Představení systému dostupného bydlení v Pardubicích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Kateřina Valachová Kancelář veřejného ochránce práv
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Klíčová otázka č. 3 Prevence ztráty bydlení: základní teze Jan Milota 26. – 27. listopadu 2014.
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Praha, 26. – 27. listopadu Co přispělo k nárůstu počtu lidí bez domova Restrukturalizace průmyslu a s tím spojená dlouhodobá nezaměstnanost Nezaměstnanost.
1. Dle analýz ČSÚ vychází, že nízkopříjmové skupiny mají vyšší nájemné než střední a vysoko-příjmové domácnosti až o Kč Počet osob s PnB –
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
K pracovní verzi návrhu koncepce sociálního bydlení ČR
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Sociální bydlení v České republice: koncepce a zákon
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
Systém prostupného bydlení v Litvínově Erika Sedláčková (místostarostka města Litvínova) Vlasta Nekolová (vedoucí odboru sociálních věcí a školství, MÚ.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Koncepce Sociálního bydlení „ZKUŠENOSTI Z PRAXE“ Praha
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Gender a (sociální) bydlení Linda Sokačová Platforma pro sociální bydlení Alternativa 50+, o.p.s.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
„Pilotní ověřování systému sociálního bydlení na lokální úrovni v obci Pardubice“ Realizátor – Magistrát města Pardubic – Oddělení sociálních služeb a.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pilotní testování koncepce sociálního bydlení v Brně
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Bydlení pro seniory v Praze
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Sociální bydlení v České republice Petr Krčál.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Představení systému dostupného bydlení v Pardubicích 2017

Idea koncepce dostupného bydlení Zvýšit dostupnost bydlení pro občany Pardubic, kteří jsou ohroženi bytovou nouzí. Motivem pro zpracování koncepce dostupného (sociálního) bydlení v Pardubicích je potřeba komplexního řešení v oblasti zajištění vhodného bydlení skupinám obyvatel města, které mají ztížený přístup na trh s bydlením. Ideovým cílem koncepce a bytové politiky města je vytvořit z obecního bytu pozitivní hodnotu, jak pro zájemce o bydlení či nájemníky, tak pro město samotné.

Východiska koncepce dostupného bydlení Státní koncepce dostupného bydlení 2015 – 2025 Směrnice města č. 15/2015 o nakládání s byty Zkušenosti města Pardubice s přidělováním a správou městských bytů Kvalitativní analýza napříč organizacemi sdruženými v komunitním plánováním města Pardubic Demografická analýza města Pardubic

Typy městských bytů Dostupné byty Sociální, dostupné byty Byty v zájmu obce Startovací byty Byty v domech zvláštního určení Bytové náhrady Bezbariérové byty Byty z výběrového řízení Byty pro oběti živelných katastrof Byty pronajímané organizacím Dostupné byty

Systém dostupného bydlení Byty pro osoby v bytové nouzi Byty v domech zvláštního určení Bezbariérové byty Byty pronajímané organizacím Sociální byty Azylové domy, noclehárny, Dům na půli cesty Krizové bydlení Dostupné byty Městská ubytovna

Parametry jednotlivých typů dostupného bydlení Sociální byty Dostupné byty Rodiny či jednotlivci se sníženými kompetencemi k samostatnému nájemnímu bydlení (neměli v minulosti byt či nezvládli nájemní bydlení), kteří jsou zároveň v bytové nouzi a vynakládající nepřiměřené procento příjmu na bydlení. Rodiny či jednotlivci s kumulací nepříznivých sociálních jevů – příjemci dávek HN, nezaměstnanost, zadlužení… Nutná intenzivní sociální práce vedoucí k udržení nájemního sociálního bydlení a povinnost plnit individuální plán ve spolupráci se sociálním pracovníkem. Možnost přechodu na ubytovnu, pokud jsou objektivní závěry, že nezvládají nájemní bydlení. Rodiny, samoživitelé, samoživitelky, kteří vynakládají ze svého rozpočtu více jak 40% na náklady spojené s bydlením, a které se nacházejí v situaci bytové nouze (absence bydlení, ohrožení ztrátou bydlení či nevhodné bydlení) osoby opouštějící instituce (dětské domovy) nebo pěstounskou péči, dále oběti domácího násilí, ohrožené domácnosti s dětmi nebo tam, kde je nutné zajistit sloučení rodiny. Existují kompetence k udržení bydlení. Dobrovolná spolupráce se sociálními pracovníky, současně však „dohled“ nad placením nájemného ze strany OSV. Krizové bydlení Osoby, u kterých je výrazné riziko ohrožení na zdraví či životě a jsou v akutní bytové nouzi. Intenzivní spolupráce sociálních pracovníků, NNO, ÚP, MP Poznámky: Definice cílových skupin vycházejí z vládou schválené Koncepce sociálního bydlení České republiky 2015 – 2025. Pro použití kritéria 40% je nutné specifikovat horní hranici celkových příjmů rozhodné pro použití kritéria.

