doc. MUDr. Zoltán Paluch, Ph.D., MBA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Problémy s funkčností a optimalizací systému úhrad akutní lůžkové péče – projekt DRG Restart Petr Mašek a tým DRG Restart.
Redukce lůžek Existuje prostor pro redukci lůžek akutní péče?
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Zkušební hodnocení zdravotnických technologií podle navržené metodiky Hodnocení a posuzování technologií v rámci veřejného zdravotního pojištění, verze.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
[ 1 ] MUDr. Jana Mladá Farmakovigilance © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv 5 minut pro bezpečnější farmakoterapii – proč se zabývat nežádoucími účinky.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Provázanost výsledků učení, vyučovacích a hodnoticích metod Zkušenosti ZČU Brno Praha.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
1 Obhajoba diplomové práce Sluneční záření a atmosféra Autor: Tomáš Miléř Vedoucí: Doc. RNDr. Petr Sládek, CSc. Oponent: RNDr. Jan Hollan BRNO 2007Katedra.
Základy veřejné politiky Kombinované studium Website kursu: Garant kursu a přednášející:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Didaktická analýza dějepisného učiva Přednáška č. 6 AR 2014/2015.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Zamyšlení nad současnou zemědělskou produkcí a potřebou Václav Vaněk,
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Autentizace předmětem
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1C_01
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Analýza konkurenčního prostředí
Téměř za každou lékovou interakcí lze nalézt (zajímavý) příběh
Paragrafované znění I 9. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Optimalizace materiálového a informačního toku
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Příjmy z kapitálového majetku
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Úloha bodového systému
Téma 11: Finanční plánování
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
C1200 Úvod do studia biochemie 2.1 Biochemická diagnostika
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
RIZIKO.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Hierarchie a hodnocení zdrojů pro získání dat Hierarchy of Evidence
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
Financování léčiv pro vzácná onemocnění - současná situace a jak dál?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Paragrafované znění I 8. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
RIZIKO.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Globální problémy současného světa 3 – Populační vývoj, negramotnost
Čím vším se řídí reklama pro odborníky
© STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Globální problémy současného světa 4 – HIV, AIDS
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1C_11
1. Rady pro udílení svátosti smíření
Seminář o stavebním spoření
Zákoník práce 2 – Vznik a zánik pracovního poměru
Pravděpodobnost a matematická statistika I.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

doc. MUDr. Zoltán Paluch, Ph.D., MBA Léčiva ranibizumab u diabetických pacientů - diabetic macular oedema (DME) – lucentis v léčbě dibetického makulárního edému doc. MUDr. Zoltán Paluch, Ph.D., MBA

závěr Přestože „žádost“ – posudek – vypracovával klinický farmakolog, nebyla jasně popsána současná klinická praxe a role Lucentisu v řešení poruch vizu způsobených diabetickým makulárním edémem Z literárních zdrojů je proveden závěr, že není prokazatelné zdaje přínosnější léčba kombinovaná (+laserová terapie) či monoterapie farmakologická Z důvodu nedostatku lokálních dat nebyla provedena farmakoekonomická analýza pro české podmínky, data z žádosti pro SÚKL nešlo pro jejich důvěrnost použít, některá data v SÚKLu přístupná jsou, ale „žadatel“ s nimi nepracoval, farmakoekoomická analýza, tedy nebyla prakticky provedena Nejsou prakticky žádná data a výstupy pro závěrečné hodnocení

Zdravotnické prostředky stenty různé generace – přínos použití EES stentu (everolimus eluting stent) doc. JUDr. Pavel Mates, CSc.

závěr Žadatel vychází z předpokladu, že nejsou prakticky rozdíly mezi jednotlivými DES stenty, existuje ostatečná literatura pro srovnání BMS a DES, ale ne mezi DES Snížená funkčnost nebo úplná obliterace stentu nezhoršují morbiditu a mortalitu, dochází „pouze“ k návratu k původním obtížím Reimplantace stentu nemá vyšší morbilitu a mortalitu než primoimplantace Tyto závěry pak implikují prostou analýzu CMA, která ukazuje hodnotu ušetření dalších reimplantací ve vztahu k použití EES stentů

závěr Toto řešení oponenti nepovažují za optimální a v zásadě postrádají farmakoekonomické hodnocení, navrhuje se komparace s jinými metodami prevence restenozy Celá „žádost“ je viděna oponenty jako velmi zjednodušená v ekonomickém hodnocení a proto pro vyjádření hodnotícího závěru nevhodná Je zajímavé, že autor došel k podobnému doporučení, za implantaci EES stentu navrhuje navýšení DRG v hodnotě cca 10.000, jako analýzy v SRN (400 Euro) a Velké Británii (300 GBP)

Diagnostické a terapeutické postupy robotická chirurgie v různých oblastech – roboticky asistovaná minimálně invazivní chirurgie karcinomu prostaty PharmDr. Martin Višňanský, MBA, PhD., MSc. (HTA)

závěry „žadatel“ použil jen starší zdroje a neoptimálně zvolil přínos (inkontinenci po operaci) Oponenti vytýkají zvl. nedostatky v zastaralosti výsledků a v omezené možnosti pro možná doporučení, když přínosem pro CEA je inkontinence, jsou i další klinicky měřitelné veličiny, které lze hodnotit Oponenti i při odkazech na nejmoderněnší HTA studie nakonec konstatují, velmi podobné závěry, není jasný důvod pro doporučení metody jako přínosné

Prevence očkování proti lidskému papiloma viru – vakcinace proti onkogenním (high risk) subtypům HPV jako prevence karcinomu děložního hrdla vakcinou Silgard MUDr. Vlastimil Jindrák

závěr Autor hodnotil vliv pouze na vznik karcinomu cervixu, vědomě pominul všechny další přínosy – prevence dalších onemocnění - od jiných nádorů až po kondylomata, též neuvažoval o dalších souvislostech ve vztahu k rizikovějším těhotenstvím po léčbě prekanceroz a nákladům v.z.p. na rizikovější novorozence a jejich další nemocnost Za náklady v.z.p. převzal údaj dodaný VZP (náklady ve vztahu k diagnoze karcinomu děložního hrdla C53 Cena vakcinace je získána ze zdrojů VZP Je jasné, že hodnocený přínos není komplexní, i když tvoří jeho převážnou část, je též jasné, že náklady VZP na diagnozu nejsou stanoveny dostatečně (sama VZP, udává, že nejsou uvedeny náklady ZUM, ZULP)

závěr Je vycházeno z 80% úspěšnosti prevence a z dostupných statistik výskytu, doby přežití a mortality, s použitím stejných čísel hodnotitel i žadatel došli k úplně rozdílným výsledkům počtu „zachráněných“ žen Metodika nákladů v.z.p. a komplexnost hodnocení přínosů vedou až k 100 násobnému rozdílu v ceně jednoho zachráněného roku života (desetitisíce až miliony korun)