ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Advertisements

Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 2.2 VZNIK NOVÝCH A ROZVOJ EXISTUJÍCÍCH PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT V OBLASTI SOCIÁLNÍHO.
A.I. Consulting s.r.o. Na Klaudiánce 781/ Praha 4.
Petr Prášek Veřejné zakázky v OP VK Veřejné zakázky v OP VK.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Seminář pro žadatele IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek červen 2016.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Veřejné zakázky v rámci OP VK pro GP administrované Ústeckým krajem.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Seminář pro žadatele k 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
1 Lesná - Workshop pro příjemce Administrace projektu ( projektová část ) Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 2.1 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI SLUŽEB VEDOUCÍ.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP Josef Jemelka Oddělení veřejných zakázek OPŽP Státní fond životního prostředí ČR.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
Veřejné zakázky malého rozsahu ve světle základních zásad
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
jako forma kontroly ve veřejné správě
Seminář „Kontrola výdajů“ v rámci programu Interreg CENTRAL EUROPE
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
veřejných zakázek IROP
Informace k e-tržišti Gemin
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI Z OPERAČNÍHO PRGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Seminář pro žadatele k 13. výzvě IROP „Revitalizace vybraných památek"
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Veřejné zakázky v rámci malého projektu
REALIZACE A Kontrola Výběrových řízení v opz
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Transkript prezentace:

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012

Základní dokumenty 1)Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zadávací řízení – postup zadavatele podle zákona 2) Příručka pro příjemce finanční podpory z OP VK – kapitola 7 – Závazné postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK. Realizace veřejných zakázek malého rozsahu, na které se nevztahuje zákon č. 137/2006 Sb. Výběrové řízení – postup dle závazných postupů (od zadání zakázky po uzavření smlouvy nebo zrušení VŘ)

Obecné zásady při zadávání zakázek  Transparentnost  Rovné zacházení  Zákaz diskriminace Proporcionalita (Příručka pro příjemce) Vzájemné uznávání osvědčení (Příručka pro příjemce)

Dělení zakázek dle předmětu  zakázka na dodávky  zakázka na stavební práce  zakázka na služby

Veřejné zakázky malého rozsahu  nejsou upraveny zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách  Uplatňují se Závazné postupy pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK (Příručka pro příjemce)  Pokud závazné postupy některé případy neupravují – aplikuje se analogicky výklad zákona v rámci OP VK jsou VZMR rozděleny do 2 kategorií: a)0 – Kč bez DPH b) – nedosahující Kč bez DPH

0 – Kč  nemusí být prováděno výběrové řízení; stačí zaslat přímo objednávku jednomu vhodnému dodavateli písemně či elektronicky x výjimku tvoří příspěvkové organizace (řídí se Směrnicí Rady LK)  netřeba uzavírat písemnou smlouvu  postupovat hospodárně; cena v místě a čase obvyklá  v případě nákupu drobných položek (do Kč) stačí doložit paragon  V případě nákupu položek nad Kč – nutná archivace potvrzené objednávky dodavatelem  Prokázání úmyslu zadat zakázku

– nedosahující Kč  k podání nabídky písemně či elektronicky vyzvat min. 3 dodavatele a současně uveřejnit výzvu na webových stránkách ZS.  lhůta pro podání nabídek minimálně 10 kalendářních dnů od odeslání výzvy (prokázat podacím lístkem, doručenkou mailu)  Hodnocení nabídek 3 člennou hodnotící komisí  protokol / zápis o posouzení a hodnocení nabídek  s vybraným dodavatelem musí být uzavřena písemná smlouva

Uveřejňování smluv  – Kč bez DPH uveřejnění smlouvy včetně všech dodatků a protokolu o hodnocení nabídek na webu MŠMT či ZS  nad Kč bez DPH uveřejnění smlouvy na profilu zadavatele (do 15ti dnů od uzavření smlouvy)

Stanovení předmětu zakázky  všechna obdobná a spolu související plnění, které zadavatel zamýšlí zadat v průběhu jednoho účetního období  všechna plnění místně, časově a věcně spolu související  plnění jejichž předměty plnění tvoří jeden funkční celek (PC, notebooky, tiskárny)  Pokud nedojde k sečtení předmětu plnění zakázky, pak musí zadavatel řádně zdůvodnit a prokázat, že nešlo o související plnění.

