
Metody FINANČNÍ ANALÝZY:
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Podniková ekonomika.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
České Budějovice, červen 2016
Ústav podnikové strategie
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Podniková ekonomika.
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Autor práce: Zita Jílková Vedoucí práce: Ing. Romana Píchová
Podniková ekonomika.
Finanční analýza vybrané firmy
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vyhodnocení stavební zakázky
Transkript prezentace:

Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor bakalářské práce: Michaela Folbergerová, DiS. Vedoucí bakalářské práce: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent bakalářské práce: Ing. Martina Novotná, PhD. České Budějovice, červen 2016

Cíl práce Cílem bakalářské práce je na základě získaných údajů provést finanční analýzu konkrétního podniku a výsledky praktikovat s ohledem na budoucnost a rozvoj firmy.

Představení společnosti VSJ – strojírna CZ a. s. Sídlo: Grafická 1096, 150 00 Praha 5 – Smíchov Předmět podnikání: Strojní a zámečnická výroba Obrábění kovů Ubytování Výroba a montáž kamen

Výzkumné problémy 1) Je společnost VSJ – strojírna CZ a. s. schopna dostát svým závazkům? 2) Vyvíjí se společnost správným směrem?

Použité metody Analýza poměrových ukazatelů Horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty Analýza rozdílových ukazatelů Ukazatel čistého pracovního kapitálu Analýza poměrových ukazatelů Ukazatele rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity

Dosažené výsledky Aktiva společnosti v tis. Kč

Dosažené výsledky Pasiva společnosti v tis. Kč

Dosažené výsledky Čistý pracovní kapitál v tis. Kč

Dosažené výsledky Ukazatel zadluženosti – v % Zadluženost 2010 2011 2012 2013 2014 Celková zadluženost 97,01 97,63 73,36 80,85 77,24 Míra zadluženosti 3239,01 4121,47 275,42 422,20 339,36 Úrokové krytí -52,85 -98,97 -4533,09 793,58 464,44

Dosažené výsledky Ukazatel likvidity Likvidita 2010 2011 2012 2013 2014 Běžná likvidita 1,29 0,77 0,65 1,00 1,01 Pohotová likvidita 0,02 0,71 0,57 0,93 0,91 Okamžitá likvidita -0,56 -0,15 -0,33 0,10 0,15

Závěrečné shrnutí Cíl bakalářské práce – splněn Společnost je schopna dostát svým závazkům Společnost se vyvíjí správným směrem

Dotazy 1) S jakými poměrovými ukazateli by se měl posuzovat rozdílový ukazatel čistý pracovní kapitál? 2) Změnilo se výrobní zaměření firmy ve sledovaném období? 3) Záleží u doporučených hodnot např. likvidity, zadluženosti, i na typu podniku např. zda se jedná o podnik strojírenský, zemědělský atd.?

Děkuji za pozornost