Novohradský maraton 2016 Start: sobota :00 Jméno závodníka : ……………………..……………………… z týmu: …………….…………….. Kontrolní bodPopis Dosaženo (ano/ne)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jihočeský kraj Sídlo Jihočeského kraje je v Českých Budějovicích Počet obyvatel je asi Nejvyšší bod je Plechý 1378 m Tento kraj má 7 okresů Do.
Advertisements

JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_12_INOVACE_Rů_II_12 PRAHA Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ZEMĚPIS Téma: Jihočeský kraj Ročník: 9. Číslo.
Plzeňský kraj. Základní údaje Plzeňský kraj má výhodnou polohu mezi Prahou a zeměmi západní Evropy. Turisticky významnou oblastí je NP Šumava.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Jan Pravda NÁZEV: VY_32_INOVACE_02C_04_ Ochrana přírody České republiky TEMA:Česká.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Zvláště chráněná území ČR Číslo: EU DUM 6_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Pardubický kraj Jméno autora: Mgr.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
ČESKÁ REPUBLIKA Plzeňský kraj Plzeňský kraj v ČR.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihočeský kraj Jméno autora: Mgr.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_3_Vlastní a obecná jména Téma: 6A_ČJ7.roč.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_09_Jihočeský kraj, ZŠ praktická,
Budapešť. Parlament Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Z.
Kateřina Sobková XI.A 2015/16. Lednicko-Valtický areál je jedním z největších pokladů České republiky a světového a kulturního dědictví vůbec nejrozsáhlejší.
ARCHEOSKANZEN MODRÁ Vytvořila: K. V.. Velkomoravské sídliště středního Pomoraví z 9. století Nachází se nedaleko Uherského Hradiště Významný subjekt osvětlující.
Vítejte v Jičíně!!!.
Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak
Povrch České republiky
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ELEKTRÁRNY.
VY_32_INOVACE_36_Jihoceske_rybniky Vlastivěda - 4.,5. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Druh učebního materiálu
Ještěd.
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku
Czš Veselí nad Moravou Nikola Gajdoštíková 9.B
Teď uvidíš neobvyklý snímek !
VY_32_INOVACE_02_05_nadmořská výška
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Sopečná pohoří. Sopečná pohoří Sopečná pohoří- České středohoří Geomorfologický celek o rozloze 1265 km². Vznik v třetihorách sopečnou činností, za.
ČESKÁ REPUBLIKA. ČESKÁ REPUBLIKA Rozloha… km2, počet obyvatel…10,2 mil., hlavní město…Praha Nejvyšší pohoří Nejvyšší vrchol Nejnižší místo Nejhlubší.
LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_NASE_HORY.
Vyjmenuj nejdůležitější krajská pohoří VY_32_INOVACE_11
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Trasa NP Podyjí Autor: Sem vložte fotku. Sem vložte fotku.
Vypracoval: Petr Sobek
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
JIHOČESKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
Jak znáš Českou republiku?
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
CHKO Pálava.
Zlínský kraj. Zlínský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Přírodní podmínky na území Slovácka
Česká padelová tour 2018 seriál oficiálních soutěžních turnajů vrcholící Mistrovstvím České republiky v padelu vyhlašuje:
5. Ročník Memoriálu Jana Marka
Sopečná činnost v ČR Autor: Mgr. Marian Solčanský
Téma hodiny: Srbsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
KARLOVARSKÝ KRAJ Tomáš a Denis.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Pálava a okolí Natálie Báňová, 4. A.
Škola v přírodě - hotel SRNÍ 2. A, 2. B a 3. C
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
Transkript prezentace:

Novohradský maraton 2016 Start: sobota :00 Jméno závodníka : ……………………..……………………… z týmu: …………….…………….. Kontrolní bodPopis Dosaženo (ano/ne) Počet bodů Nové Hrady Gotický hrad z 1. poloviny 13. století 20 Mandlstein Mandlstein (874 m.n.m.) je vrch v Novohradských horách, v regionu Waldviertel v Dolních Rakousech. Nachází se severně od obce Moorbad Harbach, nedaleko hranice s Českou republikou.Novohradských horáchWaldviertelDolních RakousechMoorbad HarbachČeskou republikou 20 Nebelstein Nebelstein (1017 m) je jeden z nejvyšších vrcholů pohoří Freiwald. Na vrcholové skále je kříž a vyhlídka, na níž vede schodiště a z níž se otevírá kruhový rozhled.Freiwald 20 Pohoří na Šumavě Pohoří na Šumavě je bývalá obec, od konce 70. let 20. století zaniklé, v současnosti postupně obnovované sídlo v Novohradských horách, spadající pod obec Pohorská Ves.20. stoletízanikléNovohradských horáchPohorská Ves 20 Baronův most Samota leží při cestě mezi Leopoldovem a Pohořím na Šumavě. Jedná se původně o myslivnu z konce 19. století s hrázděnými štíty,v současné době zrekonstruovanou na penzion a restauraci. 20 Žofín Penzion Lesovna Žofín se nachází v samém srdci Novohradských hor, v areálu bývalého loveckého zámečku Buquoyů, nedaleko od Žofínského pralesa - nejstarší přírodní rezervace ve střední Evropě. 20 Kuní hora Kuní hora je vrchol o nadmořské výšce 925 m v České republice, ležící v Novohradských horách, 1,5 km jihozápadně od Hojné Vody. Je čtvrtým nejvyšším vrcholem okresu České Budějovice 20 Kraví hora Kraví hora (německy: Kühberg) je vrchol o nadmořské výšce 953 m v České republice, ležící v Novohradských horách. Je třetím nejvyšším vrcholem okresu České Budějovice.německyvrcholČeské republice Novohradských horáchokresu České Budějovice 20 Počet bodů celkem: Soutěžní kartička Čas dojezduPořadí dojezduPočet bodůCelkový počet bodů

Odkaz na mapu:

Pravidla Novohradského maratónu Kdo nasbírá nejvíce bodů, vyhrává Každý dosažený point (obvykle to bude nejvyšší kopec v okolí) = +20 bodů Každé vypité pivo = +5 bodů Čas dojezdu do cíle 1.místo = 20 bodů, 2.místo 15 bodů, 3.místo = 10 bodů, 4. Místo = 5 bodů pokud dojede skupina v rozsahu 5 minut, pak obdrží všichni plný počet bodů v rámci umístění, Například: do cíle dojede jako první skupina pěti cyklistů => všichni obdrží 20 bodů, pak za půl hodiny dojede skupina dalších 4 cyklistů => všichni obdrží 15 bodů, atd... Jedeme na poctivost. Žádná razítka, či opisování údajů po trase.