Ovesná pochoutka Filip & Aleš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy. Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy.
Advertisements

Lidské zdraví a potrava - pokračování
Mgr. Adéla Kostrounová Mgr. Marcela Rychlá
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Nově pěstované rostliny a jejich využití
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
SPOTŘEBNÍ KOŠ.
PRODUKTY FLP NA PODZIMNÍ MĚSÍCE
Didaktické testy pro ověřování znalostí
TAMARIND INDICKÝ Kateřina Šlechtová, KMD FreeDeK.
Alexandra Fekete, IX. A Mgr. Radim Novotný. Proč jsem si vybrala toto téma?
Potraviny rostlinného původu
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Start-up 100ml ovocného zákysu s pomerančovou příchutí,50g hruškového nízkotučného jogurtu,1zarovnaná lžička rozpustné kávy,1 lžička dietní vlákniny zákys,jogurt.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Příprava stravy v rodině
SPIŽNÍ SKŘÍNĚ Ivana Paletová TĚSTOVINY - celozrnné - bezvaječné - semolinové - kuskus RÝŽE - jasmínová - natural - basmati - parboiled - divoká.
Recept jak udělat krtkův dort…
Jednoduché,ale dobré. Suroviny 150g vlašských ořechů 150g kešu oříšku 150g pistácií 150g brusinek 150g rozinek 150g jakýkoliv sušeného ovoce Mléko Čokoláda.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Štědrovečerní večeře.
Superfoods superpotraviny.
FOREVER Vit♀lize™ Women’s FOREVER Vit♀lize™ Women’s Jak ženy stárnou, mohou využít další pomoc v boji proti volným radikálům, na zvládnutí stresu, zvýšení.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Mezinárodní den mléka? Cože? Kdy?.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Anatomická stavba obilného zrna
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. Mají vysoký obsah bílkovin, sacharidů (hlavně škrobu), vlákniny, minerální látky (draslík, vápník), z vitamínů B, E, provitamín.
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
.. Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Autor:Mgr. Eva Burdová Cílová skupina:2. stupeň, Základní škola speciální.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Acai Černá třešeň Červená řepa Zelené jablko Hruška Rakytník Malina Brusinky Granátové jablko Borůvky Maqui.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
BOBULOVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Klíčová slova: bobulové, ovoce,rybíz,angrešt, maliny, ostružiny,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
NETRADIČNÍ PLODINY Natálie Jermanová 2014 ©. Pohanka Popis: jednoletá a vytrvalá bylina má bílé a růžové květy v českých zemích se začala pěstovat od.
Potrava
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
PLODY TROPŮ A SUBTROPŮ Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: plody,tropů,subtropů,ovoce, exotické,citrusové,skořápkové.
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Luštěniny Vypracoval: Lukáš Karlík
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Název projektu: Moderní škola
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_JABLKO Výchova.
Název projektu: Moderní škola
JOGURTY I Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Přílohy z rýže a dalších obilovin
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
KOŠŤÁLOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: květák, kapusta, hlávkové zelí, kedlubna,brokolice.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
NINGXIA RED Infúze živin pro celé tělo.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Vyhodnocení ankety spokojenosti s narozeninovými balíčky pro seniory
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Alternativní směry ve stravování
Mouky. Mouka pšeni č ná -Obsahuje LEPEK -Nejpoužívanější mouka -Je ochuzena o vlákninu, minerální látky a vitamíny -Vyrábí se z vnitřní části obilky Typy.
Transkript prezentace:

Ovesná pochoutka Filip & Aleš

Suroviny připraveny!

Tým Filip & Aleš připraven!

Vážíme ovesné vločky – mají vysoký obsah bílkovin a jsou lehce stravitelné.

Přidáme sušené brusinky, které jsou bohaté na vitamíny, minerály, blahodárně účinkují na imunitní systém.

Dále nesmí chybět chia semínka - jsou vydatným zdrojem vlákniny, vápníku, železa, zinku, fosforu a magnesia.

Vše je třeba řádně zaznamenat.

Přidáme lžíci kešu ořechů, které nám zajistí přísun zdravých tuků.

Nesmí chybět ani vlašské ořechy, které jsou dobré na rozvoj mozku.

Čerstvé ovoce zastoupí banán. Obsahuje vlákninu, vylepšuje náladu.

Vše připraveno, můžeme vařit.

Rozpálíme plotnu a do kastrolu nasypeme vločky a chia semínka Rozpálíme plotnu a do kastrolu nasypeme vločky a chia semínka. Můžeme krátce nasucho opražit.

Přilijeme vodu a mícháme.

Přidáme datlový sirup – přírodní sladidlo a zamícháme.

Připravíme si skleničku a vrstvíme kaši, brusinky, ořechy, kaši,..

Na závěr můžeme dochutit ještě datlovým sirupem.

Hotovo! Můžeme ochutnat naši skvělou svačinu.

Ještě si připravíme pravý zelený čaj.

Uvaříme vodu a zalijeme lístky zeleného čaje – ten je dobrý na termoregulaci a také obsahuje cenné antioxidanty.

Dle chuti přidáme med – je to nejen přírodní sladidlo, ale podporuje také růst.

Filip & Aleš