Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
ČSOB a dotace pro podnikatele
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
ENVIROS - Company presentation
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Úspory energie a regenerace
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Pravidla získání podpory z OPŽP.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. března 2013 Veletrh AMPER 2013 Operační program.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Podpora spalování ekologických paliv ze strany státu a EU Bc. Michaela Karásková, EUROPROJECT DOTACE Ing. Šárka Mazalová, EUROPROJECT DOTACE 1Europroject.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
„Rychlá cesta k inovacím“ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 15. května 2015, Brno Patrik Reichl.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Nové programovací období EU, možnosti dotací pro podnikatele Mgr. Helena Malíková 30. září.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Ostrava
Operační program životní prostředí
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Ostrava
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Brno
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Nízkouhlíkové technologie AERS.
Řešení problematiky „sucha“ v rámci PO1 OPPIK
Transkript prezentace:

Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 5. 4. 2017 – Dotace aktuálně Veronika Slivová

Otevřené Výzvy I. pololetí

Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví INOVAČNÍ VOUCHERY Příjemce podpory malý a střední podnik s historií Forma podpory 75 % Výše podpory 80 tis. – 250 tis. Kč v režimu de minimis Alokace 200 mil. Kč Druh výzvy Průběžná Ukončení příjmu 31. 5. 2017 Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví

Podporované aktivity – nákup poradenských, expertních a podpůrných služeb v oblasti inovací od organizací pro výzkum a šíření znalosti a certifikovaných zkušeben Způsobilé výdaje – poradenské, expertní a podpůrné služby (Příloha č. 1 Výzvy) Žádost o podporu – Nabídka poskytnutí služby, Podnikatelský záměr a Příloha k žádosti o podporu 1 IČO – 3 žádosti

NÍZKOUHLÍKOVÉ TECHNOLOGIE Příjemce podpory malý, střední a velký podnik s historií Forma podpory a) 75/65/55 % b) 80/70/60 % c) 45/35/25 % Výše podpory a) 50 tis. – 10 mil. Kč b) 50 tis. – 30 mil. Kč c) 1 mil. – 100 mil. Kč Alokace 500 mil Kč. Druh výzvy kolová Ukončení příjmu žádosti 31. 5. 2017 Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví

Podporované aktivity a) elektromobilita + (rychlo)nabíjecí stanice 75/65/55 % b) akumulace energie 80/70/60 % c) druhotné suroviny 45/35/25 % Způsobilé výdaje – DHM, DNM, studie proveditelnosti a projektová dokumentace (Příloha č. 2 Výzvy) Studie proveditelnosti – a) 30 tis. b) 80 tis. c) 80 tis. 1 IČO – 10 žádostí

Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví ÚSPORY ENERGIÍ Příjemce podpory malý, střední podnik a velký podnik s historií Forma podpory 50/40/30 % Výše podpory 500 tis. – 250 mil. Kč Alokace 11 mld. Kč Druh výzvy Průběžná Ukončení příjmu 30. 3. 2018 Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví

Podporované aktivity a) Modernizace a rekonstrukce rozvodů elektřiny, plynu a tepla v budovách a v energetických hospodářstvích průmyslových areálů za účelem zvýšení účinnosti, b) zavádění a modernizace systémů měření a regulace např. opatření hardware a sítě včetně příslušného softwaru související se zavedením systému managementu hospodaření s energií podle ČSN EN ISO 50001, c) modernizace, rekonstrukce stávajících zařízení na výrobu energie pro vlastní spotřebu vedoucí ke zvýšení její účinnosti,

d) modernizace soustav osvětlení budov a průmyslových areálů (pouze v případě náhrady zastaralých technologií za nové efektivní osvětlovací systémy, např. světelných diod - LED), e) realizace opatření ke snižování energetické náročnosti budov v podnikatelském sektoru (zateplení obvodového pláště, výměna a renovace otvorových výplní, další stavební opatření mající prokazatelně vliv na energetickou náročnost budovy, instalace vzduchotechniky s rekuperací odpadního tepla), f) využití odpadní energie ve výrobních procesech,

