Z ČEHO TO DOOPRAVDY JE ??? Vypracovala : Petra Pavelková Obor: Technické lyceum Třída: 1.L Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.Význam kosmetického účinku šamponu
Advertisements

Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
VY_32_INOVACE_05_PVP_249_Hol
VY_32_INOVACE_18 - TUKY A BÍLKOVINY
Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík
Lipidy estery alkoholů a vyšších mastných kyselin
Lipidy estery alkoholů a vyšších mastných kyselin.
LIPIDY.
LIPIDY.
VY_32_INOVACE_CHK MK Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
 Informování širší veřejnosti o alternativním způsobu léčby.  Praktická zkouška léčení psa klasickou medicínou a alternativní.
Být rodičem je úžasné … Každý rodič vždy dá to NEJLEPŠÍ svému dítěti … WINALITE BabyCare
Lipidy Mgr. Radovan Sloup Gymnázium Sušice Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání II CH-2 Organická chemie,
Ostrorep - Hrotnatci Vypracoval: Antonín Kučera
Voňavé čerstvé květiny, a něžná péče olejů v šampónech TianDe.
Předmět: Biologie Obor: Technické lyceum Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Škola: VOŠ a SPŠE Olomouc Třída: 1L Školní rok: 2013/2014 Jméno: Lukáš Najvar Graviola.
Jaderné elektrárny Vypracoval: Matěj Kolář Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
TUKY.
Sloučenina kobaltu umí lapat kyslík ze vzduchu i vody Vypracoval: Vladimír Paloušek Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15.
Přírodní mycí houba «KONNYAKU» 100% se skládá z hlíz exotické květiny Amorphophallus Konjak Jemná jako bílý mráček, Účinná i bez čisticích prostředků.
CHEMIE 9. ROČNÍK TUKY Autorem materiálu je Ing. Jitka Hadamovská,
Tučňák císařský Vypracoval: Petr Skrutek
Bílkoviny a lipidy VY_32_INOVACE_G Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Zvířata ve službách armády Vypracoval: Šimon Hartmann Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Nejodolnější živočich světa
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s tuky, jejich získáváním, tříděním,
Deriváty karboxylových kyselin
Vypracoval: David Pavelka Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Systém a evoluce rostlin
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Tuky Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Nelíčený půvab nové linie přípravků pro péči o pleť obličeje je úchvatný…
ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_493_OŠETŘENÍ A REGENERACE VLASŮ NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, Střední průmyslová škola.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Vypracoval: Jan Žaroský Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Téma: Aids Vypracoval: Bohumil Baroch Obor: Technické Lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Neutronová bomba Vypracoval: Petr Řehák Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
TUKY = LIPIDY. Tuky Jsou estery vyšších (mastných) karboxylových kyselin a glycerolu.
Chemie pro 9.ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_4A_12_Tuky.
Biologické zbraně Vypracoval: Martin Zeman Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní rok: 2015/2016 Datum.
Přírodovědný seminář – chemie 9. ročník
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Smrt Vypracoval: Matěj Velen Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Drogerie – osobní hygiena I
Vady oka Vypracoval: Jiří Čamek Obor: Technické lyceum Třída: 1.L
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Alergie Přecitlivělost
Regenerační přípravky II.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
Štíři Vypracoval: Petr Štancl Obor: Technické lyceum Třída: 1L
TUKY Autor: Eva Hrušková.
Vypracoval: JAN HRUBAN
Lipidy Gabriela Uherčíková, Bakalářská práce,
Smrt Vypracoval: Jakub Polášek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Vypracoval: Tomáš Lovčinský
Vypracoval: Viktor Andrianov
Výukový materiál VY_52_INOVACE_31_ Tuky Název materiálu (téma): Tuky
Bolest Vypracoval: Jan Horák
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Monika Zemanová, PhD. Název materiálu:
Vliv radiace na člověka
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Leváctví Jan Machovský Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Kouření Vypracoval: Jiří Hanousek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Znečištění ovzduší Vypracoval: David Hampl
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Z ČEHO TO DOOPRAVDY JE ??? Vypracovala : Petra Pavelková Obor: Technické lyceum Třída: 1.L Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok: 2015/2016 Datum vypracování:

Z ČEHO TO DOOPRAVDY JE ???

J ELENÍ LŮJ Historie : O blahodárném působení pravého jeleního loje psal již ve 4. stol. př.n.l. zakladatel lékařské školy a otec medicíny – řecký lékař Hippokrates. Ve svých odkazech se zmiňuje o tuku z jelení zvěře – o jelením loji – jako o skvělém prostředku k péči o suchou a drsnou pokožku V dnešní době je základem přírodní komplex triglyceridů mastných kyselin ve směsi s medicinální vazelínou a parafíny bez chemické konzervace. Ty vytvářejí základní bariérový, ochranný a hydratační efekt. Obsahuje aktivní účinné látky a u některých druhů je doplněn – např. o bylinné extrakty.

P SÍ SÁDLO lék při nachlazení a dýchacích potížích nejedná se o sádlo ze zvířete, ale je to pouze bylinná mast název je převzatý z historie, kdy se doopravdy k léčbě používalo psí sádlo

K OŇSKÁ MAST Je několik teorií, jak název ‚‚koňská‘‘ mast vznikl : 1) mast je ze stromu jalovce a Turci semena tohoto stromu využívali jako posilující prostředek pro tažné koně 2) našim předkům připomínal plod jalovce koňské oko Základní bylinou masti je kaštan koňský mast obsahuje 25 bylin a rostlinných výtažků Rozhodně neobsahuje žádnou část koně

D ĚKUJI ZA POZORNOST

Z DROJE je-vlastne-psi-sadlo-11308/ masti.html