PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Průmyslová střední škola Letohrad
Škola ve firmě, firma ve škole celostátní konference Uherský Brod září 2007.
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101 | spstrutnov
Úvodní stránka.
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
NABÍDKA UČEBNÍCH OBORŮ PRODAVAČSKÉ PRÁCE PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kralupy nad Vltavou.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Střední škola a odborné učiliště gellnerova Brno
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA Sezimovo Ústí
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
1.Cesta do školy (animace) 2.Vyučované obory 3.Historie 4.Prostory školy a vybavení 5.Exkluzivity ( vč. ECDL a CISCO )ECDLCISCO 6.Uplatnění absolventů.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Opravář zemědělských strojů
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Příprava na výkon povolání
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
Programátor CNC strojů
Co a jak po základní škole?
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Smíchovská střední průmyslová škola Preslova 25 Praha 5 - Smíchov Představíme Vám ve zkratce naši školu…
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
Sekce elektrotechnická Ing. Jaroslav Král SPŠ elektrotechniky a informatiky Ostrava.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠK. ROK 2014/
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Průmyslová střední škola Letohrad Od došlo ke spojení SOU Letohrad a SPŠ Letohrad V roce 2011 jsme oslavili 60. výročí školy.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Škola jako partner firmy
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
PHmax ve středním vzdělávání
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců
Aplikovaná elektronika
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI

TECHNIK SE UPLATNÍ !

Čtyřleté studijní obory s maturitou: 26-45-M/01 Telekomunikace – informační a komunikační technologie 18-20-M/01 Informační technologie – IT v komerční praxi 26-41-L/01 Mechanik elektrotechnik (silnoproudá zařízení, elektronická zařízení, informační technologie) 39-41-L/02 Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení

Čtyřleté studijní obory - počty přijímaných žáků do 1 Čtyřleté studijní obory - počty přijímaných žáků do 1. ročníku na školní rok 2017/18 Telekomunikace – informační a komunikační technologie 30 Informační technologie – IT v komerční praxi 30 Mechanik elektrotechnik 90 Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení 30

Čtyřleté studijní obory s maturitní zkouškou Délka studia: 4 roky Obory jsou určeny: pro žáky, kteří ukončí 9. třídu základní školy s dobrými studijními výsledky Termín odevzdání přihlášek: 1. 3. 2017 Přijímací zkoušky: jednotné přijímací zkoušky z matematiky a českého jazyka Podmínky přijetí: úspěšně ukončená 9. třída základní školy; potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu a výkonu povolání (kromě oboru Informační technologie).

Čtyřleté studijní obory s maturitní zkouškou Ukončení studia: vykonáním maturitní zkoušky, úspěšný absolvent získá maturitní vysvědčení, u oboru Mechanik elektrotechnik a Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení včetně získání výučního listu Možnosti dalšího vzdělávání: studium na vysokých a vyšších odborných školách

Tříleté učební obory s výučním listem 26-52-H/01 Elektromechanik pro zařízení a přístroje 26-51-H/01 Elektrikář  slaboproud 26-51-H/02 Elektrikář silnoproud

Tříleté učební obory s výučním listem – počty přijímaných žáků do 1 Tříleté učební obory s výučním listem – počty přijímaných žáků do 1. ročníku na školní rok 2017/18 26-52-H/01 Elektromechanik pro zařízení a přístroje 30 26-51-H/01 Elektrikář slaboproud 30 26-51-H/02 Elektrikář silnoproud 30

Tříleté učební obory s výučním listem Délka studia: 3 roky Obory jsou určeny: pro žáky, kteří úspěšně ukončí 9. třídu základní školy Termín odevzdání přihlášek: 1. 3. 2017 Přijímací zkoušky: bez přijímacích zkoušek Podmínky přijetí: úspěšně ukončená 9. třída základní školy potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu a výkonu povolání

Tříleté učební obory s výučním listem Ukončení studia: vykonáním závěrečné zkoušky, úspěšný absolvent obdrží výuční list Možnosti dalšího vzdělávání: nástavbové studium