g) snižování energetické náročnosti/zvyšování energetické účinnosti výrobních a technologických procesů, mimo opatření na zdrojích na výrobu energie pro distribuci, nikoliv vlastní spotřebu vedoucí ke zvýšení její účinnosti, h) instalace OZE pro vlastní spotřebu podniku (využití biomasy, solární systémy, tepelná čerpadla a fotovoltaické systémy2 ), i) instalace kogenerační jednotky s využitím elektrické a tepelné energie, nebo chladu pro vlastní spotřebu podniku s ohledem na jeho provozní podmínky.

Způsobilé výdaje – projektová dokumentace, inženýrské sítě, rekonstrukce/modernizace, vedlejší rozpočtové náklady, ostatní stroje a zařízení včetně řídícího SW, …. (Příloha č. 2) Energetický posudek a projektová dokumentace – 50/40/30 % 1 IČ – 15 žádostí

INOVACE – PROJEKT NA OCHRANU PRÁV PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ Příjemce podpory malý, střední podnik, veřejná výzkumná instituce, VŠ a ostatní instituce terciárního vzdělávání Forma podpory 50 % Výše podpory 40 tis. – 1 mil. Kč v režimu de minimis Alokace 50 mil. Kč Druh výzvy Průběžná Ukončení příjmu 31. 12. 2017 Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví

Podporované aktivity vynálezy/patenty ochranné známky užitné vzory průmyslové vzory Způsobilé výdaje – služby poradců, expertů, studie, překlady, správní poplatky (Příloha č. 1 Výzvy) Žádost o podporu – bez příloh 1 IČ – 1 žádost

INOVACE – INOVAČNÍ PROJEKT Příjemce podpory malý, střední podnik a velký podnik s historií Forma podpory 45/35/25 % Výše podpory 1 mil. – 100 mil. Kč Alokace 5 mld. Kč Druh výzvy Průběžná Ukončení příjmu Otevření příjmu žádosti 18. 4. 2017 7/2017 Inovace – Projekt na ochranu práv průmyslového vlastnictví

Podporované aktivity Zvýšení technických a užitných hodnot výrobků, technologií a služeb (produktová inovace). Zvýšení efektivnosti procesů výroby a poskytování služeb (procesní inovace). Zavedení nových metod organizace firemních procesů prostřednictvím zavádění nových informačních systémů integrující a automatizující procesy uvnitř podniku zaměřené především na propojení výzkumných a vývojových (VaV) aktivit, inovací a výroby (organizační inovace).

d. Zvýšení prodeje výrobků a služeb prostřednictvím významné změny v designu produktu nebo balení nebo zavedení nových prodejních kanálů (marketingová inovace). Způsobilé výdaje – projektová dokumentace včetně inženýrské činnosti, stavby, technologie, software a data, práva k užívání duševního vlastnictví, certifikace produktů, marketingová inovace, povinná publicita (Příloha č. 1) 1 IČ u VP – 1 žádost

Projektový cyklus

Podání žádosti o podporu Hodnocení projektu Realizace projektu Žádost Podnikatelský záměr Získání informací o možnostech podpory záměru Podání žádosti o podporu Hodnocení projektu Realizace projektu Žádost o platbu Monitorování projektu

METODIKA www.agentura-api.org ISKP14+: http://www.agentura-api.org/is-kp14/ Pravidla pro žadatele a příjemce – obecná část Pravidla pro žadatele a příjemce – zvláštní část Pravidla pro výběr dodavatele, Povinná publicita

Regionální kancelář pro Ústecký kraj Mírové náměstí 36, 400 01 Ústí nad Labem 296 342 989 ustinadlabem@agentura-api.org Zelená linka 800 800 777 programy@agentura-api.org

Děkuji za pozornost! Veronika.Slivova@agentura-api.org