Kateřina Sobková XI.A 2015/16. Lednicko-Valtický areál je jedním z největších pokladů České republiky a světového a kulturního dědictví vůbec nejrozsáhlejší.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jihočeský kraj Sídlo Jihočeského kraje je v Českých Budějovicích Počet obyvatel je asi Nejvyšší bod je Plechý 1378 m Tento kraj má 7 okresů Do.
Advertisements

JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Významné stavby v České a Slovenské republice Vendula Dujková Gymnázium Boskovice 2012.
Větrné mlýny na Slovácku Vypracovala Veronika Domanská 9.A
TEREZA PAROBKOVÁ, 9. A, 2015/2016 ÚKOL Č. 26 NEJSTARŠÍ ZMÍNKY O VESELSKÉM HRADU POSTUPNÁ PŘESTAVBA HRADU NA ZÁMEK, MAJITELÉ, ARCHITEKTURA VYTVÁŘENÍ ZÁMECKÉHO.
KOKOŘÍNSKO JE CHRÁNĚNÁ KRAJINA OBLAST V KRÁSNÉ PŘÍRODĚ, KTERÁ SE ROZKLÁDÁ NA PLOŠE 272 km2 V OBLASTI ČESKÉ KŘÍDOVÉ TABULE A KROMĚ HRADU KOKOŘÍN A.
Česká republika – Praha VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_Česká republika Praha Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Opakování, shrnutí Sochařství a architektura v českých zemích v období baroka Materiál je zpracován v rámci.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vlastivědných vědomostí o kulturních památkách. Je určeno pro práci na interaktivní tabuli.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Konstantin a Metoděj Vypracovala: Petra Mertová 4. B.
PRAHA. Praha je hlavní město České republiky. 14 největší město v EU. Leží na severu od středu Čech na řece Vltavě. Rozkládá se na 496km 2, a má
říčka Balinka Ze Stránecké Zhoře jsme vyšli brzo ráno podél říčky Balinky a nově upraveného rybníčka do malebné vísky Frankův Zhořec. Tady jsme se.
UNESCO UNESCO je Organizace pro výchovu, vědu a kulturu založená při OSN v roce 1946 v roce 1972 přijalo UNESCO Úmluvu o ochraně nejvýznamnějšího světového.
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_03 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiálu Sčítání a odčítání do bez přechodu desítek.
Z ÁKLADNÍ INFO.: krajinný celek – 283km 2 okres Břeclav při hranici s Rakouskem UNESCO – od r
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
Významné hradisko z 8. – 9. stol. Nejrozsáhlejší slovanské archeologické naleziště v ČR Bylo jedním z nejvýznamnějších středisek Velkomoravské říše Pravděpodobně.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Ostrava. Ostrava je město na rozhraní Slezska a Moravy na severovýchodě České republiky, poblíž hranic s Polskem.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
Vodní dílo Nové Mlýny. Nové Mlýny jsou kaskáda tří vodních nádrží (Mušovská, Věstonická a Novomlýnská) na řece Dyji pod Pavlovskými vrchy v okolí se nachází.
Novohradský maraton 2016 Start: sobota :00 Jméno závodníka : ……………………..……………………… z týmu: …………….…………….. Kontrolní bodPopis Dosaženo (ano/ne)
Vítejte v Jičíně!!!.
Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak
Anna. S a Nela MĚSTA V ČR.
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_01_05_mapa.
N. Sedláková E. Jarabicová
TATENICE Mgr. Michal Oblouk.
Klasicismus, empír, romantismus
ČESKÁ REPUBLIKA a státy světa.
Památky Kladna. Památky Kladna Zámek Původně tvrz označována jako Hořejší 60.léta 16.stol vystavěná trojkřídlá patrová stavba Západní křídlo- kaple.
Druh učebního materiálu
Ještěd.
Klasicistní architektura v Čechách
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_15 TÉMA: Vlastivěda4
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Středočeský kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Regionální dějiny Památky Uherského Brodu.
Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj. Jihomoravský kraj Jihomoravský kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Autor: Andrea Kolářová
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Mikroregion Miroslavsko Číslo: EU DUM 5_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína.
VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Romantismus - architektura
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Minulost Bojkovic. TÉMATICKÝ.
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_20 TÉMA: Vlastivěda4
Dějiny umění Památky a umělecká díla 4.
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
CHKO Pálava.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pardubický kraj
Lednicko-valtický areál
Přírodní podmínky na území Slovácka
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Sopečná činnost v ČR Autor: Mgr. Marian Solčanský
PAMĚTIHODNOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Kateřina Sobková XI.A 2015/16

