Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Struktura dokumentace a informace o marketingové analýze Zlín Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
11 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 19. května 2008, Rožnov pod Radhoštěm.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
Úvod Podmínky provozování pro OPŽP Udržitelnost 2014+
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář pro příjemce OPVK
Příbram Ing. Václav Chytil
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Cyklus malého projektu
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Transkript prezentace:

Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny

Cílem prezentace je: Seznámit potenciální žadatele s dokumentací k výzvě č.02/2007 a upozornit na koncepci a význam jednotlivých dokumentů pro přípravu a realizaci projektu spolufinancovaného z prostředků ROP Střední Morava

Dokumentace vyhotovená k vyhlášení výzvy  Prováděcí dokument ROP Střední Morava, Prováděcí dokument ROP Střední Morava  Příručka pro žadatele – která definuje podmínky pro zpracování projektové žádosti a přílohy, které žadatelé dokládají k projektové žádosti a nebo v rámci přípravy Smlouvy o poskytnutí dotace, Příručka pro žadatele  Výběrová kritéria pro výzvu č. 02/2007 – dokument definuje způsob výběru a hodnocení přijatých projektových žádostí, Výběrová kritéria pro výzvu č. 02/2007  Příručka pro příjemce – která definuje kompletní podmínky a to např. pro realizaci projektu, financování, monitorovaní a jeho udržitelnost. Příručka pro příjemce  Metodické pokyny – metodické pokyny definují např. pravidla pro způsobilé výdaje, provádění zakázek a publicitu, osnovu zpracování studie proveditelnosti a dále obsahují vzorovou Smlouvu o poskytnutí dotace. Metodické pokyny

Výčet metodických pokynů - 1  MP Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů – slouží jako návod pro vyhotovení studií dokládajících ekonomické a finanční hodnocení projektu a to i z pohledu efektivity, hospodárnosti, udržitelnosti atd. MP Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů Přílohou tohoto MP jsou standardizované vzory tabulek (ve formátu Word či Excel), kde žadatel stručně popíše požadované informace.  MP Zadávání zakázek – definuje podmínky pro provádění zakázek malého rozsahu a zakázek realizovaných podnikatelskými subjekty. Řeší tedy zakázky, které nejsou upraveny zákonem č. 137/2006 Sb., o zadávání veřejných zakázek. MP Zadávání zakázek

Výčet metodických pokynů - 2  MP Projekty vytvářející příjmy – tento metodický pokyn se týká pouze projektů nezakládajících veřejnou podporu a reaguje na čl. 55 Obecného nařízení Rady ES č. 1083/2006. MP Projekty vytvářející příjmy Princip spočívá ve výpočtu poměru mezi diskontovanými investičními náklady minus čisté diskontované příjmy ku diskontovaným investičním nákladům. Přílohou tohoto MP jsou tabulky ve formátu Excel s naprogramovanými vzorci a to v členění dle délky referenčního období.  MP Způsobilé výdaje – definuje jednak obecné zásady způsobilosti výdajů a dále konkrétně popisuje veškeré způsobilé výdaje. Současně je v tomto pokynu uveden základní výčet nezpůsobilých výdajů. Pokyn je koncipován vždy v členění dle jednotlivých oblastí podpory. MP Způsobilé výdaje

Výčet metodických pokynů - 3  MP Publicita – definuje podmínky pro propagaci realizace projektu, který je spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské unie, resp. Prostřednictvím ROP Střední Morava. MP Publicita  MP Monitorovací indikátory – vysvětluje jednotlivé monitorovací indikátory ROP Střední Morava, které mají vazbu na vyhlášené oblasti podpory. MP Monitorovací indikátory Současně je tento pokyn nezbytný pro správné a reálné nastavení indikátorů, kterých by mělo být dosaženo v rámci realizace projektu.  MP Veřejná podpory – poskytuje informace o oblastech a okolnostech, za kterých bude žadatelům poskytována veřejná podpora ve smyslu příslušných nařízení Evropské unie. MP Veřejná podpory V případě, že bude poskytována veřejná podpora, může žadatel žádat maximálně o 40, 50 resp. 60% výši dotace ze způsobilých výdajů a to dle velikosti žadatele.

Výčet metodických pokynů - 4  MP Vzor Smlouvy o poskytnutí dotace na individuální projekt – zde je uvedena smlouva, která bude uzavřena s předkladatelem projektové žádosti vybrané Výborem Regionální rady k poskytnutí dotace. MP Vzor Smlouvy o poskytnutí dotace na individuální projekt V této smlouvě jsou uvedeny kompletní podmínky pro realizaci vybraného projektu a jeho udržitelnost. Jedná se např. o harmonogram projektu, monitorovací indikátory, výši a způsob proplácení finančních prostředků, způsobilost výdajů, povinnosti příjemce a poskytovatele, monitoring a kontrolu projektu atd.  MP Vzor Smlouvy o spolupráci při realizaci integrovaného projektu – tato smlouva se týká oblasti podpory 1.3 Bezmotorová doprava a to pouze projektů tvořících vzájemně navazující a souvislý usek stezek. MP Vzor Smlouvy o spolupráci při realizaci integrovaného projektu Uzavřená smlouva musí být přiložena ke všem projektovým žádostem, které budou tvořit jeden integrovaný projekt a na základě této smlouvy budou tyto projekty bodově zvýhodněny.

Výčet metodických pokynů - 5  MP Integrovaný plán rozvoje území (IPRÚ) – v tomto metodickém pokynu jsou popsány obsahové náležitosti IPRÚ a dále je zde popsán proces přípravy, realizace, monitorování a hodnocení tohoto plánu. MP Integrovaný plán rozvoje území (IPRÚ)  MP Vzor Smluv pro oblast podpory 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu – pokyn obsahuje jednotlivé smlouvy, které budou uzavírány v rámci realizace IPRÚ a to: MP Vzor Smluv pro oblast podpory 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu  Smlouva o poskytnutí dotace na koordinaci IPRÚ – tato bude uzavřena mezi Regionální radou a předkladatelem IPRÚ  Smlouva o poskytnutí dotace na projekt realizovaný v rámci IPRÚ - tato smlouva bude uzavřena mezi Regionální radou a předkladatelem projektu naplňujícího IPRÚ  Smlouva o partnerství a spolupráci při realizaci IPRÚ – jedná se o vzor smlouvy uzavřené mezi předkladatelem IPRÚ a předkladatelem projektu naplňujícího IPRÚ

ROP Střední Morava Prováděcí dokument ROP Střední Morava Výzva Metodické pokyny Žádost Smlouva o poskytnutí dotace Schválení VRR Příručka pro žadatele Příručka pro příjemce Struktura dokumentace programu

Formuláře žádostí  Webová žádost BENEFIT7 – formulář žádosti má charakter webové (internetové) aplikace a týká se těchto oblastí podpory: Webová žádost BENEFIT7  1.3 Bezmotorová doprava  2.2 Rozvoj měst – podoblast podpory Fyzická revitalizace území  2.3 Rozvoj venkova – podoblast podpory Fyzická revitalizace území  4.2 Podpora zvyšování absorpční kapacity regionu Webová žádost je k dispozici na těchto adresách:      Formulář žádosti - Integrovaný plán rozvoje území – formulář je vyhotoven ve formátu Word a týká se pouze oblasti podpory 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu. Formulář žádosti - Integrovaný plán rozvoje území

Ing. Zdeněk Bogoč vedoucí odboru metodiky a monitoringu Tel.: Děkuji za pozornost.