Výzva č. 03_15_037 (č. 37) Podpora procesu transformace pobytových služeb a podpora služeb komunitního typu vzniklých po transformaci metodický den na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Advertisements

UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
VÝZVA č. 03_15_037 (č. 37) PODPORA PROCESU TRANSFORMACE POBYTOVÝCH SLUŽEB A PODPORA SLUŽEB KOMUNITNÍHO TYPU VZNIKLÝCH PO TRANSFORMACI metodický den na.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Snídaně starostů , Jedlí
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Klíčové aktivity projektu
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Výzva č. 03_15_037 (č. 37) Podpora procesu transformace pobytových služeb a podpora služeb komunitního typu vzniklých po transformaci metodický den na téma „Podpora deinstitucionalizace a sociálních služeb komunitního charakteru a její zaměření“ MPSV, Na Poříčním právu 1/376, 31. 5. 2016

Identifikace výzvy č. 37 Investiční priorita 2.2 Zlepšování přístupu k dostupným, udržitelným a vysoce kvalitním službám, včetně zdravotnictví a sociálních služeb obecného zájmu Specifický cíl SC 1 Zvýšit kvalitu a udržitelnost systému sociálních služeb, služeb pro rodiny a děti a dalších navazujících služeb podporujících sociální začleňování Číslo výzvy 03_15_037 Název výzvy Podpora procesu transformace pobytových služeb a podpora služeb komunitního typu vzniklých po transformaci Druh výzvy Kolová Určení z hlediska konkurence mezi projekty Otevřená Určení, zda se jedná o synergickou nebo komplementární výzvu Komplementární IROP - specifický cíl 2.1 (Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi) Model hodnocení Jednokolový

Časové nastavení Datum vyhlášení výzvy 20. října 2015 Datum zpřístupnění žádosti o podporu v monitorovacím systému MS2014+ 1. listopadu 2015 Datum zahájení příjmu žádostí o podporu Datum ukončení příjmu žádostí o podporu 31. prosince 2015 Maximální délka, na kterou je žadatel oprávněn projekt naplánovat 2 roky pro projekty věcně zaměřené dle bodu A této výzvy 3 roky pro projekty věcně zaměřené dle bodu B a C této výzvy Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu 30. června 2020

Vyhodnocení výzvy Příjem projektů, hodnocení přijatelnosti a formálních náležitostí Počet přijatých žádostí o podporu: 21 Počet žádostí, které splnili podmínky kontroly přijatelnosti a kontroly formálních náležitostí: 21 Nejčastější důvody vrácení žádostí o podporu k opravě žadatelům: neúplnost povinných příloh žádosti.

Vyhodnocení výzvy Věcné hodnocení Počet projektů, které byly předmětem věcného hodnocení: 21 Počet projektů, které splnili kritéria věcného hodnocení: 12 Cílený výběr odborných hodnotitelů Počet podaných žádostí o přezkum: 5 Hodnotitelé vybraní z databázi dle klíčové odbornosti ani v jednom případě nedošlo k vyřazení žádosti o podporu z důvodu nedostatečné kapacity žadatele (administrativní, finanční, provozní). Žádosti o přezkum byly vyhodnoceny jako neodůvodněné. Žadatel neprokázal nesoulad hodnocení a komentáře s platnými právními a metodickými postupy, a neuvedl objektivní rozpor ve vztahu k hodnocení hodnotitelů.

Vyhodnocení výzvy Nejčastější důvody nesplnění kritérií odborného hodnocení: nedostatečné zdůvodnění a doložení potřebnosti projektu aktivity, jejichž zacílení není v souladu se zaměřením výzvy; nedostatečně popsané aktivity projektu (a následný problém při posouzení rozpočtu projektu a výše způsobilých výdajů); nekonzistentnost projektové žádosti, nepropojenost aktivit a rozpočtu projektu, nesoulad uváděných informací v jednotlivých částech žádosti; chybějící popis zapojení cílových skupin do projektu; nejasné položky rozpočtu a způsob určení jejich výše. Aktivity investičního charakteru (vypracování technické dokumentace, zhodnocení stavby, vypracování stavebního projektu apod. )

Vyhodnocení výzvy Jiné nedostatky v žádostech o podporu: nevhodně zvoleny indikátory resp. jejich cílová hodnota (problém s „bagatelní podporou“); nezpůsobilé výdaje v rozpočtu projektu (výdaje na provoz služby – zařízení a vybavení kanceláří, akreditované kurzy s DPH, položky neodpovídající obvyklým cenám – nadhodnocení jednotkové ceny); nepřímé náklady v rozpočtu projektu (zařazené do přímých nákladů); nevhodně zvolená délka realizace projektu; neuvedený harmonogram realizace klíčových aktivit; naddimenzované/poddimenzované pozice realizačního týmu s ohledem na obsah klíčových aktivit a charakter projektu; chybějící informace o zapojení uživatelů služby do klíčových aktivit projektu; formální nedostatky – nevyplněná pole žádosti o podporu (např. informace o VŘ, VP a jiné). Indikátory – celkový počet účastníků – nezohlednění rizika fluktuace, atd. Nesoulad popisu indikátoru a hodnoty. Nezapočtení povinných výstupů do MI Počet napsaných a zveřejněných analytických a strategických dokumentů vč. evaluačních, Akreditované kurzy jsou osvobozeny od DPH, Neodůvodněné navýšení jednotkových cen – viz dokument Obvykle ceny a mzdy platy (www.esfcr.cz) Nepřímé náklady – publicita, občerstvení, cestovní náhrady RT v ČR Systémová podpora – klienti nejsou CS výzvy což nemění fakt, že do procesu transformace služby musí být zapojování (také rodinný příslušníci, opatrovníci…) Nevyplněná pole žádosti o podporu můžou způsobit zbytečné technické problémy při vyplnění zpráv o realizaci projektu

