Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Advertisements

Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Jak na to, aniž bychom se zničili
prosinec Světový den AIDS
Problém hladu a podvýživy
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
OBCHOD A HOSPODÁŘSTVÍ Vyzkoušejte si samostatně obchodovat…
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
PŘÍBĚH PATRICIE Z HAITI. Tak tohle je Patricia… HAITI se nachází v západní části velkého ostrova na západní polokouli Oblast, kde bydlí Patricia.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Oblasti, jejichž řešení může výrazně zlepšit životní podmínky osob s PAS – autismem v České republice, v kontextu Úmluvy o právech osob se zdravotním.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
SOCIÁLNÍ POLITIKA STÁTU
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
HOSPODÁŘSKÉ PROBLÉMY SOUČASNÉHO SVĚTA
Komunikace mezi generacemi
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Bohatství versus chudoba
Charitativní projekt SOŠ Luhačovice
VY_32_INOVACE_7A5 FINANČNÍ MATEMATIKA RODINNÉ HOSPODAŘENÍ.
CHUDOBA.
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Chudoba.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Životní úroveň obyvatel v České republice
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Witam na prezentace Layoness. Chci vám ukázat jakým způsobem můžete dostavat peníze spět z vaších nákupů.
Prezentace určená k propagaci MGV
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Michal Broža iCentrum OSN v Praze OSN.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
 Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě.
Afghánistán. Hlavní město: Kábul Obyvatelstvo: asi 30 milionů Rozdělení: Tádžikové, Paštunové, Uzbeci a Hazárové. Kultura: Mnoho historických památek.
VZDĚLÁVÁNÍ VE FINANČNÍ GRAMOTNOSTI Lenka M. Maléřová.
SPOJENCI sbírkového projektu POMOZTE DĚTEM! Kateřina Tomášová – projektová manažerka.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Nebojte se velkých věcí, Think Big! Tomáš Litera – Slunda
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 4 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: březen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
S sebou: pomůcky k výrobě sněhuláka:
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
PODĚKOVÁNÍ Žákovský parlament moc děkuje všem, kteří se zapojili do charitativní akce konané ve prospěch Dětského domova Velké Heraltice.
Konflikt, koření života
Benefity.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,
Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín,
Dobrovolnické programy
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Vsetín proti chudobě Vsetínské školy pro lepší svět Vsetín, 21.9.2015

Žákovské sympozium o globálních problémech

O kampani Každé tři vteřiny na naší planetě umírá dítě v důsledku extrémní chudoby - z hladu, kvůli nedostatku kvalitní vody nebo na nemoci, kterým lze předcházet. Každý den takřka 30 tisíc dětí. Za rok 2005 tak ze světa zbytečně odešlo více dětí než má celá Česká republika obyvatel. V poslední době se objevily ojedinělé příležitosti, jak zmobilizovat naše zdroje a schopnosti a zvrátit tuto ostudnou situaci. www.liska-evvo.cz

O kampani Každý z nás pro to ale musí něco udělat. Čím více nás bude, tím větší šance je, že naše politické reprezentace na české a evropské úrovni přijmou rozhodné a provázané kroky k nápravě v oblasti rozvojové pomoci, obchodu a zadlužení, v oblasti životního prostředí a rovných vztahů mezi ženami a muži. www.liska-evvo.cz

O kampani Proto se koalice českých nevládních a neziskových organizací sdružila v celonárodní obdobě kampaní organizovaných občanskou společností ve Velké Británii a v dalších evropských a především neevropských zemích v rámci Globální výzvy k akcím proti chudobě. www.liska-evvo.cz

Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2013 Vsetín proti chudobě – Vsetínské školy pro vodu. www.liska-evvo.cz

Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2013 Děti 5 vsetínských základních škol přepravily 393 litrů vody, což firma eSports Vsetín ohodnotila částkou 5.000 Kč. Účastníci pak sami rozhodli, jaký projekt podpoří. Celá částka byla zaslána na účet ADRY, pro slum Čalantika v Bangladéši. www.liska-evvo.cz

A jak peníze našly své místo? Zde je odpověď: „Jménem nevládní organizace ADRA i bangladéšských dětí ze slumu Čalantika bychom vám chtěli poděkovat za zapojení se do akce Vsetín proti chudobě a za váš finanční dar 5.000 Kč na podporu dostupnosti pitné vody. Pro toto centrum jsme díky vaší podpoře zakoupili filtr na vodu, který zajistí kvalitní pitnou vodu všem dětem, které centrum navštěvují, i jejich učitelům. Jedná se o pětifázový čistící filtr, který zajistí až 400 litrů pitné vody denně, tedy dostatek pro všech 50 dětí ze slumu, které centrum navštěvují. Prozatím se musela voda pro děti převařovat, což nezajistilo zdravotně nezávadnou vodu, protože pouhým převařováním se neodstraní všechny škodlivé látky. Filtr na vodu také ušetří čas, protože převařování dostatku vody pro 50 dětí bylo časově a logisticky náročné… www.liska-evvo.cz

Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2014 Vsetín proti chudobě - Vsetínské školy pro lepší svět Žákovské sympózium o globálních problémech 22. října v budově Maštalisek, Vsetín. Žáci pěti vsetínských škol společně vybrali 2 projekty, na které byla zaslána finanční podpora: Projekt Krmte hladové, Zimbabwe, www.krmtehladove.cz částka 3.000 Kč www.liska-evvo.cz

Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2014 Slumové centrum Čalantika, podpora vzdělávání dětí nákupem pomůcek, částka 4.500 Kč, www.calantika.cz Partnerem akce byla již podruhé firma eSPORTS.cz. Děkujeme. www.liska-evvo.cz

Centrum Čalantika Čalantika je určeno pro děti a jejich rodiny ze stejnojmenného chudinského slumu v hlavním městě Bangladéše, Dháce. Toto vzdělávací a volnočasové centrum otevřela organizace ADRA za podpory dárců v létě 2013. Padesáti dětem z chudinského slumu pomáhá chodit do školy a získat vzdělání, ke kterému by se jinak nedostaly. Děti zde dostávají také výživné jídlo a mají přístup k lékařské péči. www.liska-evvo.cz

Centrum Čalantika Více o slumovém centru Čalantika se můžete dočíst na: WWW.BANGLAKIDS.CZ www.liska-evvo.cz

Vsetínská akce na podporu kampaně v roce 2015 Vsetín proti chudobě - Vsetínské školy pro lepší svět Žákovské sympózium o globálních problémech II Týmy základních škol Vsetín Sychrov, Rokytnice, Trávníky, Ohrada, Luh a Integra. www.liska-evvo.cz

Děkujeme, že pomáháte s námi. LÍSKA, z. s. M Děkujeme, že pomáháte s námi. LÍSKA, z.s. M. Urbánka 436, Rokytnice - Základní škola • 755 01 Vsetín www.liska-evvo.cz www.facebook.com/sdruzeniliska