Střední škola hotelnictví a gastronomie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Advertisements

VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU CHOCEŇ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
Komenský by se radoval aneb škola hrou
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
CATERING.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Certifikace služeb cestovního ruchu Minikonference cestovního ruchu Chrudimska 20. dubna 2010.
Moje budoucnost.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Bc. Daniel Vančura Francie.
VY_32_INOVACE_CER_4 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Povinnosti průvodce během zájezdu - řešení Jméno.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Liberec 2014 Mgr. Jan Charousek. Cestování a poznávání vzdálenějšího okolí doprovázelo i vývoj starověkých civilizací. Mnohé písemné doklady o cestování.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_17.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
1. Úvodní hodina – Postavení a činnost CK. Činnost CK a CA Zákon o živnostenském podnikání Podmínky provozování CK Podmínky provozování CA.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_20.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Škola jako partner firmy
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Výrobní faktory organizace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Trasování a sestavení programu zájezdu
Základní pojmy v cestovním ruchu, podnikání v cestovním ruchu, činnosti a povinnosti cestovní kanceláře.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Střední škola hotelnictví a gastronomie Prezentační a výukový materiál k volbě povolání Člověk a svět práce Střední škola hotelnictví a gastronomie Praha Klánovice

Na úvod hotelova-skola.cz Milí žáci, naše škola již 50 let připravuje budoucí pracovníky pro práci v hotelnictví, gastronomii a nově také v cestovním ruchu. Naši absolventi nacházejí uplatnění nejen v rámci České republiky, ale i v zahraničí. Rozhodnutí o vašem budoucím povolání je závažným krokem, a tak nám dovolte, abychom vám představili, jaké jsou možnosti vašeho budoucího uplatnění, pokud se rozhodnete pro studium některého z těchto oborů.

Pár slov o nás hotelova-skola.cz Jsme škola rodinného typu 20 minut od centra Prahy v krásném prostředí klánovického lesa. Máme vlastní domov mládeže v areálu školy. Respektujeme individualitu a osobnost každého žáka.

Pár slov o nás hotelova-skola.cz Zajišťujeme praxi na špičkových pracovištích v Praze včetně Parlamentu ČR. Našim žákům nabízíme mezinárodní stáže a praxe. Nabízíme také motivační příspěvky a stipendia.

Škola roku hotelova-skola.cz V loňském roce jsme od Asociace hotelů a restaurací ČR získali prestižní ocenění Škola roku 2012

Studijní obory U nás můžete studovat hotelova-skola.cz U nás můžete studovat Hotelnictví Cestovní ruch Gastronomii Kuchař-číšník Podnikání

Představení jednotlivých oborů vzdělání hotelova-skola.cz Absolventi maturitních oborů mohou samozřejmě pokračovat ve studiu na vyšších odborných školách nebo vysokých školách v oblasti gastronomie, hotelnictví, turismu nebo v ekonomických oborech. V rámci odborné praxe mají žáci možnost vyjet na 3 – 4 týdny do Norska, Německa, Španělska nebo na Slovensko.

Hotelnictví hotelova-skola.cz Obor připravuje žáky na pozici pracovníka středního managementu pro oblast hotelových služeb a cestovního ruchu. Kromě všeobecných předmětů a dvou povinných cizích jazyků jsou vyučovány především předměty odborné, zaměřené na hotelový provoz, cestovní ruch, IT technologii, ekonomiku a podnikání, fiktivní firmu, techniku obsluhy a služeb, komunikaci ve službách a další.

Hotelnictví hotelova-skola.cz

Hotelnictví hotelova-skola.cz Odborná praxe je během prvních dvou ročníků zaměřena na oblast gastronomie, žáci ji vykonávají v kuchyni a v obsluze nejprve ve školní jídelně, později ve 4* hotelu Clarion. Ve 3. a 4. ročníku je odborná praxe již zaměřena na oblast cestovního ruchu a hotelnictví, žáci se seznámí s provozem v agentuře CzechTourism a v recepci hotelu Paříž. Pro vzdělávání v tomto oboru by měl mít žák zájem hlavně o cizí jazyky, český jazyk a zeměpis.