Vyhodnocení výzvy Výběrová komise Zasedání dne: 27. 4. 2016 Počet projednávaných projektů: 12 Počet projektů doporučených k financování: 12 V celkové výši maximálních způsobilých výdajů: 43 947 995,01 CZK. Počty schválených žádostí o podporu dle zaměření aktivit: Projekty typu A – 3 Projekty typu B - 4 Projekty typu C – 5 Zveřejnění zápisu z VK: https://www.esfcr.cz/vyzva-037-opz Veřejná podpora – vzdělávaní A,B – vstupuje do vyrovnávací platby, C – celý projekt vstupuje do vyrovnávací platby. U všech projektů bylo nutné provést krácení rozpočtu z důvodu nedostatků…

Systémové projekty 871. Oddělení systémových projektů Chyby v žádostech, resp. v projektech jsou bezvýznamné a téměř vždy opravitelné. Projekty v realizaci Podpora transformace v Moravskoslezském kraji III Realizace od: 1. 4. 2016, Celkové náklady projektu: 14 529 440,80 Kč (Projekt je zaměřen na podporu organizací v procesu transformace v MSK, a to podpořením kvality nově vzniklých služeb, podporou pracovníků v těchto zařízeních, nabídkou metod. vedení a konzultací s exter. odborníkem, ale také se zaměřuje na zvýšení povědomí široké veřejnosti o problematice života osob se zdrav. postižením a probíhající transformací soc. služeb, podporuje systémové změny v poskytování pobyt. soc. služeb v kraji a začlenění osob se zdrav. postižením do běžné společnosti.)    Nelze vyhodnotit (takto v počátku) dopad neinvestiční podpory, nicméně lze konstatovat, že podpora bude kontinuálně pokračovat.

Systémové projekty Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji V Realizace od: 1. 2. 2016, Celkové náklady projektu: 10 708 366,45 Kč (Projekt mimo jiné podporuje transformaci a deinstitucionalizaci soc. služeb a zvyšování kvality soc. služeb směrem k individualizovanému poskytování.) Schválen projektový záměr: Transformace pobytových služeb pro osoby se zdravotním postižením ve Zlínském kraji Realizace od: 1. 10. 2016, Celkové náklady projektu: 44 291 783,86 Kč (Podpora  11 vybraných pobytových sociálních službách (Domovy pro osoby se zdravotním postižením) poskytovaných ve Zlínském kraji. V rámci projektu je počítáno také se vznikem nových služeb komunitního typu, konkrétně se vznikem služeb chráněného bydlení.)

Podpora žadatelů (ve výzvě 03_15_037) Zřízený klub pro žadatele na ESF fóru Semináře pro žadatele (6.11. 2015, 18. 11. 2015, 24. 11. 2015) Telefonická a emailová podpora žadatelů (mimo ESF fóra) Využití Hotline IS KP 14+ Klub – nebyl ze strany žadatelů využitý, upřednostněná byla telefonická a emailová podpora Účast na seminářích – nízká S dotazy související se systémem IS KP14+ a řešením případných problému je potřebné obracet se na Hotline IS KP14+

Doporučení pro žadatele Při vypracování žádosti o podporu využít informace k odbornému hodnocení (přístupné v systému IS KP14+), jako formu zpětné vazby s cílem odstranění nedostatků při zpracování žádosti o podporu pro další kolo výzvy. Využití Příručky pro hodnotitele - jako pomůcky při vypracování žádosti o podporu (popis hodnocení, pomocné podotázky) https://www.esfcr.cz/prirucka-pro-hodnotitele-opz Depeše k projektu je potřebné sledovat v IS KP14+ v přehledu depeší přímo v daném projektu. Plánovaný termín vyhlášení výzvy: březen 2017. Využít podporu/informace při přípravě žádosti prostřednictvím seminářů pro žadatele, klubu k výzvě na ESF fóru, telefonické, emailové konzultace. Nečekat s finalizací žádosti o podporu na poslední den (ukončení příjmu žádosti o podporu). Žádost o podporu nelze v systému automaticky kopírovat/přenést jako žádost pro další výzvu žádost o podporu nelze po odborném hodnocení dodatečně dopracovat, viditelné hodnocení slouží pro informaci a případné podání žádosti o přezkum Depeše je potřebné sledovat z důvodu lhůt např. pro doplnění žádosti o přezkum, doporučuji nastavit notifikaci Plánovaná alokace pro další výzvu je 100 000 000 ,- Kč.

Kontakty Mgr. Miroslava Kováčová, miroslava.kovacova@mpsv.cz 221 922 897 Oddělení projektů systému služeb (odd. 874) Kartouzská 4/200, 150 99 Praha 5