Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Vac_II_11 Východní Afrika

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Vac_II_11 Východní Afrika"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Vac_II_11 Východní Afrika
Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Jarmila Vaculíková

2 VÝCHODNÍ AFRIKA

3 Pracuj se slepou mapou a školním atlasem
Vyhledej státy, které patří do východní Afriky a zakresli je do své mapy 2. Které další pojmy umíš vyznačit? 3. Vyhledej na mapě názvy některých národních parků.

4 3) Serengeti, Masai Mara, Ruwenzori
Kontrola úkolu: 1)Etiopie Somálsko Keňa - Nairobi Uganda Tanzánie 2) Východoafrická příkopová propadlina, Zanzibar, jezera:Viktoriino, Tanganika; Kilimandžáro, 3) Serengeti, Masai Mara, Ruwenzori

5 Čti z mapy v atlase Která vegetační oblast převládá? Savany Jaké je zde typické podnebí Období sucha, období dešťů Která zvířata zde žijí? Žirafy, sloni, zebry, antilopy, lvi,… Čím se zabývá zemědělství? Pěstování bavlníku, chov dobytka (nebezpeční moucha tse-tse)

6 Nairobi – hl. město Keni obyvatelstvo Život v Nairobi Somálsko

7 Zdroje Datum vytvoření: 2. 5. 2012 Ročník: šestý Předmět: zeměpis
DEMEK, Jaromír a Ivan MALIŠ. Zeměpis 7: pro základní školy. 1. vyd. Praha: SPN - pedagogické nakladatelství, 2008, 111 s. ISBN Školní atlas světa. 1. vyd. Praha: Kartografie, 2004, 175 s. ISBN Datum vytvoření: Ročník: šestý Předmět: zeměpis Anotace: prezentace seznamuje žáky s africkými státy. Učí je vyhledávat informace v mapách.

8


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Vac_II_11 Východní Afrika"

Podobné prezentace


Reklamy Google