Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Savany Eliška Velechovská

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Savany Eliška Velechovská"— Transkript prezentace:

1 Savany Eliška Velechovská

2 Osnova : Savany Dělení Savan Výskyt Flora Fauna Shrnutí Otázky Poděkování

3 Savana je označení pro travnaté oblasti tropických a subtropických oblastí. Během roku je zde vyhraněné období dešťů a období sucha.

4 Savany se dělí na 4 části: vlhké savany, suché savany, trnité savany, zaplavované savany.

5

6 Flora  baobab, blahovičník, akácie  plantáže  bavlník, podzemnice olejná, obilí  národní parky  Etosha  Cafue (Zambie)  Tsavo (Keňa)  Serengeti  Ngorongoro (Tanzanie)

7 Fauna Austrálie : V savanách žije klokan, koala a mravencojed. Jižní Amerika:Vyskytuje se zde mravenečník nebo pásovec. Z malých kopytníků zde žije pouze pudu jižní (jelínek pudu). Africké savany : Žijí zde, žirafy, mnoho druhů antilop, pakůň, nosorožec, slon africký, buvol kaferský. Ze šelem to jsou lev, levhart, gepard, pes hyenovitý.

8 Shrnutí  Savana je označení pro travnaté oblasti tropických a subtropických oblastí.  Roste zde : baobab, blahovičník, akácie,bavlník, podzemnice olejná, obilí.  Savany se převážně vyskytují v Africe.  Žijí zde : žirafi,antilopi,sloni,mravencojedi,klokani atd.  Savany se dělí na 4 části :vlhké savany,zaplavované savany,suché savany, trnité savany

9 Otázky 1.Na jaké části se dělí Savany? 2.Kde se převážně vyskytují Savany? 3.Jaké rostliny rostou v Savanách?  Zdroje : Wikipedie, Velký atlas světa, Google, Učebnice Zeměpis

10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Savany Eliška Velechovská"

Podobné prezentace


Reklamy Google