Výzva k podání nabídek  min. obsah výzvy stanovuje Příručka pro příjemce Pochybení administrativního charakteru:  neuvedení informace o tom, že se nejedná o zadávací řízení dle zákona č. 137/2006 Sb.  neuvedení informace o tom, v jakém jazyce musí být nabídka podána  chybějící podpis statutárního zástupce a datum vyhotovení výzvy  Archivace veškeré dokumentace (včetně obálek)  Neuvedení místa plnění

Závažná pochybení  nedodržení postupů dle výše předpokládané hodnoty zakázky  Uveřejnění výzvy na webu ZS/MŠMT => neuveřejnění výsledku VŘ  dělení zakázek  nedodržení hodnotících kritérií stanovených ve výzvě / diskriminační kritéria  uvádění konkrétních obchodních značek výrobků zejména v IT oblasti  Nedodržení stanovené lhůty pro podání nabídek  zákaz účelového dělení předpokládané hodnoty zakázky tak, aby zadavatel dosáhl snížení její předpokládané hodnoty  Povinnost sčítat předpokládanou hodnotu zakázek za celou organizaci  Uzavření smlouvy v rozporu s PpP  Uzavření smlouvy s uchazečem, který nesplnil podmínky a měl být vyřazen

Hodnocení nabídek  Provádí hodnotící komise 1.Posuzování z hlediska úplnosti - je-li nabídka neúplná z hlediska formálních požadavků – může zadavatel vyzvat uchazeče k doplnění nabídky 2.Posuzování z hlediska splnění zadávacích podmínek 3.Hodnocení nabídek - dle hodnotících kritérií uvedených ve výzvě Dílčím hodnotícím kritériem nemohou být smluvní podmínky (smluvní pokuty/sankce) nebo platební podmínky.

Hodnocení nabídek Hodnotící komisi tvoří minimálně 3 osoby (čestné prohlášení) Zápis z jednání hodnotící komise musí min. obsahovat: - seznam oslovených uchazečů a seznam doručených nabídek - seznam uchazečů vyzvaných k doplnění nabídky (byli-li vyzváni) - seznam posouzených a vyřazených nabídek + důvod vyřazení - popis způsobu hodnocení nabídek - výsledek hodnocení - odůvodnění výsledku hodnocení - údaj o složení hodnotící komise

Oznámení o výsledku výběrového řízení  je zasíláno všem uchazečům, kteří podali nabídky a nebyli vyloučeni Oznámení musí obsahovat: - identifikační údaje uchazečů, jejichž nabídka byla hodnocena - výsledek hodnocení včetně pořadí nabídek - případná informace o zrušení výběrového řízení  Oznámení o výsledku výběrového řízení musí být uveřejněno na stejném místě jako oznámení o jeho zahájení, resp. Výzva (byla-li uveřejněna např. na webových stránkách ZS)

Dokumenty vyžadované při kontrolách výzva k podání nabídek doklad o oslovení min. počtu uchazečů (podací lístek, dodejka, ) doklad o uveřejnění výzvy k podání nabídek a doklad o uveřejnění výsledku VŘ (např. printscreen webové stránky) originály nabídek podaných uchazeči zápis o posouzení a hodnocení nabídek (podepsaný oprávněnými osobami) smlouva uzavřená s vybraným dodavatelem text oznámení o výsledku výběrového řízení zaslaný všem uchazečům, vč. dokladů prokazujících jeho odeslání (podací lístek, dodejka)

Seznam formulářů Vzory formulářů:  Výzva k podání nabídky  Krycí list nabídky  Čestné prohlášení o nestrannosti a nepodjatosti  Zápis o posouzení a hodnocení nabídek  Výsledek výzvy k podání nabídek Formuláře jsou ke stažení na Možnost konzultace k výběrovému řízení – příslušný projektový manažer

DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Andrea Faltusová Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů