Setkání zaměstnanců Pedagogické záležitosti So ň a Vávrová, Libor Marek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Advertisements

Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Národní kvalifikační rámec České republiky a projekt Q-RAM
ECTS a Ostravská univerzita v Ostravě
Kreditový systém Předsednictvo Rady vysokých škol 14. Zasedání – , Praha.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Zásady financování a pravidla stanovení rozpočtu veřejných vysokých škol pro rok 2011 a další Vlastimil Růžička MŠMT 16. června
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
vlastní hodnocení školy
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Londýnské ohlasy Londýnské ohlasy Boloňský proces ■ vyjádřena celková spokojenost ■ účastní se 49 zemí ■ strukturované studium Spokojenost.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Evropská jazyková cena Label Praha, Historie programu iniciativa vycházející z dokumentu vydaného EK v roce 1992 – „White Paper“ v ČR od.
BOLOŇSKÝ PROCES - INTERNACIONALIZACE INFORMACE Z KONFERENCE MINISTRŮ VYS. ŠKOLSTVÍ BERGEN Prezentace pro předsednictvo RVŠ, Pavel.
Zásady SLP, ČSN EN ISO 15189:2003 SLP – správná laboratorní práce
Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen 2011 – listopad 2011 (3 řádná zasedání: , a )
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
VYSOKÁ ŠKOLA PODNIKÁNÍ, a.s., OSTRAVA PREZENTACE K DS LABEL SEMINÁŘ RADY VŠ
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Setkání zaměstnanců Studijní blok – 2. část Soňa Vávrová.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Setkání zaměstnanců FHS Studijní blok - 3. část Studijní agenda Pavla Lečbychová.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.
Setkání zaměstnanců FHS Studijní blok – 1. část Libor Marek.
Indikátory naplňování Dlouhodobého záměru MŠMT na období 2011 – 2015 Praha, MŠMT, Brno, JAMU,
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Fakulta zdravotnických studií
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Technické znalectví a pojišťovnictví
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zajištění kvality studijních programů
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Důležité informace k organizaci SZZ v lednu 2014
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Kreditní systém studia
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Transkript prezentace:

Setkání zaměstnanců Pedagogické záležitosti So ň a Vávrová, Libor Marek

OBSAH Mgr. Soňa Vávrová, Ph.D. Studijní obory Reakreditace a akreditace Hodnocení kvality výuky Mgr. Libor Marek ECTS Label Kvalifikační práce

Bakalářské studijní obory – počty studentů Studijní oborFormaAkreditace do1. ročník2. ročník3. ročníkCelkem Sociální pedagogika PF Sociální pedagogika KF Učitelství pro mateřské školy PF Andragogika v profilaci … KF (PF) UOP pro střední školy KF Anglický jazyk pro MP PF English for Business Administration PF Německý jazyk pro MP PF Všeobecná sestra PF Všeobecná sestra KF Porodní asistentka PF Porodní asistentka KF Zdravotně sociální pracovník PF CELKEM

Magisterské studijní obory – počty studentů Studijní oborFormaAkreditace1. ročník2. ročníkCelkem Sociální pedagogika PF Sociální pedagogika KF CELKEM

Reakreditace a akreditace v roce 2012 a 2013 Bakalářské studijní obory Zdravotně sociální pracovník / PF – rozšíření akreditace o kombinovanou formu studia. Učitelství pro mateřské školy / PF – prodloužení doby platnosti akreditace a rozšíření o kombinovanou formu studia. Andragogika v profilaci na řízení lidských zdrojů v neziskové sféře / PF / KF – prodloužení doby platnosti akreditace. Anglický jazyk a německý jazyk pro odbornou komunikaci / PF – žádost o akreditaci. Německý jazyk pro manažerskou praxi / PF – rozšíření akreditace o kombinovanou formu studia.

Reakreditace a akreditace v roce 2012 a 2013 Magisterské studijní obory Pedagogika předškolního věku / PF – žádost o akreditaci. Andragogika / PF / KF – žádost o akreditaci. Doktorské studijní obory Pedagogika / PF / KF – žádost o akreditaci.

