„Cesta k udržitelnému rozvoji Vsetínska“ Projekt CZ0109 Modul č. 5 EKOMAPA VALAŠSKA PŘÍRODA VALAŠSKA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VSETÍN a jeho snaha o pokrok v oblasti životního prostředí
Advertisements

Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Nikola Malá, 3.A Gymnázium U Balvanu březen 2013
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Jan Miklín Katedra fyzické geografie a geoekologie Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Povodňový informační systém Ing
Eva Měráková, Lenka Jandová
Průvodce po minerálních pramenech Českého lesa
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
Ochrana přírody 5. Ročník LI.

NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
Institut environmentálního inženýrství 546
zaměřují se také ochranou neživé přírody
GEOLOGICKÉ VĚDY z řeckého geos (Země) a logos (věda) vědy o Zemi
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Ekosystém Prchalová, K..
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
SPEKTRÁLNÍ INDEXY ve fyzickogeografickém a geologickém výzkumu
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Využití mapového serveru pro IS GP Aleš Bartečko vedoucí práce: Ing. Jan Růžička Geologický pavilon Prof. F. Pošepného IGI HGF VŠB - TU Ostrava.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Úvod Zhodnocení realizace cílů projektu z pozice českého partnera Jméno:doc.Ing.Milan Mikoláš,Ph.D. Instituce:VŠB –TU Ostrava Ostrava
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Petr Salamon.  Jaké individuální životní motivy způsobily, že se brněnští environmentalisté vydali tímto směrem?  V rámci druhé otázky jsem se snažil.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Geologické vědy zkoumají neživou přírodu = základní podmínky pro život organismů, zdroj nerostných surovin Mineralogie – nauka o nerostech.
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
PRŮBĚH DOKUMENTACE UNIVERZITNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU MZLU V BRNĚ
Náplň a význam fytocenologie
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Územně analytické podklady
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

„Cesta k udržitelnému rozvoji Vsetínska“ Projekt CZ0109 Modul č. 5 EKOMAPA VALAŠSKA PŘÍRODA VALAŠSKA

CÍLE MODULU aktualizace a dokumentace dat o stavu přírodního prostředí Valašska zpracování web aplikace dostupnost široké i odborné veřejnosti prezentace výstupů prostřednictvím web dynamická správa informací a jejich pravidelná aktualizace zdroj informací zvláště pro environmentální výchovu a výuku

Výchozí stav Publikace „Příroda Valašska“ 2001, vydal ZO ČSOP Orchidea celkem 504 stran A4 a 64 sstran barevných příloh Na knize se podílelo 52 autorů, 16 lektorů a okolo 100 přispivatelů Celková doba zpracování textů – 2 roky

OBSAH I. Základní údaje Geologie Paleontologie Mineralogie a petrologie Geologický vývoj Geomorfologie Pseudokrasové jevy Hydrologie

OBSAH II. Klimatologie Pedologie Lesy Biota a její vývoj Viry a bakterie Rostliny Houby a lišejníky

OBSAH III. Živočichové Vodni ekosystemy a hydrobiologie Sídelní zeleň a parky Výzkum přírody Příroda a ekologická výchova Popis přírody v obcích

CÍLOVÉ SKUPINY učitelé a žáci – základní a střední školy studenti VŠ odborná veřejnost orgány státní ochrany přírody obce a města regionu návštěvníci a turisté

Aplikace na webu

Dosud zpracováno provedena aktualizace dat a informací mezi lety 2001 až 2010 zvláště v oblasti živočichové, rostliny a popis přírody v obcích kniha převedena na web stránky, původní publikace po kapitolách ve formátu pdf zabezpečena fotodokumentace příprava mapových podkladů pro lepší orientaci (v těch případech, je-li to vhodné)

VÝHODY PROJEKTU dostupnost informací a možnost s nimi pracovat proti knize možnost rozšíření jak v textové, tak hlavně ve fotogalerii udržitelnost projektu je zajištěna do roku 2015 flexibilita zvoleného prostředí

Děkuji za pozornost Jiří Trezner