Žižkovo nám. 5, Olomouc 771 40, 585 635 818, http://www.kteiv.upol.cz/ Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
ECVET v Programu celoživotního učení
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
LIFELONG LEARNING PROGRAMME Program celoživotního učení Studium v zahraničí.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
I Institut tvůrčí fotografie je součástí Filozoficko- přírodovědecké fakulty a později Slezské univerzity v Opavě od roku 1990.
Přírodovědecká fakulta UJEP
Ústav pedagogických věd
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Schůze koordinátorů programu LLP/Erasmus
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Vysoká škola chemicko- technologická v Praze. Bakalářské studium Magisterské studium Doktorské studium Celoživotní vzdělávání Studium v zahraničí.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
Ústav pedagogických věd
Mobilita Róbert Marušák Katedra HÚL. Mobilita doktorské studium celé část Postdoctoral Cíl mobility studium výzkum.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Central European Exchange Programme for University Studies
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Účast na projektech LLP Erasmus Výjezd pregraduálních studentů je možný až po absolvování 1. ročníku Všeobecné lékařství - reálně – v období blokového.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Akademický rok 2017/2018 Zápis ke studiu.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Erasmus Slovensko - Nitra.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Vysokoškolské štúdium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Informační schůzka k programu
Přírodovědecká fakulta UJEP
Katedra české literatury a literární vědy Katedra českého jazyka
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Transkript prezentace:

Žižkovo nám. 5, Olomouc 771 40, 585 635 818, http://www.kteiv.upol.cz/ Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro studenty Žižkovo nám. 5, Olomouc 771 40, 585 635 818, http://www.kteiv.upol.cz/

Kdo jsme? V hodnocení amerického listu U. S. News figuruje Univerzita Palackého v první pětistovce nejrespektovanějších světových vysokých škol; v národním srovnání je druhou nejlepší univerzitou v České republice. Dle databází Web of Science a SCOPUS je Katedra technické a informační výchovy PdF UP nejkvalitnějším vědecko- výzkumným pracovištěm v Evropě (v porovnání s obdobně didakticky zaměřenými pracovišti). Ve výuce jsme na špičce – pokrýváme jak bakalářskou a magisterskou (máme oprávnění udělovat titul PhDr.), tak i doktorskou úroveň. Jako jediní v ČR jsme získali akreditaci doktorského studia (Ph.D.) v oboru Didaktika informatiky.

Olomouc – český Oxford 24.000 studentů, 3000 zaměstnanců, 7 fakult, jedna univerzita. Na 5 stálých obyvatel města připadá jeden student univerzity.

Proč mobility a Erasmus+? Program Erasmus+ podporuje mezinárodní mobility vysokoškolských studentů a zaměstnanců. Cílem je podpořit profesionální rozvoj osob pracujících v oblasti vzdělávání a podpořit studenty v úsilí osvojit si schopnosti, které přispějí k jejich osobnímu rozvoji a zvýší jejich zaměstnatelnost. Studenti Bc, Mgr. nebo Ph.D. studijních oborů získají stipendium na krytí nákladů spojených s pobytem na partnerské zahraniční univerzitě. Délka pobytu - 3-12 měsíců. Studium v zahraničí je plně uznáno jako řádná součást studia na domácí instituci (Learning Agreement, Transcript of records). Studenti neplatí žádné poplatky za výuku, registraci, zkoušky, přístup do knihoven a laboratoří atd. studenti musí mít trvalý pobyt ve vysílající zemi, která je zapojena do LLP.

Odkud lze přicestovat? Slovensko Univerzita Konštantína Filozofa Nitra, Katedra techniky a informačných technológií. Univerzita Mateja Bela, Banská Bystrica, Katedra techniky a technológií. Univerzita J. Selyeho, Komárno, Pedagogická fakulta. Trnavská univerzita v Trnave, Trnava, Pedagogická fakulta, Katedra matematiky a informatiky. Prešovská univerzita v Prešove, Prešov, Katedra fyziky, matematiky a techniky. Dubnický technologický inštitút v Dubnici nad Váhom, Dubnica nad Váhom. Univerzita Komenského v Bratislave, FMFI, Katedra základov a vyučovania informatiky.

Odkud lze přicestovat? Polsko Turecko Slovinsko Uniwersytet Rzeszowski, Rzeszow, Wydział Matematyczno-Przyrodniczy, Katedra Inżynierii Komputerowej, Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej, Krakow, Wydział Matematyczno-Fizyczno-Techniczny, Instytut Techniki, Uniwersytet Śląski w Katowicach, Katowice, Instytut Technologii i Mechatroniki a Instytut Nauki o Materiałach. Turecko Ondokuz Mayis University. Slovinsko Univerza v Mariboru, Maribor, Fakulteta za naravoslovje in matematiko.

Kterých studijních oborů se mobility týkají? Bakalářské studijní obory* Základy technických věd a informačních technologií pro vzdělávání Informační výchova se zaměřením na vzdělávání Magisterský studijní obor* Učitelství technické a informační výchovy pro střední školy a 2. stupeň ZŠ Doktorský studijní program* Didaktika informatiky Podrobnosti o studijních oborech lze získat v systému STAG (https://stag.upol.cz/portal/studium/prohlizeni.html#app_content) * V zahraničí mohou mít obory jiné názvy, musí být však příbuzné.

Poznejte univerzitu a Olomouc

Koho kontaktovat? Vedoucího katedry Erasmus koordinátora Doc. PaedDr. PhDr. Jiří Dostál, Ph.D. E-mail: j.dostal@upol.cz Žižkovo nám. 5, Olomouc 771 40 Tel.: 585 635 818 Erasmus koordinátora Doc. PhDr. Miroslav Chráska, Ph.D. E-mail: miroslav.chraska@upol.cz Tel.: 585 635 803

Ještě váháte? Přijeďte, těšíme se na Vás!