Hotelnictví hotelova-skola.cz

Cestovní ruch hotelova-skola.cz Obor je zaměřen na přípravu pracovníků v oblasti cestovního ruchu. Kromě všeobecných předmětů a dvou povinných cizích jazyků jsou vyučovány především předměty odborné, zaměřené na zeměpis a služby cestovního ruchu, regionální gastronomii, dějiny kultury, IT technologie, ekonomiku a podnikání, lázeňské a průvodcovské služby, fiktivní firmu, a další.

Cestovní ruch hotelova-skola.cz

Cestovní ruch hotelova-skola.cz Odborná praxe je zaměřena především na oblast cestovního ruchu, žáci se seznámí s různými činnostmi v agentuře CzechTourism a v recepci hotelu Paříž. V rámci předmětů zdraví a výživa, regionální gastronomie a komunikace ve službách budou absolvovat část praxe i v gastronomickém provozu. Pro vzdělávání v tomto oboru by měl mít žák zájem hlavně o cizí jazyky, český jazyk a zeměpis.

Cestovní ruch hotelova-skola.cz

Gastronomie hotelova-skola.cz Obor je zaměřen na přípravu pracovníků v gastronomické oblasti. Kromě všeobecných předmětů a dvou povinných cizích jazyků jsou vyučovány především předměty odborné, zaměřené na technologii přípravy pokrmů, výživu, potraviny a nápoje, stolničení, komunikaci ve službách, ekonomiku a podnikání, IT technologie a další.

Gastronomie hotelova-skola.cz

Gastronomie hotelova-skola.cz Odborná praxe probíhá v 1. a ve 2. ročníku jeden den v týdnu a ve 3. a ve 4. ročníku 4 dny 1x za 14 dní. Žáci se střídají na pracovištích, se kterými má škola uzavřenou smlouvu. Jsou to např. hotel Marriot, DAP, Leonardo, Clarion, Parlament ČR a další. Pro vzdělávání v tomto oboru by měl mít žák ZŠ hlavně zájem o obor, o cizí jazyky a český jazyk.

Gastronomie hotelova-skola.cz

Kuchař - číšník hotelova-skola.cz Tento obor je určen pro ty, kteří rádi vaří nebo komunikují s lidmi, ale jejich školní výsledky nepředpokládají studium maturitního oboru. Výuka probíhá v týdenních cyklech (praxe, teorie), žáci se střídají na jednotlivých pracovištích, se kterými má škola uzavřenou smlouvu. Jsou to např. hotel Marriot, DAP, Leonardo, Clarion, Parlament ČR a další.

Kuchař - číšník hotelova-skola.cz

Kuchař - číšník hotelova-skola.cz Ve třetím ročníku se žáci mohou rozhodnout, zda se budou specializovat na kuchaře nebo číšníka. Pro vzdělávání v tomto oboru by měl mít žák ZŠ hlavně zájem o obor a být aktivní v praktických činnostech.

Kuchař - číšník hotelova-skola.cz

Volba povolání hotelova-skola.cz Po absolvování studia můžete pracovat na zajímavých pracovních pozicích. Na následujících snímcích uvidíte pro jednotlivé obory možné pracovní pozice a příslušnou pracovní náplň.

Pracovník hotelového a gastronomického provozu hotelova-skola.cz Zabezpečuje činnosti v oblasti stravovacích a ubytovacích služeb Jednání s inspekčními orgány Kontrola kvality poskytovaných služeb Projednávání a přijímání objednávek od zákazníků Provádění pokladních operací Řízení a organizace pracovníků a činností k zabezpečení plynulého provozu Řešení reklamací a stížností zákazníků Spoluvytváření obchodní strategie Zajišťování technického vybavení a údržby určeného úseku Základní komunikace se zákazníky v cizím jazyce

Provozní hotelova-skola.cz Organizuje a řídí provoz úseku, vyřizuje objednávky a reklamace, zajišťuje technické vybavení a jeho údržbu Poskytování informací o poskytovaných službách a jejich cenách zákazníkům Řešení reklamací a stížností zákazníků Kalkulace cen poskytovaných služeb Projednávání a přijímání objednávek včetně vedení evidence Provádění kontroly správnosti pokladních operací a jejich evidence Jednání s inspekčními orgány Řízení a organizace pracovníků a činností k zabezpečení plynulého provozu Řízení kvality poskytovaných služeb

Pracovník ubytování v malých ubytovacích zařízeních hotelova-skola.cz Zajišťuje komplexní chod ubytovacího zařízení včetně zajištění doprovodných služeb Administrování ubytovacího procesu hostů Jednání s obchodními partnery, dodavateli a úřady Monitorování spokojenosti hostů a realizování aktivit k utváření vhodného dojmu hostů Nakupování zboží a provozního materiálu Obsluhování hotelových rezervačních systémů – PMS Přijímání rezervací, registrování přijíždějících hostů a související nabízení dalších různých variant služeb Řešení připomínek a stížností hostů a další...