Nástavbové studium 26-41-L/52 Provozní elektrotechnika – denní i dálkové studium 23-43-L/51 Provozní technika – dálkové studium Délka studia: denní studium 2 roky, dálkové studium 3 roky Obory jsou určeny: pro absolventy tříletých učebních oborů strojní (provozní technika) nebo elektro (provozní elektrotechnika) vykonáním maturitní zkoušky, úspěšný absolvent získá maturitní vysvědčení

Proč studovat na SOUE Plzeň? ŠKOLA NABÍZÍ: Možnost získání odborné kvalifikace v elektrotechnice vykonáním zkoušky dle vyhlášky 50/1978 Sb. Možnost studovat Cisco Networking Academy Program a získat certifikát Možnost získat ECDL - European Computer Driving Licence celosvětově rozšířený vzdělávací koncept v oblasti počítačové (digitální) gramotnosti a digitálních znalostí a dovedností

Proč studovat na SOUE Plzeň? ŠKOLA NABÍZÍ: Perspektivní uplatnění na trhu práce (naši absolventi nejsou trvale evidováni na Úřadu práce v Plzni) Kvalitní přípravu na společnou část maturitní zkoušky (vysoké procento úspěšnosti našich žáků)

Dlouhodobá nezaměstnanost absolventů: středního vzdělání s výučním listem: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika – 7,3 % ; středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika – - 7,7 %.

Proč studovat na SOUE Plzeň? ŠKOLA UMOŽŇUJE: Vykonávání odborné praxe nejen na vlastních pracovištích, ale i v provozu spolupracujících firem nebo firem dle vlastního výběru (po domluvě) Při neúspěchu ve studiu čtyřletého studijního oboru přestup na tříletý učební obor Po skončení tříletého učebního oboru pokračovat v denním nástavbovém nebo v dálkovém studiu a získat maturitu

Proč studovat na SOUE Plzeň? ŠKOLA UMOŽŇUJE: Účast na zahraničních stážích Zapojení nadaných žáků do různých soutěží Konzultace s výchovným poradcem a výuku dle individuálního vzdělávacího plánu (žáci se specifickými potřebami) Získat finanční ohodnocení v rámci produktivní činnosti při praktickém vyučování

Proč studovat na SOUE Plzeň? ŠKOLA UMOŽŇUJE: Žáci se setkají se zařízeními jako například síťové prvky CISCO, řídící relé EASY, elektroinstalace od firmy EATON, PLC automaty Simatic S7-200, Simatic S7-300, LOGO!, Micrologic 1000

Proč studovat na SOUE Plzeň? ŠKOLA UMOŽŇUJE: Žáci mohou pracovat ve vybavených počítačových učebnách, včetně učebny vybavené počítači firmy Apple a setkají se a naučí se používat aktuální software jako například Operační systémy Windows, Microsoft Office, AutoCAD, ProfiCAD, Multisim, Všemi deseti, Zoner Photo Studio

Proč studovat na SOUE Plzeň? ŠKOLA UMOŽŇUJE – ZÍSKAT PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI:

Proč studovat na SOUE Plzeň? ŠKOLA UMOŽŇUJE – ZÍSKAT PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI:

Proč studovat na SOUE Plzeň? DALŠÍ VÝHODY: V areálu školy je i DM, školní jídelna, dílny odborného výcviku, dvě tělocvičny, venkovní hřiště a moderní atletický stadion Výuka odborného výcviku probíhá v moderně zařízených laboratořích a dílnách Žáci jsou bezplatně vybaveni osobními a ochrannými prostředky a nářadím pro odborný výcvik

Proč studovat na SOUE Plzeň? DALŠÍ VÝHODY: Ubytování v DM je zajištěno v pokojích tzv. buňkového typu s připojením na internet Ve škole je vysokorychlostní internet a wi-fi Zapůjčení učebnic za poplatek 200 Kč na školní rok Ve školní jídelně možnost výběru ze dvou jídel, pro ubytované zajištění snídaně i večeře za výhodnou cenu Výhodná poloha školy z hlediska dopravního spojení z vlakového nebo autobusového nádraží

SOUE Plzeň soudobé odborné vzdělání techniků