Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE6-18 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Jana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_20 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce zeměpisu na základní škole. NÁZEV TEMATICKÉHO CELKU.
Advertisements

EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ČLOVĚK A PŘÍRODA – ZEMĚPIS - NA II. STUPNI ZV-LMP Téma: VÝCHODNÍ A ZÁPADNÍ AFRIKA Vzdělávací.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Monika Zemanová, PhD. Název materiálu:
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Danuše Chrastecká Matematika 2. ročník Mocninná funkce ChrM613 říjen 2013 Číslo klíčové aktivity:III/2.
VY_32_INOVACE_
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Jazyk a jazyková komunikace
VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
VY_32_INOVACE_4/09_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
PRVOUKA ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
Východní Afrika Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Vyjmenovaná slova V Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
WORD Číslování stránek
Dechové dřevěné nástroje
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_19 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
„EU peníze středním školám“
Kritéria dělitelnosti
Jazyk a jazyková komunikace
Věcné učení Přírodní zajímavosti z našeho okolí
VY_32_INOVACE_ZE7-10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
VY_32_INOVACE_
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
Věcné učení Ochrana přírody
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
IKT Českosaské Švýcarsko
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
VY_32_INOVACE_Vac_II_11 Východní Afrika
VY_32_INOVACE_
Základní vlastnosti funkcí – omezenost funkce
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 3
WORD Vkládání obrázků a klipartů
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Světové strany
Jazyk a jazyková komunikace
Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
Desetinná čísla Vytvořil: Mgr. Lukáš Doležel
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Krčková Název materiálu:
VY_32_INOVACE_ZE6-17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název projektu: Moderní škola
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
WORD Tabulky - ohraničení
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
OBSAH KRUHU VY_42_INOVACE_15_02.
PŘÍRODOVĚDA JEDOVATÉ ZLOZVYKY
VY_32_INOVACE_ZE6-15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Procenta kolem nás Jednoduché úrokování VY_42_INOVACE_34_01.
PRVOUKA ZIMNÍ SPORTY, BEZPEČNOST
VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Jazyk a jazyková komunikace
Návykové látky Alkohol
Jazyk a jazyková komunikace
IKT Nebezpečí na internetu
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_ZE6-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Transkript prezentace:

Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE6-18 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Ročník:6. Tematický okruh:Afrika Téma:Tropická Afrika Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Afrika – tropická Afrika. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do tabulky. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

TROPICKÁ AFRIKA

Tropická Afrika se rozkládá od jižního okraje Sahary po rovník. Jedná se o nejzaostalejší region. Většina obyvatel jsou černoši, ti žijí ve vesnicích a osadách prostým a jednoduchým způsobem života. Typickými znaky obyvatel je vysoká porodnost a negramotnost. V tropické Africe jsou bohatá naleziště nerostných surovin (ropa – Nigérie, zemní plyn, diamanty – DR Kongo, vzácné kovy - Ghana). O vládu nad těmito nalezišti jsou vedeny boje mocenských skupin. Díky prolévané krvi se africkým diamantům říká „krvavé diamanty“. Na východě jsou rozsáhlá území savan, ve kterých nalezneme národní park – Serengeti. V tropické Africe je přes 30 států, mezi nejznámější patří – Senegal, Libérie, Ghana, Nigérie, DR Kongo, Rwanda, Keňa, Uganda, Somálsko.

Z přesmyčky přeházením písmen zjisti stát a v atlase vyhledej a doplň hlavní město a uveď to, co je pro daný stát typické. STÁTHL. MĚSTOZAJÍMAVOST EŇAK DRANWA GENALSE RÉIEGIN GR ODNOK HANGA DAGUAN SLÁMOSKO BÉRLIIE

Správné a možné řešení: STÁTHL. MĚSTOZAJÍMAVOST EŇAK KEŇA NAIROBINP - SERENGETI DRANWA RWANDAKIGALI GENOCIDA; MAČETA GENALSE SENEGAL DAKAR RALLYE PAŘÍŽ- DAKAR RÉIEGIN NIGÉRIEABUJANIGER, ROPA GR ODNOK DR KONGOKINSHASADIAMANTY, KONGO HANGA GHANAACCRAZLATO DAGUAN UGANDAKAMPALAADOPCE NA DÁLKU SLÁMOSOK SOMÁLSKO MOGADIŠO HLAD, CHUDOBA BÉRLIIE LIBÉRIEMONROVIA PŘISTĚHOVALCI Z AMERIKY

Zdroj: V materiálu byly použity prostředky z galerie Microsoft Office 2010, vlastní licence Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace.