Myčka. Myčka Úvod Je zařízení pro čištění nádobí. Nacházejí se jak v restauracích, tak v soukromých bytech. Myčka nádobí je připojena na vodovod,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Materiál, výrobky.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Tematická oblast: Prací.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Vodiče elektrického proudu.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Základní vybavení kuchyně
Elektrický obvod IV..
Co víš o recyklaci?.
Pojistky. Zásady správného užívání elektrických spotřebičů
Aktivní čištění vzduchu 99,99% redukce organických částic ve vzduchu Sterilizátor vzduchu Tichý provoz Bez mechanických filtrů Bez dodatečných náplní.
Historie polovodičových součástek I.
Druhy a názvy ručního nářadí
Provoz a údržba domácnosti Elektrické spotřebiče
Významné osobnosti fyziky a chemie Nikola Tesla americký fyzik
Odpady.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s vlastnostmi a využitím stříbra,
Elektromotor Smetanová Michaela.
Lití do uzavřených forem
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Fyzika Vodiče a nevodiče.
Vedení tepla Viktor Sláma SI – I 23. Zadání Vhodné uložení vyhořelého jaderného paliva je úkol pro současnou generaci. Zaměřme se na jednu nepatrnou část.
Ondra Kutílek , Štěpán Pém
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Elektrické a elektronické spotřebiče v domácnosti
OPAKOVÁNÍ tělesa a látky vlastnosti látek vzájemné působení těles síla
Dřezy Střední odborná škola Otrokovice
Vodiče elektrického proudu.
Masarykova univerzita v Brně Pedagogická fakulta KATEDRA TECHNICKÉ A INFORMAČNÍ VÝCHOVY Cvičení z techniky a technického vzdělávání II. Žehlička Vypracoval:
LÁTKY A TĚLESA.
Elektrický odpor VY_30_INOVACE_ELE_727
ELEKTROTERMICKÉ PROCESY
Způsoby lisování Podle druhu lepidla se dýhy nalisovávají zastudena nebo zahorka. Má následovat bezprostředně po složení souboru. Používají se většinou.
HLAVNÍ ZMĚNY U NOVÝCH SPORÁKŮ Nová mřížka STABIL PLUS Nová sjednocená grafika (panel, sklokera. deska) Nová 3D rukojeť Nové lesklé sklo dvířek.
Senzory pro EZS. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
ELEKTRONIKA Vodivost polovodiče. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku, slouží k naučení nového učiva. Na jednoduchých pokusech popis a vysvětlení přenosu části své pohybové.
ELEKTRICKÝ PROUD, JEHO ÚČINKY TEPELNÉ SPOTŘEBIČE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV59 Název školy.
ELEKTROMOBILITA. HISTORIE: Holandsko, profesor Stratingh, první návrh elektromobilu, který byl i realizován 1895 – František Křižík – první elektromobil.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
P EVNÝ DISK Tereza Biskupová. * zkratka HDD, anglicky H ard D isk D rive *Harddisk je hlavní záznamové medium uvnitř počítače *Jsou na něm uložena všechna.
Univerzální čistící pěna pro profesionály i domácnosti.
VYUŽITÍ POLOVODIČŮ Málokterý vynález tak ovlivnil současnou dobu jako vynález tranzistoru roku Tato nepatrná polovodičová součástka umožnila nesmírně.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku, slouží k naučení nového učiva. Změna teploty těles tepelnou výměnou Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300.
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
CDP 1L952W cm Volně stojící myčka nádobí šíře 45 cm
Materiály a technologie
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Název školy ZŠ Elementária s.r.o Adresa školy Jesenická 11, Plzeň
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Chemické nádobí a pomůcky.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Gastronomická zařízení – prostředky pro úklid a sanitaci
Zařízení umýváren nádobí
Profesionální prostředky
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Galvanické články.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Teplotní délková roztažnost
Technika obsluhy – Výroba kávy
Výroba zásuvek Rozdělení zásuvek
ŽEHLIČKA. ŽEHLIČKA ÚVOD je zařízení sloužící k žehlení, čili vyhlazování tkaniny pomocí vysoké teploty a tlaku. Spotřebič není určený osobám (včetně.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Ruční obrábění plastu II
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Vlastnosti střídavého proudu
Tepelné motory - proudové a raketové motory
FYZIKA 2.B 5. hodina.
POČÁTKY AUTOMOBILISMU
Transkript prezentace:

