STATEK HORNÍ DVORCE Pecinová Václava, Pererka Vojtěch.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Advertisements

New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT ORIENTACE V ČASE Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dnu.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Exkurze Mitrovský Dvůr
8. 9. – Jednoho letního zářijového dne jsme se po dlouhém víkendu sešli před budovou Gymnázia J. S. Machara v Brandýse v 8 hodin. Byla zima.
Adaptační kurz
Sasov.
Svatováclavská slavnost Odpoledne jsme zahájili čtením Starých pověstí českých a zazpívali jsme i chorál Sv. Václava.
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
Vypracovala: Týnka Malá A – den – Milano Ráno jsme přijeli do Milana prohlédnout si katedrálu Duomo di Milano. Je to jedna z nejznámějších.
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Bio Farma Ratibořice Created by: Fanda, Matěj, Jirka
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Dobrodru ž ství za č alo a my jsme se poprvé podívali na hotel Mosta ř, kde jsme m ě li bydlet celé t ř i dny.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. Téma: Chov zvířat
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
Turecko místo mých snů Václav Starý 4. Ročník
Den 1. Náš dobrodružný výlet jsme započali 8.září odjezdem od našeho gymnázia, kde na nás čekaly první potíže, a to sklerotičtí spolužáci, kteří zapomněli.
Připouštění Je-li samice v říji a Vy již toužíte po tom, aby po kotci běhali mladí králíci, nezbývá nic jiného, než samici připustit samcem – bez toho.
Představení ekologického podniku Hynčice nad Moravou František Winter
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Chov ovcí. Ovce – zřejmě nejstarší hospodářské zvíře nenáročné zvíře – rozšíření ve všech klimatických a výrobních podmínkách V českých zemích ještě v.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Výprava za krkavcovitými ptáky Kryštof Zindulka 4.B., ZŠ Campanus.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
 Jiří Stejskal, Jiří Jambor, Marek Šimon, Kristýna Stejskalová.
Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30.
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
VÝZNAM VODY PRO ČLOVĚKA…
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Agrofarma ve Slavětíně. Ve čtvrtek jsme jeli na třídní výlet na agrofarmu do Slavětína. Odjeli jsme v 8.30 hodin vlakem z nádraží Louny-město.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
Velikonoce na statku - Třebíz Do Třebíze jsme dojeli autobusem a vystoupili na návsi. Tam se nás ujala slečna oblečená do masopustní masky.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Proč se střídá den a noc.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
O DBORNÁ STÁŽ Horní Dvorce. O DBORNÁ STÁŽ Datum: až Místo: Statek Horní Dvorce, statek Palupín Vedoucí stáže: ing. Radek Dubový.
Křinický masopust od 12:30.
Německo 2016 Nürtingen.
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Prezentace je určena pro výuku hudební výchovy ve 2. ročníku
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Vychutnejte si přírodní, ručně dělané sýry přímo ze srdce Řecka! sídlíme v severo-západní části Řecka, v regionu Greneva Založeno roku 1960 jako rodinný.
Agropuzzle 3 MSŠZe a VOŠ opava PORTUGALSKO 2018.
Autor: Mgr. Jana Burdzová
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01   Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_18_Hodiny 2
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

STATEK HORNÍ DVORCE Pecinová Václava, Pererka Vojtěch

Charakteristika farmy  Statek se nachází v jižních Čechách nedaleko Jindřichova Hradce.  Hospodaří na dvou dvorech - Horní Dvorce a Palupín.  Vlastní přes 130 hektarů a chová se zde přes 300 kusů ovcí plemene Lacaune, Suffolk a Texel.  Hlavními směry výroby je produkce čerstvých a zrajících ovčích a kravských sýrů a jehněčího masa.

Harmonogram dne  Náš den na farmě začínal v šest hodin ve chlévě v Horních Dvorcích, kde jsme ráno zkontrolovali, zda jsou všechny ovce a jehňata v pořádku, případně jsme ošetřili narozená jehňata, doplnili jsme seno a vodu.  Poté jsme pokračovali s panem Dubovým do Palupína, kde jsem opět zkontrolovali ovce, ošetřili narozená jehňata a dohřátým mlékem jsme začali dokrmovat slabší jehňata z láhve. Poté jsme pomáhali dojit a opět dokrmovali jehňata mlékem.

 Pokračovali jsme na oběd do Horních Dvorců, kde se zkontrolovalo stádo a doplnilo seno a voda.  Odpoledne jsme pokračovali v Palupíně, tam jsme opět dokrmili slabší jehňata, případně pomohli na dojírně (první měsíc, než se odstaví jehňata, se odpoledne dojí jen pokud je to nutné) a dělali vše, co bylo potřeba.  Večer v Horních Dvorcích jsme ošetřili jehňata a dali ovcím seno a vodu.  Některé dny jsme s panem Dubovým ještě byli pomoct večer krmit na Palupín.

Hodnocení  Zajímavé pro nás bylo zažít pracovat na rodinné farmě, kde se nepracuje podle pracovní doby, ale takřka 24 hodin denně.  Jak pan a paní Duboví, tak i zaměstnanci statku k nám byli velice milí. Veškeré naše prosby byly vyslyšeny i přesto že žádné v podstatě nebyly.  Po celou dobu na farmě jsme měli možnost se stravovat potravinami z farmy.  Pokud bychom měli možnost, farmu bychom rádi navštívili znovu. Pobyt zde byl velmi přínosný.