Návrhy opatření směrem k cílovým skupinám Krizové bydlení Osoby v akutní bytové nouzi Azylový dům pro ženy Azylový dům pro muže Městská ubytovna Dům na půli cesty Program RESTART – umožňuje motivovaným občanům získat první stupeň bydlení i v případě dluhů vůči městu; max. výše dluhu 20 000 Kč; povinnost splácet déle než 3 měsíce a plnit individuální plán.

Návrhy opatření směrem k cílovým skupinám Sociální byty Osoby v bytové nouzi vynakládající vysoké procento z příjmu na bydlení Husova 1116 - 1119 Češkova 1618 a 1689 Osoby v bytové nouzi, u kterých na základě sociálního šetření byly shledány snížené kompetence k samostatnému bydlení. Možnost dluhu vůči městu – max. 10 000 Kč – povinnost splácet. Nutná spolupráce se sociálním pracovníkem; nastavení režimových opatření v lokalitách. Prevence vystěhování a prevence zadlužení na nájmu. Možnost přechodu zpět na městskou ubytovnu v případě nezvládnutí nájemního vztahu.

Návrhy opatření směrem k cílovým skupinám Dostupné byty Osoby v bytové nouzi vynakládající vysoké procento z příjmu na bydlení Napříč bytovým fondem Osoby v bytové nouzi, u kterých na základě sociálního šetření byly shledány dostatečné kompetence k samostatnému bydlení. Bezdlužnost vůči městu. Bez nutnosti spolupráce se sociálním pracovníkem. Prevence zadlužení na nájmu. Spolupráce s organizacemi v komunitním plánování – nabídka pronájmu. Bezbariérové byty, byty pro osoby se zdravotním postižením, osoby v seniorském věku.

Model práce s klientem a žádostí v rámci systému dostupného bydlení První schůzka probíhá vždy osobně na OSSaP. Žadatel bude přesně poučen o tom, co je sociální bydlení, pro koho je určeno a jak funguje systém vybírání nejvhodnějších adeptů. Zjištění aktuální situace žadatele. Bude poskytnuto poradenství v jeho současné situaci (poučení o dalších možnostech řešení nepříznivé bytové situace) a zvážení podání žádosti. Proběhne přijetí žádosti a její formální kontrola (trvalé bydliště, státní příslušnost, dluhy,  atd.) + zhodnocení žadatele z pohledu OMI. Žadatel Přijetí žádosti Zaevidování žádosti Komplexní sociální šetření s doporučením s nedoporučením Zaevidování do systému Ginis a tabulky. Neefektivní využití volných kapacit městských bytů Provedení komplexního sociálního šetření žadatele se zhodnocením jeho aktuální sociální situace a vyhodnocením kompetencí k samostatnému bydlení. K šetření připojení vyjádření OMI o případné historii žadatele v městských nájemních bytech. Na základě závěrů ze šetření a všech podkladů doporučení X nedoporučení žadatele k přidělení bytu a zařazení do kategorie (sociální X dostupný byt) – o finálním stanovisku rozhoduje pracovní skupina oddělení sociálních služeb a prevence. GESCE OMI OSV

Model práce s klientem a žádostí v rámci systému dostupného bydlení Předložení prošetřených žádostí k projednání na jednání komise - každý měsíc Zpracování zápisu ze šetření a z vyhodnocení podkladů. Zařazení do programu jednání komise. Účast vedoucí OSSP na jednání komise – představení žádostí a zápisů členům komise a zdůvodnění stanoviska OSSP + účast OMI Rozhodnutí komise Nedoporučení Předložení RmP neschválení informace žadateli Rozhodnutí komise Doporučení hledání vhodného bytu ve spolupráci OMI a OSV nabídka bytu Neefektivní využití volných kapacit městských bytů prohlídka bytu Proces přidělování bytu přijatý byt nepřijatý byt předložení RmP ke schválení (1 x měs.) sepsání NS GESCE předání bytu po podpisu NS OMI OSV Konec procesu