VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Advertisements

Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
1. Podnikání 1.část členění organizací podnikání (definice podnikání, kdo může podnikat) obchodní firma živnostenský rejstřík živnosti (podmínky, druhy,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ´. Ústav podnikové strategie CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím Autor BP: Jan.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
FINANČNÍ DOPAD OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE SPOLEČNOSTI AVIRE S.R.O. Autor diplomové práce:Bc. Monika Budovičová Vedoucí diplomové práce:doc. Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry Autor: Lucie Nováková, Vedoucí práce: Ing. Radka Vaníčková, Ph.D Oponent práce: doc. Ing. Hana Ezrová,
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
„Podsklepený bytový dům 4 nadzemní podlaží cca 22 BJ “
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Logistika ropy v České republice
Merchandising a nákupní atmosféra vybraných obchodních jednotek
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Systém odměňování pracovníků
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
V Českých Budějovicích, únor 2017
Procesní management v oddělení logistiky
Analýza konkurenčního prostředí
Racionalizace nákladových položek ve společnosti ČSAD JIHOTRANS
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Realizace interní benchmarkingové analýzy výkonnosti pracovnic úklidu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza trhu biopotravin
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Marketingový plán společnosti
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
Energetický management
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Transkript prezentace:

VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ V AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI JIHOSTROJ a.s. AUTOR PRÁCE: Bc. Hana Kašparová, DiS. VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Radka Vaníčková, PhD. OPONENT PRÁCE: Ing. Jan Kříha ČESKÉ BUDĚJOVICE, ÚNOR 2017

MOTIVACE A DŮVODY K ŘEŠENÍ DANÉHO PROBLÉMU Osobní zájem o danou problematiku. Využití znalostí o této problematice při čerpání dotací ze strukturálních fondů.

CÍL PRÁCE Cílem mé diplomové práce je komparace reálných a očekávaných úspor energie a ekonomické efektivnosti investic dotačních titulů v rámci operačního programu Podnikání a inovace, program EKO-ENERGIE v akciové společnosti Jihostroj a.s.

METODIKA PRÁCE Analýza dokumentů Metoda pozorování Rozhovor Metoda komparace Metoda hodnocení efektivnosti investic

Akciová společnost Jihostroj a.s. Výrobní a vývojové prostory společnosti jsou ve městě Velešín na jihu České republiky. Historie společnosti se traduje již od roku 1919. Průmyslová společnost, jejímž logistickým řízením je proces plánování, realizace a kontroly efektivního toku zboží a jeho skladování. Vývoj, výroba a prodej hydraulických komponentů a servis komponentů letecké techniky, energetická činnost.

INVESTIČNÍ ČINNOST jihostroje a.s.

PROGRAM EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace pro období 2007 – 2013 Snížení energetické náročnosti výroby, snížení spotřeby primárních energetických zdrojů, větší využití obnovitelných zdrojů energie Jihostroj a.s. žádal o dotaci ve III. prodloužené výzvě programu

SROVNÁNÍ VARIANTY S POSKYTNUTÍM DOTACE A BEZ DOTACE Výrobní objekt M02 Výrobní objekt M03

SROVNÁNÍ VARIANTY S POSKYTNUTÍM DOTACE A BEZ DOTACE Výrobní objekt M06 Projekt PES

ÚSPORY ELEKTRICKÉ A TEPELNÉ ENERGIE Předpoklad EA – celkové snížení emisí CO2 ve výši 1917 t/rok Předpoklad EA - celková energetická úspora 7665 GJ/rok Skutečné úspory pro elektrickou energii 503 MWh Skutečné úspory pro zemní plyn 6150,7 MWh

NÁVRHY OPATŘENÍ Větší zaměření na předinvestiční fázi projektové přípravy. Provádět opatření navržená v dalších energetických auditech, např. řešit zateplení a osvětlení v ostatních objektech a plošné zateplení střech objektů závodu.

ZÁVĚR Cíl práce byl splněn. Byly získány relevantní informace v oblasti dotační politiky a zároveň nové zkušenosti s hodnocením efektivnosti investic. Byla navržena opatření, která by snížila spotřebu elektrické energie a zvýšila environmentální efekt v rámci ČR i EU v budoucích letech.

OTÁZKA od vedoucího DIPLOMOVÉ práce Vysvětlete záměr, který citujete v závěru DP. „Z výčtu pozitivních dopadů s využitím dotačních programů si bude moci Jihostroj a.s. zvýšit zaměstnanost či více finančně odměnit stávající zaměstnance.“

OTÁZKA od OPONENTA DIPLOMOVÉ práce Definujte základní rizika projektu PES vzhledem k citaci v závěru DP. „Pokud Jihostroj a.s. dotaci získá, dojde ke snížení investiční náročnosti projektu a s tím spojená rizikovost projektu.“

DĚKUJI ZA POZORNOST