Myčka

Úvod Je zařízení pro čištění nádobí. Nacházejí se jak v restauracích, tak v soukromých bytech. Myčka nádobí je připojena na vodovod, odpad a elektrickou zásuvku.

Historie První zprávy o mechanické mytí nádobí jsou z roku 1850. Joel Houghton si patentoval myčku, která byla ovšem stále poháněna ručně za pomoci kliky. První motorem poháněná myčka nádobí vznikla v americkém státě Illinois roku 1886. Vynalezla ji Josephine Cochranová. Ta byla poměrně bohatou vnučkou Johna Fitch, vynálezce parníku a vadilo jí časté a zdlouhavé mytí nádobí po večírcích, které pořádala. Její myčka měla horizontálně uložené kolo, na které se pomocí drátěného držáku připevňovalo nádobí. Kolo rozstřikovalo vodu se saponátem a ta myla nádobí. V roce 1924 William Howard Livens vymyslel malou myčku nádobí, která byla vhodná pro domácí použití. Ta už byla daleko více podobná současným myčkám a měla mnoho funkcí, včetně předních dveří pro nakládání, drátěného stojanu pro držení nádobí a rotační rozstřikovač.

Princip myčky Na rozdíl od ručního mytí nádobí, které z velké části závisí na ručním kartáčování je fyzicky méně náročnější. Myčky nádobí čistí pomocí proudu horké rozprašované a rozstřikující vody se saponátem a tím jsou rozpouštěny a smývány nečistoty z nádobí. Poté je nádobí několikrát opláchnuto, takto se odplaví zbytky nečistot a mycího prostředku. Nakonec je odčerpána voda a nádobí se suší.

Všechno nádobí není vhodné do myčky… Myčka si velmi dobře poradí s nádobím z porcelánu, skla, varného skla, nerezové oceli a smalovaným nádobím. Nevhodné pro mytí v myčce je stříbrné, zinkové, měděné, hliníkové nebo kovem zdobené nádobí, které v myčce tmavne a ztrácí lesk. Naštěstí se nádobí z těchto materiálů již příliš nepoužívá. Do myčky nepatří také sklo z olovnatého křišťálu, slepované nebo malované a jiné umělecky zdobené nádobí. Stejně tak není vhodné v myčce umývat dřevěné nádobí, které může myčka poškodit vlivem dlouhého namočení a rychlého usušení. Nádobí z plastů lze v myčce umývat, pokud snese vysokou teplotu, případně při snížené teplotě. Bez problémů snese mytí v myčce nádobí určené pro vaření v mikrovlnných troubách.

Konec Zdroje: www.wikipedia.cz , www.najdiservis.cz ,http://www.najdiservis.cz/obr/radya/mycky/historic.gif,http://www.google.com/imgres?q=my %C4%8Dka+- +princip&hl=cs&biw=987&bih=824&tbm=isch&tbnid=Oc1mR630GnrpBM:&imgrefurl=http ://www.obchodni-dum-mija.cz/mycky-nadobi- ib14/&docid=pnudkUUab2sQmM&imgurl=http://www.obchodni-dum- mija.cz/imgGalery/mycka.jpg&w=400&h=456&ei=_gmXT5aEI4aztAbEkNzvDQ&zoom=1& iact=rc&dur=446&sig=103118896488586147325&page=3&tbnh=131&tbnw=115&start=45& ndsp=22&ved=1t:429,r:1,s:45,i:173&tx=58&ty=71