RASC Systémový přístup a Big Data

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář MEDSOFT dubna 2016 Hotel Academic, Roztoky u Prahy Národní architektura eHealth Ing. Jiří Borej, CGEIT Koordinátor Národní strategie.
Advertisements

Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Tvorba Národní strategie elektronického zdravotnictví České Republiky 2015 – 2020 Prezentace pro Zdravotní výbor PSP ČR 27. ledna
1 Koordinátor S 1 Příprava vedoucích pracovníků a koordinátorů středních odborných škol na tvorbu a realizaci ŠVP.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
CESTA PRO CHYTROU BUDOUCNOST. SMART CITIES Teorie?Koncepce? Realita? Neohraničený urbanistický koncept Informační technologie pro efektivní správu měst.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
model fungování a praxe
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů
Zkušenosti s implementací vybraných požadavků ISO 9001:2015
Inovace a regionální rozvoj
Hlavní město praha a integrace cizinců
RASC Standardy řízení služeb
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
eRecept – komunikace se základními registry
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Příprava programového období 2014–2020
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Obchodní plán projektu
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Projekt realizace referenčního rozhraní
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
RASC a Veřejné služby typu Smart City
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Kraj Vysočina, CAF a cesta ke zlatu
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Národní akční plán čisté mobility
Model intenzivní podpory
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Veřejná správa - pojem, reformy, systém a trendy reforem v ČR
Transkript prezentace:

RASC Systémový přístup a Big Data RADA a AKADEMIE pro SMART CITY „4.0, eGov, eHealth, Smart City, Open Data, Big Data, DataQ, eKomunikace, Bezpečnost, Kyberbezpečnost, Sdílení, Vzdělávání“

RASC Jsme připraveni stát se Vašimi průvodci ve světě Digitální transformace (včetně SMART CITY) i partnery v klíčových rozhodnutích a procesech přípravy a realizace projektů

Smart City, Digitální transformace a role eGovernment Cesta ke Společnosti 4.0 = cesta strategie Digitální transformace Od dat k informacím a od informací ke znalostem Solidní infrastruktura (back-end) eGovernmentu Posun v rozvoji eGovernmentu k využívání back-endových funkcí pro integraci dat a obsluhu klientů (front-end)

Big data jako součást egovernmentu a zároveň předpoklad chytrých konceptů Digitální transformace souvisí se sběrem a užitím Big Data a internetem DataQ – kvalita dat Poptávka po Big Data je základním akcelerátorem Smart City Logika kData a kGovernment Potenciál Big Data Hubů Koordinační role regionů / rezortů

Aktuální eGovernment Zdroj: RNDr. Petr Tiller, MVČR odbor hlavního architekta; pro RASC

Úskalí implementace konceptu SMART City Jednotlivé koncepty SC a jejich přínosy jsou často definovány velmi neurčitě. Zásadně neobsahují komunitární principy a standardizaci Nabízí řadu přístupů v širokém portfoliu oblastí (vertikál) a ještě více možných technologických řešení v těchto vertikálách. Nenabízí ale příliš koncepčně pojatých řešení, které by měly charakter koncepčních rámců (frameworks) nebo platforem (horizontální řešení) integrujících jednotlivá dílčí řešení ve vertikálních oblastech do provázaného celku.

Návrh Systémového Přístupu K Problematice Smart city SC vyžadují z principu globální („enterprise“) přístup, zahrnující nejen technologie, ale i procesy a různé formy komunikace s občany, motivační faktory a netradiční obchodní modely a nové koncepty (participace občanů, mobilní aplikace, aplikace vyvíjené třetími stranami na open daty nebo API města), kde již nelze vystačit s tradiční ICT strategií, ale je nutné využívat přístupů z oblasti enterprise architektury.

Návrh řešení Kompatibilních S BEST PRACTICE V EGOVermentu Vytvoření referenční SC architektury – seznam povinných/doporučených komponent a funkcí, které by měl obsahovat zobecněný framework SC Architektonický „dotazník“ / typizovaný projekt – smysluplný schvalovací proces pro žádosti o finanční podporu např. založený na hodnocení naplňování referenčního modelu SC pro kraje a podporující principy spolupráce a sdílení služeb

Návrh ŘEŠENÍ KOMPATIBILNÍ S BEST PRACTICE V EGOVERNMENTU Architektonicky řízený přístup k implementaci je již nyní základem plánování jakéhokoliv projektu na úrovni státní správy a mělo by tom tak být i v případě plánování SC projektů na úrovni samosprávy. Plánování cílů Realizace procesů Monitorování a sledování procesů Vyhodnocení výkonnosti procesů Přijetí opatření ke změnám V samosprávě obvyklý postup (viz. např. best practise při implementaci ISO ve VS, tzv. PDCA cyklus)

Návrh ŘEŠENÍ KOMPATIBILNÍ S „REFERENČNÍ ARCHITEKTUROU“ EGOVERNMENTU Analyzovat a popsat stávající stav IS a souvisejících aktiv v rozsahu vertikál SC (AS-IS) Pomoci definovat vizi a misi SC a navrhnout ideální cílový stav (TO-BE) Analyzovat souvislosti - co a kdy je třeba udělat, abychom se dostali do cílového stavu (Gap Analysis) Nadefinovat a naplánovat posloupnost dílčích projektů vedoucích k cílovým stavům k danému termínu (Národní cíle, Project roadmap)

Lessons learned - eGovernment: základem je dobrá strategie a její gestoři Dobrá strategie = jednoduchá strategie Role gestora strategie je mj. Know-how Networking Politická podpora Definice potřeb a řešení Komunismus = sověty + elektrifikace SMARTCITY = ??? + ??? Od nepopsaného k popsanému, od popsaného k poznanému!

Lessons learned - eGovernment: DOBRÁ strategie v pár tezích Dobrá tj. jednoduchá strategie obsahuje * * Vize Popis současného stavu Objektivně Celostně Stručně Výstižně Podloženě * Opatření Cílový stav Rozdílová analýza Implementace Udržitelnost * Cíle Globální Strategické Specifické Více: www.verejne-strategie.cz

Lessons learned - eGovernment: Aneb jak poznám, že je chytrá??? SMARTCITY = zlepšení + kvality + života

Lessons learned - eGovernment: Aneb možná chytrá, ale bez strategie… Lavička je vpravo dole…

S Vámi to půjde lépe! Děkuji za pozornost!