Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_42_INOVACE_415_KRUŽNICE, KRUH
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
POLOPŘÍMKA.
KRUŽNICE KRUH Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VY_42_INOVACE_116_KRUŽNICE,KRUH Jméno autora VMIng. M. Lačná Datum vytvoření VMlistopad 2011 Ročník použití VM8. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Hry „Ň“ V Prezentaci naleznete aktivity na upevnění a trénink hlásky ň. První jsou kartičky, které slouží k seznámení s obrázky. Druhá aktivita je pexeso.
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozvoj fonematického sluchu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Porozumění řeči – MÁ x NEMÁ interaktivní
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat.
Prezentaci by měl proběhnout řízený rozhovor (beseda) s dětmi
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
LABEL THE CARDINAL POINTS
Kde se opravují auta? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
DOBBLE LOGOPEDIE Hláska K
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
CHARAKTERISTIKA VNĚJŠÍ
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
SKLÁDÁME SLOVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
HRY – hláska „Č“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
HRY – hláska „Š“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Prvouka – části lidského těla a kostra
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
PEXESO Ostré sykavky – C
pedagogických pracovníků (NÚV).
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Hry „Ď“ V Prezentaci naleznete tři hry na upevnění a trénink hlásky ď.
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Rozvíjíme zrakovou paměť
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Ahoj. Jmenuji se Kroužek a musím se dostat do mého domečku
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Kružnice Kruh

KRUŽNICE KRUH

KRUH Terč Disk Talíř

KRUŽNICE Kružnice jsou všechny body v rovině, které mají k danému pevnému bodu S stejnou vzdálenost. Tomuto bodu říkáme střed kružnice. Vzdálenost bodů na kružnici ke středu nazýváme poloměr kružnice. Poloměr značíme písmenem r. r S r S

l k S d = 2 x r průměr d U kružnice určujeme: střed střed S název l poloměr r průměr d název l l k S r S d d = 2 x r

S kružnicí úzce souvisí i termín kruh. Kruh je složený ze všech bodů na kružnici a ze všech bodů, které leží mezi středem S a kružnicí. S

L S U kruhu určujeme: stře S poloměr r průměr d S r d NEZAPOMEŇ, ŽE KE KRUHU PATŘÍ VŠECHNY BODY NA KRUŽNICI A VŠECHNY BODY MEZI KRUŽNICÍ A STŘEDEM KRUŽNICE!

CVIČENÍ Narýsuj kružnici n o poloměru 5 cm. Narýsuj kruh L o poloměru 6 cm. Narýsuj kružnici k poloměru 7 cm. Vyznač poloměr kružnice k zeleně a průměr kružnice k modře.

CVIČENÍ Narýsuj kružnici k o poloměru 7 cm a vyznač bod A, který náleží kružnici k, vyznač bod B, který nenáleží kružnici k. 2. Narýsuj kruh M o poloměru 6 cm a vyznač bod E, který náleží kruhu M, vyznač bod F, který nenáleží kruhu M.

DAŘILO SE TI ? JSI JEDNIČKA!

Zdroje obrázků: [cit. 2014-10-23] Zdroje obrázků: [cit. 2014-10-23]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Target Plano …………………………………………………....……. <http://www.clker.com/clipart-target-plano.html> Disc………………………………………..…………….…..……………….………… <http://www.clker.com/clipart-disc.html> Pencil …………………………………………………………………….……….. <http://www.clker.com/clipart-15848.html> Roundel Ghana ………………..………………………..…………..……....<http://www.clker.com/clipart-28361.html> Man Face World Label……………………….…………………….….. <http://www.clker.com/clipart-12236.html> Red Hair Female Cartoon Fac….… <http://www.clker.com/clipart-red-hair-female-cartoon-face.html>