Lednicko-Valtický areál je jedním z největších pokladů České republiky a světového a kulturního dědictví vůbec nejrozsáhlejší člověkem uměle vytvořené území v Evropě UNESCO Od prosince UNESCO

Zámky -Lednice -Valtice Roztroušené drobné stavby, tzv. salety: - Dianin chrám - Hraniční zámeček - Janův hrad -Tři Grácie - Minaret « Apollónův chrám - atd…..

původně sloužil jako “rekreační chata” pro Lichtenštejny zámek se nachází uprostřed lužních lesů a rybníků na břehu řeky Dyje patří ke klenotům České republiky

V barokním duchu s kaplí a kostelem Nanebevzetí Panny Marie je dominantou Valtic Valtice jsou také městem vína, někdy jsou také nazývány jako “hlavní město vína”

umělá zřícenina postavena podle projektu Josepha Hardtmutha hrad sloužil jako lovecký zámeček a obydlí pro knížecího hajného

pojmenován podle soch tří nahých žen, které se nachází před půlkruhovou klasicistní stavbou sousoší znázorňuje antické bohyně Athénu, Afroditu a Artemis

(též Randez-vous či Rendezvous) je jeden ze saletů a zároveň loveckých zámečků na území Lednicko-valtického areálu nachází se nedaleko Valtic u rybníka Rendezvous chráněn jako kulturní památka České republiky

asi 62 metrů vysoká romantická rozhledna nachází se v areálu zámeckého parku Lednice jedná se o nejstarší dochovanou rozhlednu na českém území a zároveň o jediný minaret v České republice také je to nejvyšší stavba tohoto typu mimo islámské země

zámek v Lednicko-valtickém areálu budova zámku je situována na západním břehu Hlohoveckého rybníka, přímo na hranici katastrálních území obcí Hlohovec a Lednice v současné době se v zámku nachází hotel a restaurace

Lednice UNESCO- ch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwi5wcLKpqLJAhVBNxQKHX3EAwgQ_AUIBigB#imgrc =_ ch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwi5wcLKpqLJAhVBNxQKHX3EAwgQ_AUIBigB#imgrc =_ Apollónův chrám- o-valtick%C3%BD_are%C3%A1l%29 o-valtick%C3%BD_are%C3%A1l%29 Zámek Valtice- area, _Kostel_Nanebevzet%C3%AD_Panny_Marie_2.JPGhttp://uniquetravels.eu/cz/travel-package/sights-of-lednicko-valticky- areahttps://commons.wikimedia.org/wiki/File:Valtice_%28Feldsberg%29_- _Kostel_Nanebevzet%C3%AD_Panny_Marie_2.JPG Janův hrad- Chrám Tří Grácií- areahttp://uniquetravels.eu/cz/travel-package/sights-of-lednicko-valticky- area Dianin chrám- valtick%C3%BD_are%C3%A1l%29https://cs.wikipedia.org/wiki/Dianin_chr%C3%A1m_%28Lednicko- valtick%C3%BD_are%C3%A1l%29 Minaret- valtick%C3%BD_are%C3%A1l%29https://cs.wikipedia.org/wiki/Minaret_%28Lednicko- valtick%C3%BD_are%C3%A1l%29 Hraniční zámek