Hodnocení kvality výuky - součást hodnocení kvality VŠ. Nástroje hodnocení kvality výuky: IS STAG - hodnocení kvality výuky, hospitace ve výuce, pohovory ředitelů ústavů s AP.

ECTS Label Cíl UTB: získání mezinárodního certifikátu ECTS Label. Význam certifikátu: prestižní ocenění pro VŠ, které se řídí principy internacionalizace evropského vysokého školství podle zásad Boloňské deklarace. Závaznost : Dlouhodobý záměr UTB na období 2011–15.Dlouhodobý záměr UTB na období 2011–15 Kritéria pro získání ECTS Label: Katalog předmětů (CZ a EN),Katalog předmětů správná implementace kreditního systému ve všech bakalářských a magisterských programech, správné užití ECTS v mobilitě studentů.

ECTS Label Držitelé ECTS Label v ČR: VŠE v Praze, VUT v Brně, MU v Brně, TU v Liberci (2011). Současný stav: květen 2012: UTB podala žádost o udělení certifikátu Národní agentuře pro evropské vzdělávací programy (NAEP),NAEP červen – září 2012: screening žádosti (vnitřní hodnocení národního experta ECTS), září 2012: předání žádosti Výkonné agentuře Evropské komise (EACEA),EACEA prosinec 2012: rozhodnutí a oznámení výsledků udělení certifikátů. Ekonomický přínos: vliv na výši rozpočtu VŠ (v rámci ukazatelů kvality a výkonu – mezinárodní mobilita), Zásady a pravidla pro financování VVŠZásady a pravidla pro financování VVŠ

ECTS Label Karty předmětů a oborů: odpovědnost garanta předmětu/oboru za vyplnění karet v souladu s Pokynem prorektorky pro pedagogickou činnost PP/ 1/2012 a s ohledem na dikci národních deskriptorů, Pokynem prorektorky pro pedagogickou činnost PP/ 1/2012národních deskriptorů aktuální a přesné informace o předmětu (včetně karet předmětů SZZ), aktualizovaná dokumentace – nejpozději v 1. týdnu výuky, anglická verze karty – shoda s českou verzí, Případné chyby/chybné texty v IS/STAG zdokumentovat a zaslat na helpdesk Centra výpočetní techniky (CVT). helpdesk

Kvalifikační práce Odpovědnost studenta: „ Diplomovou nebo bakalářskou prací student prokazuje, že je schopen řešit, ústně a písemně prezentovat zadaný problém a obhájit své vlastní přístupy k řešení.“ ( čl. 27 Studijního a zkušebního řádu UTB)Studijního a zkušebního řádu UTB Odpovědnost vedoucího: posouzení práce a vyhodnocení případných podobností s jinými kvalifikačními pracemi, IS/STAG a systém na odhalování plagiátů THESES (nebo jiný). Plagiátorství: porušení části IV. odst. 3 Etického kodexu studenta UTB:Etického kodexu studenta UTB „ Při vypracování svých prací nepoužívá jakoukoliv formu plagiátorství, tedy přejímání nebo přeformulování textu bez uvedení zdroje.“

Kvalifikační práce Disciplinární řízení: „ Zjištěné plagiátorství je řešeno v rámci disciplinárního řízení.“ (čl. 27 odst. 1 bod 3, SD/05/2012),SD/05/2012 DŘ zahájí na návrh děkanky disciplinární komise FHS,disciplinární komise FHS za disciplinární přestupek dle čl. 2 odst. 1 Disciplinárního řádu pro studenty UTB, lze studentovi uložit některou z následujících sankcí:Disciplinárního řádu pro studenty UTB a)napomenutí (nedbalostní nebo méně závažný přestupek), b)podmíněné vyloučení ze studia se stanovením lhůty a podmínek k osvědčení (úmyslný přestupek), c)vyloučení ze studia (závažný, úmyslný přestupek). Prevence plagiátorství: systematická příprava studentů na psaní kvalifikačních prací, důsledné posuzování kvalifikačních prací.

DĚKUJEME ZA POZORNOST Soňa Vávrová a Libor Marek