Recepční Zajišťuje ubytování a doplňkové služby v ubytovacím zařízení hotelova-skola.cz Zajišťuje ubytování a doplňkové služby v ubytovacím zařízení Komunikace se zákazníky v cizím jazyce Nabízení a prodej doprovodných služeb Pokladní činnosti včetně vedení účetní evidence Poskytování informací o nabízených službách Vyřizování reklamací hostů Prodej a evidence prodeje doplňkového sortimentu Provádění směnárenské činnosti Předávání pokynů spolupracovníkům zajišťujícím servis hotelovým hostům Příjem a evidence hostů

Prodejce cestovní agentury hotelova-skola.cz Zprostředkovává prodej tuzemských, zahraničních a kombinovaných zájezdů cestovních kanceláří Koordinování přípravy zájezdů na míru s objednavatelem Poskytování informací k zájezdům Poskytování poradenské služby včetně vyřizování reklamací Prodej zájezdů a vyúčtovávání poskytovaných služeb Příprava, organizování a realizace prodeje zájezdů cestovních kanceláří Vedení požadovaných evidencí - evidence prodaných služeb, přijatých plateb, přijatých dokladů, evidence vydané dokumentace, poukázek, apod.

Pracovník cestovní kanceláře hotelova-skola.cz Připravuje a zajišťuje tuzemské a zahraniční zájezdy, zajišťuje jejich prodej a poskytuje informace Jednání s pojišťovnami, dopravci a partnery v oblasti cestovního ruchu Komunikace se zahraničními partnery cestovní kanceláře Kontrola dodržení programů a itineráře tras zájezdových skupin Kontrola kvality ubytovacích kapacit a dalších poskytovaných služeb Pomoc při řešení krizových situací klientů Poskytování klientského servisu - informačních, poradenských a organizačních služeb Tlumočení a odborná pomoc klientům Organizace sportovních a společenských aktivit a zábavy pro děti i dospělé

Vedoucí zájezdu hotelova-skola.cz Je pověřeným zástupcem CK odpovědným za řádný průběh zájezdu a spokojenost klientů Komunikace se zahraničními partnery cestovní kanceláře Kontrola dodržení programů a itineráře tras zájezdů Kontrola kvality ubytovacích kapacit a dalších poskytovaných služeb Pomoc při řešení krizových situací klientů Organizační zajištění programu, včetně ubytování a dalších služeb během zájezdu Poskytování klientského servisu během zájezdu Tlumočení a odborná pomoc účastníkům zájezdu Technický doprovod turistické skupiny během celého zájezdu

Místní zástupce cestovní kanceláře hotelova-skola.cz Je pověřeným zástupcem cestovní kanceláře, který poskytuje cestujícím klientům potřebný servis Doprovod klientů cestovní kanceláře na místo určení Komunikace se zahraničními partnery cestovní kanceláře Kontrola připravenosti ubytovacích kapacit a dalších plánovaných služeb před příjezdem klientů Pomoc při řešení krizových situací klientů Poskytování klientského servisu v místě destinace Prodej a organizační zajištění výletů, případně dalších služeb pořádaných cestovní kanceláří Zabezpečení a organizace sportovních a společenských aktivit a organizace zábavy pro děti i dospělé

Animátor cestovní kanceláře hotelova-skola.cz Zajišťuje a organizuje vhodné volnočasové kulturní a sportovní aktivity pro účastníky zájezdů Identifikace, příprava a realizace animačních aktivit pro odborně a účelově zaměřené zájezdy (sportovní, kulturní, oborové apod.) Motivování klientů k aktivnímu zapojení do připravených animačních aktivit Příprava a realizace aktivních a pasivních kulturních vystoupení pro děti Příprava a realizace aktivních a pasivních kulturních vystoupení pro dospělé Realizování animačních programů a jejich nabízení v průběhu zájezdu podle zájmu účastníků zájezdů Vyhledávání vhodných ubytovacích zařízení, spolupracovníků a dodavatelů služeb pro animační programy

Prodejce v cestovní kanceláři hotelova-skola.cz Zajišťuje prodej zájezdů a poskytuje informace klientům cestovní kanceláře Jednání s klienty cestovní kanceláře Koordinování přípravy zájezdů na míru s objednavatelem Poskytování informací k jednotlivým zájezdům Poskytování poradenské služby včetně vyřizování reklamací Prodej zájezdů a vyúčtovávání poskytovaných služeb Příprava, organizování a realizace prodeje zájezdů cestovní kanceláře Vedení požadovaných evidencí - prodaných služeb, přijatých plateb, přijatých dokladů, evidence vydané dokumentace, poukázek, apod.

Pracovník turistického informačního centra hotelova-skola.cz Poskytuje informační servis a poradenství návštěvníkům regionu a místním občanům Aktualizace databáze ubytovacích kapacit, stravovacích zařízení a turistických cílů Aktualizace databáze úřadů, organizací, institucí, firem a obchodů Tvorba tiskových zpráv a prezentací věnovaných turistice a cestovnímu ruchu Poskytování informací veřejnosti v českém a cizím jazyce Spolupráce při tvorbě a zpracovávání projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v turistické oblasti Zajišťování propagačních materiálů z oblasti cestovního ruchu

Barman Připravuje a podává míchané nealkoholické a alkoholické nápoje hotelova-skola.cz Připravuje a podává míchané nealkoholické a alkoholické nápoje Obsluha barových zařízení Péče o vybavení baru Podávání a servírování nápojů Provádění odborné instruktáže u speciálních nápojů Příprava širokého sortimentu míchaných nealkoholických a alkoholických nápojů také podle speciálních či vlastních receptur Spolupráce při přípravě a obsluze při slavnostních akcích Uskladňování a kontrola zboží a předmětů používaných v restauraci Uskladňování a ošetřování nápojů, ovoce, přísad a surovin Vyúčtování tržeb

Kuchař Samostatně připravuje, upravuje a podává studená i teplá jídla hotelova-skola.cz Samostatně připravuje, upravuje a podává studená i teplá jídla Aranžování bufetů a banketů, vydávání pokrmů Ošetřování kuchyňského náčiní a vybavení Příprava a úprava produktů a pokrmů Sestavování jídelního lístku a sledu pokrmů Součinnost při zjišťování nákladů Spolupráce při objednávání, přejímce, přezkušování, skladování a konzervaci zboží Zpracování a úprava polotovarů

Sommelier hotelova-skola.cz Spoluvytváří gastronomický koncept, zejména pečuje o uskladněná vína, nabízí a servíruje vína Nabízení a prezentace vín Navrhování a vhodných kombinací vín a pokrmů Péče o sklo, karafy a další pomůcky Péče o uložení, skladování a temperaci vín Péče o vybavení baru nebo restaurace Provádění servisu a dekantace vín Servírování vína Tvorba vinného lístku

Číšník Samostatně servíruje a prodává pokrmy a nápoje hotelova-skola.cz Samostatně servíruje a prodává pokrmy a nápoje Dokončování přípravy jídel u stolu (flambování, tranšírování) Inkaso plateb a spolupráce s pokladnou Odborná instruktáž u speciálních pokrmů a nápojů Ošetřování a nalévání nápojů Péče o používané předměty Přijímání a umísťování hostů, poskytování rad hostům Přijímání objednávek Příprava a aranžování místností a tabulí Servírování a vydávání pokrmů a nápojů Účast na přípravě a obsluze při slavnostních akcích Uskladňování a kontrola zboží a předmětů používaných v restauraci

Zaujala vás některá z těchto zajímavých profesí? Studujte u nás hotelova-skola.cz Zaujala vás některá z těchto zajímavých profesí? Budeme velmi rádi, pokud se rozhodnete studovat právě u nás!

facebook.com/hotelovka Na viděnou :) hotelova-skola.cz Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s.r.o. Praha 9 - Klánovice www.hotelova-skola.cz facebook.com/hotelovka Některé použité materiály byly převzaty z webu www.infoabsolvent.cz